(video) Premieră mondială: Noul BMW Seria 8 Coupe – legenda iconică a renăscut

Prezentarea noului BMW Seria 8 Coupe (G15) adaugă un nou capitol istoriei lungi a senzaţionalelor automobile sport ale constructorului auto premium din Bavaria – şi oferă un start foarte dinamic pentru actuala sa ofensivă de modele în segmentul de lux.

BMW Seria 8 Coupe este o maşină de vis cu performanţe remarcabile, design plin de pasiune, lux de ultimă generaţie şi dotări excepţionale aşa cum sunt tehnologiile de afişare şi control, asistenţa conducătorului sau conectivitate.

A debutat în seara zilei de 15 iunie în Franţa, la Le Mans, după puţin peste un an de la apariţia conceptului său şi după tocmai trei decenii de la startul producţiei modelului BMW Seria 8 (E31) în mai 1989, care a fost ţinut pe piaţă exact 10 ani, până în mai 1999!

  • Design exterior

Designul exterior al BMW Seria 8 Coupe îmbină emoţia sportivă cu o eleganţă rafinată, specifică unui model din segmentul de lux. Aura sa unică este rezultatul unui nou limbaj de design care se concentrează pe claritate, modernitate şi aduce un plus de emoţie. Suprafeţele ample sunt structurate prin utilizarea unor linii de caracter clare, minimaliste, iar acestea l-au făcut să fie mai frumos chiar decât conceptul său.

Designul coborât al automobilului, silueta alungită şi linia acoperişului ce curge elegant spre spatele cu contururi “double bubble” distinctive, ampatamentul lung şi ecartamentul lat sunt elementele definitorii ale proporţiilor BMW Seria 8 Coupe.

Cu dimensiuni exterioare de 4.843 mm în lungime, 1.902 mm în lăţime, 1.341 mm în înălţime şi ampatament de 2.822 mm, automobilul cu două uşi are proporţii foarte sportive. Pentru comparaţie, un Seria 6 Coupe (F13) are 4.894 x 1.894 x 1.369 x 2.855 mm.

Caroseria îi este confecţionată din mai multe materiale. Acoperişul, capota, uşile şi perele frontal sunt din aluminiu, bara transversală de sub panoul frontal este din aliaj de magneziu, iar tunelul central din fibră de carbon. Greutatea minimă este de 1.830 de kilograme (840d), cu 35 de kg mai multe decât are un Seria 6 Coupe.

Gama de jante variază din modele cu dimensiuni cuprinse între 18 şi 20 de inci.

Grila BMW coborâtă are o formă hexagonală, cu elemente încadrate de un contur dintr-o singură piesă. Farurile cu tehnologie LED standard sunt cele mai înguste faruri folosite vreodată la un model BMW. BMW Laserlight cu iluminare variabilă a drumului şi Selective Beam (fază lungă activă) sunt disponibile opţional. Cu acesta, fasciculele de lumină pot ajunge până la 600 de metri în faţa maşinii.

În timp ce suprafeţele se curbează spre interior în partea extremă a roţilor faţă, ele revin puternic spre exterior în vecinătatea roţilor spate. Acest lucru se combină cu un habitaclu atractiv pentru a crea o linie a umerilor musculoasă. În spate, interacţiunea liniilor orizontale şi diagonale accentuează lăţimea şi centrul de greutate coborât. Stopurile LED se adaugă la acest efect prin extinderea adâncă în flancuri.

Pentru BMW Seria 8 Coupe vor fi disponibile la alegere o vopsea nemetalizată şi alte şase metalizate pentru caroserie. Nuanţele Carbon Black metallic şi Barcelona Blue metallic vor fi disponibile doar pentru modelul BMW M850i xDrive Coupe cu pachet M Sport. Pentru mai multă personalizare va fi pusă la dispoziţia clienţilor paleta BMW Individual.

  • Detaliile precise optimizează aerodinamica şi masa

Un şasiu aproape complet etanş, controlul activ al clapetelor de aer şi pachetul Air Curtains – Air Breathers contribuie la reducerea rezistenţei aerodinamice a noului BMW Seria 8 Coupe. Bazele înguste ale oglinzilor exterioare contribuie şi ele la fluidizarea debitului de aer.

La modelul BMW M850i xDrive Coupe, un spoiler frontal suplimentar micşorează suplimentar portanţa pe puntea faţă la viteze mari. Acoperişul noului BMW Seria 8 Coupe prezintă un decupaj central care reaminteşte de stilul “double bubble” al maşinilor de curse clasice.

Această conturare distinctivă se regăseşte şi pe acoperişul opţional din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), este disponibilă pentru prima dată pe un model de serie al mărcii BMW şi reduce şi mai mult centrul de greutate al automobilului. Barele prizelor de aer, capacele oglinzilor exterioare, spoilerul spate şi difuzorul spate al pachetului Carbon opţional sunt de asemenea realizate din fibră de carbon (în galeria de imagini vezi automobilul de culoare Orange).

  • Interior

Limbajul modern şi minimalist al designului exterior este continuat şi în interiorul noului BMW Seria 8 Coupe, creând o ambianţă relaxantă şi luxoasă. În acelaşi timp, toate liniile sunt orientate către înainte, direcţionând automat privirea spre faţă şi punând accentul pe condusul sportiv. Toate elementele de comandă sunt aranjate în mod clar. Un design concis al suprafeţei permite materialelor de înaltă calitate să iasă în evidenţă.

De exemplu, utilizarea finisajelor decorative este limitată la tranziţia în stilul automobilelor sport dintre consola centrală şi panoul de bord.

Nou dezvoltate, scaunele sport sunt tapiţate standard cu piele Vernasca! Decoraţiunile integrale cu piele în zona uşilor şi panoul de instrumente sunt şi ele standard. Datorită poziţiei joase a scaunelor din spate, a fost posibilă proiectarea tetierelor ca parte integrantă a spătarului. Spătarul din spate poate fi divizat standard în raport 50:50 şi rabatat pentru a creşte capacitatea portbagajului de 420 de litri.

Caracterul luxos al noului BMW Seria 8 Coupe poate fi îmbunătăţit şi de o serie de accesorii opţionale de cea mai bună calitate. Gama include BMW Display Key, iluminare ambientală, încărcare wireless pentru telefoanele mobile, scaune cu climatizare, sistemul de sunet standard Harman Kardon Surround Sound System cu 16 difuzoare sau cel opţional Bowers & Wilkins Diamond Surround cu 16 difuzoare iluminate, amplificator activ în 16 canale şi 1.375 de waţi putere, precum şi aplicaţii de sticlă pentru levier, butonul iDrive şi alte comenzi.

În plus, există o gamă de opţiuni BMW Individual specifice modelului.

  • Noul motor V8 cu livrare a puterii şi acustică remarcabile

Un nou motor V8 îşi face debutul pe versiunea BMW M850i xDrive Coupe. Motorul de 4.4 litri, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, oferă o combinaţie deosebită de livrare impresionantă a puterii şi o acustică la fel de impresionantă, care este îmbunătăţită şi de sistemul de evacuare sport cu clapetă de control.

Blocul motor, turbocompresoarele situate în spaţiul V al cilindrilor, sistemul de injecţie directă pe benzină, scutul termic, sistemul de circulaţie a răcirii, precum şi electronica de aprindere şi a motorului sunt doar câteva dintre caracteristicile care au fost dezvoltate suplimentar.

De fapt, aceasta este o modernizare profundă a vechiului N63. Presiunea de injecție directă a crescut de la 200 la 350 bari, iar pentru a reduce vibrațiile, arborele cotit este echipat cu un amortizor de fricțiune.

Pentru a asigura atât caracteristicile de performanţă superioare, cât şi robusteţea, noul motor cu opt cilindri a fost supus unui program vast de teste care cuprinde toate situaţiile potenţiale de sarcină – de la testele de stres la viteză de ralanti până testele de calibrare foarte dinamică de pe bucla Nordschleife de la Nürburgring. Performanţele emisiilor au fost optimizate prin includerea unui filtru de particule pe benzină şi respectarea standardului Euro 6d-TEMP.

Datorită unei creşteri a puterii de 68 CP, fără a avea impact asupra masei în comparaţie cu motorul pe care îl înlocuieşte, noul V8 poate genera acum 530 CP, nivel disponibil între 5.500 şi 6.000 rpm. Cuplul maxim de 750 Nm este disponibil pe o gamă largă de turaţii, de la 1.800 la 4600 rpm! Aceste performanţe asigură pentru BMW M850i xDrive Coupe o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 3.7 secunde!

Pe de altă parte, noul BMW 840d xDrive Coupe oferă încă o abordare distinctivă asupra genului de automobil sport. Utilizarea unui motor diesel în acest segment produce o combinaţie unică de dinamică susţinută de cuplu motor generos şi o economie de combustibil excelentă.

Motorul diesel de 3.0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, oferă o putere maximă de 320 CP şi un cuplu de vârf de 680 Nm, disponibil încă de la 1.750 rpm.

Motorul utilizează tehnologia de supraalimentare în mai multe trepte, cu două turbine, iar caracteristicile sale de performanţă permit o călătorie relaxată la turaţii reduse, permiţând, de asemenea, ca automobilul să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 4.9 secunde. Apăsarea puternică a acceleraţiei aduce un acompaniament acustic distinctiv din partea sistemului de evacuare sport care a fost configurat special pentru acest model.

Sistemul de control al emisiilor, care include neapărat convertorul catalitic SCR cu injecţie de uree, respectă standardul Euro 6d-TEMP.

