(video) Premieră în SUA: Noul Audi S7 Sportback cu motor pe benzină

La doar câteva zile de la debutul sedanului Audi S6 TFSI, filiala americană a companiei germane lansează în vânzare şi modelul S7 Sportback cu aceeaşi motorizare sub capotă. Însă lista de dotări nu se rezumă doar la asta.

Cu chiar mai multă performanță și tehnologii inovatoare decât predecesorul său, combinat cu un design dinamic, noul Audi S7 Sportback este menit să ofere o experiență de conducere mai sportivă, funcționalitate excelentă și capacitate de a lua la bord până la cinci pasageri.

Pe scurt despre design şi ce îl deosebeşte la acest capitol de un A7 obişnuit:

  • Silueta de Sportback este echipată cu bare de protecție specifice modelelor S, noi praguri laterale și patru terminaţii de eşapament, toate care îi oferă un aspect puternic cu referire la performanţele sale.
  • Îmbunătățiri stilistice suplimentare includ standard jante de 20 de inci cu cinci spiţe duble şi acoperite cu anvelope de performanță de vară, o grilă Singleframe în culoarea platinei, un splitter şi corpuri ale oglinzilor retrovizoare exterioare finisate în culoarea aluminiului, precum şi un difuzor de culoare neagră mată cromată.
  • Standard se oferă pentru scaune o tapiţerie Valcona cu cusături contrastante sub forma unor romburi, precum şi geamuri duble pentru sporirea confortului acustic.
  • Un black optic package opţional aplică culoarea neagră pe oglinzile exterioare printre altele şi aduce jante de 21 de inci finisate în culoarea antracit.

Pe scurt despre motorizare şi alte dotări la capitol tehnic:

  • Noul S7 Sportback TFSI găzduieşte sub capotă un motor V6 twin-turbo de 2.9-litri care produce 450 CP și 600 Nm. Cu ajutorul său inclusiv maşina poate accelera de la 0 la 97 de km/h în doar 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h. Versiunea cu TDI face sprintul 0-100 de km/h în 5.1 secunde, pentru comparaţie.
  • Alături de motor funcţionează un compresor electric de 48 V prin care cuplul maxim este disponibil aproape de la ralanti şi contribuie astfel la o acceleraţie rapidă de pe loc.
  • Transmisia automată Tiptronic cu opt trepte şi sistemul de tracțiune integrală quattro funcționează în tandem cu acest compresor electric pentru a ajuta la eliminarea turbo lag-ului și pentru a permite un răspuns imediat la cererea de acceleraţie.
  • Suspensia pneumatică adaptivă standard (tunată specific modelelor S) şi frânele îmbunătățite vor permite șoferilor să treacă fără efort între experiențele dinamice și confortabile de condus.
  • Un S sport package opţional adaugă pe maşină un sistem de roţi directoare spate, un diferenţial quattro, sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament şi etrieri de frână de culoare roşie.
  • Cea mai dinamică formă a noului S7 Sportback vine la viață atunci când este selectată suspensia sportivă disponibilă, care, combinată cu pachetul S sport, poate asigura o deplasare sportivă sau confortabilă în funcție de modul ales în Audi Drive Select.

Pe scurt despre dotările principale oferite:

  • S7 Sportback oferă un nivel robust de echipamente standard, inclusiv un Audi virtual cockpit, sistem de climatizare automată pentru patru zone, sistem de camere la 360 de grade, inclusiv de la înălţimea unui zbor de pasăre, precum şi un sistem audio Bang & Olufsen® 3D Premium.
  • Standard se oferă sistemul MMI Navigation cu MMI touch response (operabil pe un ecran superior de 10.1 inci şi altul inferior de 8.6 inci).
  • Faruri HD Matrix LED cu laser și asistent la faza lungă (standard pe modele în echipare Prestige) sunt cu 30% mai eficiente energetic decât LED-urile standard.
  • O suită completă de caracteristici standard și disponibile pentru asistenţa şoferului, inclusiv un cruise control adaptiv cu asistent în ambuteiaje, turn assist, side assist, rear cross traffic assist sau vehicle exit warning.

Noul Audi S7 Sportback cu motor pe benzină costă în SUA exact cu 10.000 de dolari mai mulţi decât un sedan S6 TFSI. Preţul de start porneşte de la 83.900 pentru echiparea Premium Plus şi de la 89.500 pentru Prestige.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/