(video) Premieră mondială: Noile McLaren 750S Coupe şi Spider – ultimele modele non-hibride

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Supercarul McLaren 720S există pe piaţă de șase ani, iar acum a venit timpul pentru un facelift, deşi aspectul nu s-a schimbat aproape deloc. Principalele modificări se ascund sub corp, acolo unde aproape 30% din componentele folosite sunt nou sau modificate.

Modelele actualizate au fost arătate în caroserii coupe şi spider, fiind numite McLaren 750S. La urma urmei, compania auto britanică oferă principalelor sale modele denumiri cu numere, în conformitate cu puterea generată de motor.

Caracteristici cheie:

  • V8-ul twin-turbo de 4.0 litri a beneficiat printre altele de pistoane mai ușoare (cum are Senna), presiunea de supraalimentare a fost crescută, iar programul de control a fost revizuit. Drept urmare, puterea a crescut de la 720 la 750 CP, iar cuplul de la 770 la 800 Nm, deși acest motor este capabil de mai mult, mult mai mult. Cutia de viteze SSG cu şapte trepte are rapoarte de transmisie revizuite. Tracţiunea rămâne pe puntea din spate, fără alternativă, dar aceasta este nouă.
    • Noul 750S este cel mai ușor și mai puternic McLaren de serie, cu un raport putere/greutate lider de segment 587 CP/tonă (coupe) – un avantaj de 22 CP față de cel mai apropiat concurent al său.
  • Șasiul a fost reproiectat la o scară mult mai mare. Suspensia PCC (Proactive Chassis Control) cu un sistem hidraulic care conectează toate amortizoarele și ajută la reducerea ruliului a ajuns la o a treia generaţie. A apărut un nou acumulator hidraulic, alte arcuri (mai moi în față și mai dure în spate) și amortizoare, geometria braţelor a fost revizuită, iar ecartamentul frontal a devenit mai lat cu 6 mm.
  • Noul 750S nu ar trebui să fie doar mai interesant de condus cu viteză, ci și confortabil în utilizarea de zi cu zi. Suspensia frontală poate ridica maşina pentru a trece peste o rampă în doar patru secunde (anterior 10 erau necesare). Servodirecția electro-hidraulică a devenit puţin mai ascuțită, mai ascultătoare; a apărut un nou amplificator pentru frâne; şi pentru prima dată, opţional, pot fi comandate discuri de frână carbo-ceramice (ca ale lui Senna).
  • Fiind un supercar în toată regula, s-a lucrat nu doar pentru a mări puterea, ci şi pentru a reduce greutatea. De exemplu, doar noile jante forjate au făcut posibilă scăderea cu 13.8 kg. Parbrizul mai subțire a eliminat 1.6 kg, noile arcuri și amortizoare alte două, în timp ce noile scaune de bază de curse, cu un cadru de fibră de carbon şi tapiţerie trunchiată, au economisit 17.5 kg (se pot comanda şi scaune mai confortabile).
  • Din păcate, în lupta pentru kilograme, a fost eliminată o caracteristică principală a interiorului: panoul de bord cu cele două moduri de afişare prin aplecarea ecranului şi retragerea sa în bord. McLaren 750S are un nou ecran care este montat rigid pe coloana de direcție, iar acest lucru a economisit 1.8 kg. Dar soluţia a permis adăugarea la margini a unor comenzi dedicate pentru selectarea rapidă a modurilor de suspensie și de conducere, fără a lua mâinile de pe volan.
  • Până la urmă, McLaren 750S este cu 30 kg mai ușor decât predecesorul său: greutatea uscată a coupeului este de 1.277 kg (cu 193 kg mai puțin decât cel mai apropiat concurent al său), iar cu toate fluidele incluse, rezervor plin şi şofer – 1.389 kg. Spider-ul este cu 49 kg mai greu și are încă un acoperiş din două părţi de fibră de carbon, care poate fi montat sau scos în 11 secunde, până la o viteză de 50 km/h. Opţional este oferit un acoperiș panoramic cu sticlă electrocromă încorporată în secțiunea superioară (care îşi poate schimba gradul de transparenţă).
  • La exterior, McLaren 750S diferă de predecesorul său printr-un splitter față extins, prize de ochi mai înguste, noi prize de aer în arcurile roţilor posterioare, o aripă spate activă prelungită din fibră de carbon și noi bare de protecție față/spate deși stilul general este păstrat. Terminațiile de eșapament sunt acum combinate într-una singură, ovală, inspirată de legendarul P1. Apropo, şi sistemul de evacuare a devenit mai uşor, cu 2.2 kg. În linii generale, 750S produce o forţă de apăsare mai mare şi este echilibrat aerodinamic mai bine decât 720S.
  • Apple CarPlay vine standard, împreună cu nişte porturi USB-C și USB-A pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor. Iar noua caracteristică exclusivă McLaren Control Launcher (MCL) permite șoferului să stocheze o combinație preferată de setări aero, pentru manevrabilitate, grup motopropulsor și transmisie și să le includă pe toate prin apăsarea unui buton. Temele interioare TechLux și Performance oferă tapiţerie din piele integrală Nappa sau materiale din Alcantara și Nappa.
    • Opțiunile interioare de profil înalt includ scaune Super-Lightweight Carbon Fibre Racing Seats și un nou sistem audio premium Bowers & Wilkins.
      • Fabricate din fibră de carbon, scaunele folosesc o tehnologie inovatoare a carcasei cu două straturi, care reduce greutatea cu 33% în comparație cu aceeași carcasă produsă folosind tehnici convenționale de fabricare a carbonului. Fiecare carcasă cântărește doar 3.35 kg.
  • Ca urmare a tuturor modificărilor, timpul necesar accelerației 0-100 km/h a scăzut de la 2.9 la 2.8 secunde. Accelerația până la 200 km/h durează 7.2 în loc de 7.8 secunde (Spider face în 7.3 în loc de 7.9 secunde). În cele din urmă, până la 300 km/h coupeul ajunge în 19.8 secunde (720S are nevoie de 21.4 secunde). McLaren 750S Spider ajunge la această viteză în 20.4 secunde. Viteza maximă, datorită rapoartelor de transmisie scurtate, a fost redusă de la 341 la 332 km/h.
  • Pentru personalizare în detalii există divizia MSO.

Producția noilor McLaren 750S va începe în septembrie, dar comenzile au fost deschise chiar înainte de premieră, astfel încât sloturile pentru primul an de producţie sunt aproape epuizate! Preţul de pornire este de aproximativ 250.000 de lire sterline. Garanția maşinii este valabilă timp de trei ani de la data noii achiziții, fără limitare de parcurs, putând fi extinsă până la 15 ani.

Pentru doritorii de a citi în detalii despre model, dacă tot e ultimul dintre mohicani, inclusiv specificaţiile-i tehnice:

[embeddoc url=”https://cars.mclaren.press/assets/documents/original/14922-ThenewMcLaren750Speaksupercarperformancepureexhilaration.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise