(video) Premieră în detalii: Noul Audi e-tron GT quattro – ce oferă în schimbul a 100.000 de euro

În seara zilei de ieri, Audi şi-a prezentat propria ofertă electrică în segmentul maşinilor gran turismo. Noul e-tron GT a fost dezvoltat în paralel cu Porsche Taycan şi împart împreună aceeaşi platformă tehnică J1 Performance, deşi setările au fost aranjate diferit.

Caracteristici cheie:

  • Este un coupe cu patru portiere. Măsoară 4.99 x 1.96 x 1.41 x 2.90 metri în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Greutatea îi este de 2.295 kg. Linia sa de acoperiş este mai mică cu 17 mm decât cea a unui A7 Sportback. Volumul portbagajului îi este de 405 litri, sub capotă mai există un spaţiu de 85 de litri.
  • Audi spune că maşina are o semnătură emoțională și oferă o previzualizare a viitorului design al modelelor din gamă. Limbajul de design curent este privit ca noua caracteristică de design: esteticul apare din eficiență.
  • Are proporții sportive: roți mari, ecartament larg, siluetă plană, ampatament lung. În partea frontală se remarcă o grilă Singleframe în culoarea vehiculului, nişte blistere quattro foarte distinctive.
  • Coeficientul scăzut de rezistenţă aerodinamică de 0,24 Cd (0,22 are Taycan) permite o eficiență ridicată și o autonomie mare. Este echipat cu mai multe soluţii de aerodinamică activă, cu prize de aer comutabile pentru frâne și radiatoare, precum și un spoiler spate care se extinde în mai multe trepte. În spate mai are un difuzor larg, iar dedesubtul maşinii este complet închis cu panouri.
  • Celula pasagerilor este realizată din oţel ultra-rezistent, iar panourile caroseriei sunt din aluminiu.
  • Standard vine cu faruri cu semnalizatoare dinamice şi stopuri LED. Opţionale sunt faruri Matrix LED sau Matrix LED cu tehnologie Audi laser light (cu elemente montate pentru prima dată în centrul blocului optic, se activează de la 70 km/h) care dublează distanţa de bătaie a fazei lungi. Animaţia în faruri este disponibilă doar în combinaţie cu cele mai scumpe faruri.
  • Paleta de culori este formată din nouă oferte, inclusiv noua nuanţă tactical green. Sunt disponibile în combinaţie două black styling packages şi trei carbon packages.
  • Audi poate oferi, de asemenea, carcasele oglinzilor exterioare și întregul acoperiș din polimer armat cu fibră de carbon (CFRP), la cerere. Standard însă, acoperișul este realizat din sticlă termoizolantă. Parbrizul său este realizat standard din sticlă cu izolare fonică, iar ferestrele laterale sunt disponibile cu acest tip de sticlă la cerere.
  • În habitaclu, panoul de instrumente este orientat spre şofer și are un “caracter monoposto”, senzație de spațiu deschis, fără abuz de ecrane. Poziția scăzută a scaunelor și o consolă centrală largă contribuie la adăpostirea pasagerilor adulţi şi de statură mare chiar şi pe bancheta din spate.
  • La alegere sunt trei tipuri de scaune frontale (cu reglaje în 8, 14 sau 18 poziţii; încălzirea, ventilaţia, funcţia de masaj şi suporturile laterale pneumatice sunt disponibile standard sau opţional în dependenţă de tipul de scaun ales), tapiţerie fără piele cu un procentaj mare de materiale reciclate, dar şi câteva aşa-zise design packages.
  • Un Audi virtual cockpit plus (12.3 inci) și un MMI touch display (10.1 inci) pe platforma multimedia MIB 3 vin standard, plus control vocal natural cu conexiune online şi sistemul personalization pentru salvarea setărilor. Un head-up display este o opţiune.
  • Un sistem de navigaţie MMI plus cu hotspot Wi-Fi este o dotare standard, inteligentă, cu funcții specifice e-tron. Un număr de 11 antene, toate integrate acolo unde nu pot fi văzute, conectează e-tron GT cu lumea exterioară. Ele primesc și transmit semnale audio, LTE, Bluetooth și GPS, conectând astfel gran turismo-ul electric la mediu și la proprietarul său în multe moduri diferite.
  • Este disponibil un portofoliu extins de servicii Audi connect, printre care un planificator de traseu pentru calcularea celui mai rapid itinerar cu cele mai scurte opriri de încărcare posibile.
  • Un încărcător wireless pentru telefoane (în două versiuni) şi un sistem audio Bang & Olufsen premium (16 difuzoare şi 710 W) sunt opţiuni.
