(video) Premieră în Coreea de Sud: Noile KIA K3 şi K3 GT facelift

Sub numele de KIA K3, cunoscutul Cerato/Forte este vândut în Coreea de Sud și acolo nu este doar un sedan cu o lungime de 4.645 mm, ci și un hatchback “fierbinte” de 4.515 mm, cunoscut sub denumirea K3 GT.

Maşina în specificaţie coreeană a fost prima care a fost supusă revizuirii planificate şi în mare măsură procesul s-a rezumat la un schimb de look, dar şi de logouri.

Ce s-a schimbat:

  • După noile K8 şi EV6 a adoptat noul logo al mărcii.
  • Fața i-a fost reproiectată cu tot cu bara de protecţie, grila radiatorului devenind mai îngustă și “contopită cu farurile”.
  • S-a schimbat designul luminilor de zi, iar semnalizatoarele de direcţie care anterior se găseau aparte pe bara de protecţie, sunt acum integrate în faruri, blocurile optice putând fi de două feluri.
  • În spate s-a modificat designul stopurilor (la fel pot fi două modele) şi al barei de protecţie care continuă să integreze semnalizatoarele de direcţie.
  • Habitaclul maşinilor în cea mai simplă echipare aproape că nu s-a schimbat. Standard se oferă panou de bord cu ceasuri analogice şi un simplu sistem audio cu un mic ecran monocrom.
  • De cealaltă parte, în echipări mai scumpe au apărut opţiuni noi precum un sistem multimedia cu un monitor tactil de 10.25 inci şi un panou de bord digital de aceeaşi mărime.
  • De asemenea a apărut o frână de parcare electrică și un sistem de pornire a motorului de la distanță. Toate scaunele pot avea încălzire (şi ventilare cele din faţă), precum şi volanul sau parbrizul. Cel mai scump sistem audio este marca Krell.
  • Complexul de asistenți electronici și-a extins funcționalitatea: de exemplu, sistemul de frânare automată de urgenţă poate acum recunoaște bicicliștii și funcționează astfel şi în marşarier.
  • Sub capotă nu s-a schimbat nimic. Sedanul de bază este echipat cu benzinar natural aspirat din familia Smartstream şi cu un volum de 1.6 litri (123 CP) + variator IVT. Iar KIA K3 GT vine cu un motor turbo 1.6 T-GDI (204 CP), o cutie preselectivă robotizată cu șapte trepte şi o suspensie multi-link pe puntea din spate în locul unei bare de torsiune. Sedanul nu va mai exista într-o versiune GT!

În Coreea de Sud, modelele KIA K3 actualizate au apărut deja în vânzare. Sedanul costă de la 16.000 de dolari, iar pentru K3 GT se cer minim 24.000.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/