  • Complexul de sisteme de siguranţă Audi pre sense front și Audi pre sense basic vin standard, cu, inclusiv, sistemul de avertizare la ieşirea din bandă și un cruise control. Suplimentar, alte sisteme pot fi instalate, fiind grupate în pachete opționale Tour, City şi Park, printre care se numără un adaptive cruise assist şi (remote) park assist plus, night vision assist şi camere surround view.
  • Standard are un sistem de sunet AVAS, deja mai sonor decât cel prevăzut de lege, pentru notificarea celor din jur despre prezenţa maşinii în apropiere. Un e-tron sport sound este disponibil ca opţiune pentru o sonorizare suplimentară la exterior şi interior, ajustabil prin Audi drive select.
  • Standard este şi un sistem de climatizare automată pe trei zone.
Sunetul produs de noul Audi e-tron GT
https://autoblog.md/video-premiera-in-detalii-noul-audi-rs-e-tron-gt-primul-audi-rs-electric/
  • Trenul de rulare îi este compus din motoare electrice sincrone şi excitate permanent (PSM), câte unul pe fiecare punte pentru a forma şi un sistem de tracţiune integrală electrică. Agregatul de pe puntea din spate mai include şi o cutie de viteze specială cu două trepte.
  • Motoarele (238 + 435 CP) generează în total 476 CP şi 630 Nm de cuplu (530 CP şi 640 Nm în Boost Mode prin Launch control timp de 2.5 secunde pentru porniri rapide de pe loc). Poate face 0-100 de km/h în 4.1 secunde şi rula cu maxim 245 de km/h.
  • Dispune şi de un sistem de control inteligent al rulării din inerţie și recuperării de energie. Cea recuperată prin intermediul frânelor este de până la 265 kW.
  • Bateria litiu-ion îi are un conținut energetic net de 85 kWh (93 kWh brut) și un nivel de tensiune de 800 volți. Este formate din 396 celule-pungă, grupate în 33 de module (trei dintre care stau sub scaunele spate).
  • Încărcarea AC standard se poate face cu o putere standard de până la 11 kW (se încarcă complet timp de o noapte), iar opţional până la 22 kW (prin ambele porturi). Încărcarea DC rapidă (prin portul din dreapta doar) se poate face cu până la 270 kW (în cinci minute se încarcă cu energie pentru a putea parcurge alţi 100 de km/h sau 5-80% în 22.5 minute).
  • Fiecare Audi e-tron GT va fi livrat clienților săi cu două cabluri de încărcare: un cablu mode 3 pentru terminale publice și un sistem de încărcare compact pentru garaj.
  • Autonomia în ciclu WLTP este de până la 487 de km. Greutatea maşinii este aproape de ideal 50:50.
  • Mai dispune de un management termic sofisticat cu patru circuite de răcire, o pompă de căldură eficientă ca dotare standard şi un sistem de precondiționare a bateriei în mişcare pentru încărcare rapidă de la staţiile DC. Modelul e-tron GT este echipat cu un sistem de aer condiționat auxiliar “deluxe” ca o opțiune care încorporează, de asemenea, încălzirea oglinzilor exterioare și a lunetei.
  • Suspensiile roților sunt concepute ca o construcție sportivă cu câte două braţe. Aproape toate părțile, inclusiv legăturile și subcadrele, sunt forjate sau turnate din aluminiu. Direcția electromecanică are un raport sportiv și direct.
  • Standard mai este dotat cu o suspensie cu amortizoare adaptive, un diferenţial blocabil pe puntea din spate şi sistemul Audi drive select cu moduri de conducere. Opţională este o suspensie pneumatică adaptivă cu trei camere de aer, un diferenţial posterior cu blocare controlată şi un sistem de roţi directoare spate (întorc cu 2.8 grade în direcţie opusă la o viteză de până la 70 km/h sau în aceeaşi direcţie la peste 80 km/h).
  • Standard vin jante de 19 inci şi frâne din oţel. Opţionale sunt mecanismele de frânare cu discuri cu acoperire din carbură de wolfram şi cele carbo-ceramice. Gama de jante este compusă din mai multe modele la alegere, cu dimensiuni cuprinse între 19 şi 21 de inci.

Animaţia farurilor şi stopurilor:

Noul e-tron GT quattro se produce deja la fabrica Audi din Böllinger Höfe, acolo unde se fac şi modelele Audi R8. Odată finalizată, fiecare mașină este condusă pe o distanţă de 40 de kilometri pe drumurile publice, care include și tronsoane pe autostradă și trafic urban.

Vânzările-i preliminare încep din februarie curent. Preţul de start în Germania îi este de 99.800 de euro.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=StkkIdBY5r0
https://www.youtube.com/watch?v=CMcNVLypkw0


Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/