  • Transfer rapid şi precis al puterii: transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferenţial blocant controlat electronic, şasiu

Motorul transferă puterea prin intermediul unei versiuni îmbunătăţite a transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte, cu rapoarte schimbate pentru acceleraţii puternice în treptele mici şi eficienţă în treptele superioare. Clapetele de schimbare de pe volan sunt incluse standard pentru selectarea manuală a treptelor.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive funcţionează mai eficient ca niciodată. Cu distribuţia rapidă, precisă şi complet variabilă a cuplului între roţile faţă şi cele spate, maximizează tracţiunea şi stabilitatea în manevrabilitate chiar şi în situaţii de condus extrem de dinamic. În acelaşi timp, configuraţia orientată spre spate garantează experienţa de condus pentru care automobilele sport BMW sunt renumite.

Disponibil standard la BMW M850i xDrive Coupe, diferenţialul blocant spate, cu control electronic, conferă automobilului o notă mai sportivă şi asigură o abordare şi mai dinamică la ieşirea în viraje.

Principiul de construcţie şi reglarea şasiului BMW Seria 8 Coupe sunt concepute pentru a valorifica potenţialul dinamic al tehnologiei sale de propulsie – şi pentru a utiliza cât mai bine conceptul de bază al automobilului pentru a obţine performanţe sportive maxime. Masa optimizată, centrul de greutate redus, distribuţia echilibrată a sarcinii pe punţi, lungimea ideală a ampatamentului şi ecartamentul lat, dar şi structura rigidă a caroseriei şi proprietăţile aerodinamice favorabile oferă toate ingredientele potrivite în acest scop.

Toate jantele din aliaj uşor, disponibile standard şi opţional, sunt echipate cu anvelope de dimensiuni diferite, ale căror efect de îmbunătăţire a tracţiunii a fost luat în considerare în reglarea şasiului.

La baza coupeului stă platforma CLAR, însă aceasta nu este unificată cu cea a Seriei 7, ci cu cea a Seriei 5! Acest lucru înseamnă că suspensia la toate roţile este pe bază de arcuri şi nu una pneumatică (poate se va oferi în viitor ca dotare opţională?). Pe puntea din faţă există o construcţie din două braţe, iar în spate una multi link.

Echiparea standard pentru noul BMW Seria 8 Coupe include suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Acest lucru permite ca acţiunea arcurilor şi a amortizoarelor să fie reglată cu mare precizie, astfel încât conducătorul să nu primească mai mult decât reacţia necesară din partea drumului.

Direcţia activă integral este şi ea disponibilă standard; reduce raza de bracare în timpul manevrelor, măreşte agilitatea şi face ca schimbarea benzilor sau abordarea virajelor la viteze mari să fie şi mai uşoare. Roţile spate întorc cu până la 2.5 grade în direcţia opusă celor din faţă la viteze de până la 72 de km/h (sau de până la 88 de km/h cu funcţia Driving Experience Control şi cu regimul SPORT/SPORT+ inclus).

Dotarea opţională de stabilizare activă a ruliului pentru noul BMW M850i xDrive Coupe oferă modelului o caracteristică de manevrabilitate şi mai sportivă, deoarece permite o compensare deosebit de rapidă şi precisă a ruliului caroseriei în timpul manevrelor la viteză ridicată, îmbunătăţind astfel agilitatea şi stabilitatea manevrabilităţii atât la intrarea în viraje, cât şi la ieşirea din curbe. Sistemul are efectul suplimentar de sporire a confortului atunci când se conduce în linie dreaptă, prin combaterea activă a vibraţiilor declanşate de denivelări pe o parte a drumului – totul prin servomotoarele electrice.

  • Model BMW M Performance, pachet M Sport şi pachet M Technic Sport cu dotări specifice

Specificaţia standard pentru BMW M850i xDrive Coupe include şi frâne M Sport extrem de puternice cu discuri de 395 mm, împreună cu jante M de 20 de inci, din aliaj uşor, cu anvelope de înaltă performanţă. De asemenea, modelul poate fi recunoscut prin decoraţiunile exterioare exclusive în nuanţă Cerium Grey, un spoiler M spate şi praguri iluminate cu numele modelului.

Acestea sunt completate de dotări cu echipamente care fac parte din pachetul M Sport disponibil standard pentru BMW M850i xDrive Coupe şi opţional pentru noul BMW 840d xDrive Coupe. Acestea includ scaunele multifuncţionale, volanul M îmbrăcat în piele şi benzi decorative de interior într-un design plasă din oţel inoxidabil, jante M de 19 inci din aliaj uşor, frâne M Sport cu discuri de 374 mm şi praguri iluminate cu sigla M.

Pachetul M Technic Sport este disponibil ca opţiune suplimentară pentru modelul BMW 840d xDrive Coupe şi adaugă, printre altele, jantele M de 20 de inci din aliaj uşor, cu anvelope de înaltă performanţă, sistemul de frânare M Sport cu discuri de 395 mm şi mai puternic, diferenţial blocant cu control electronic, spoilerul M spate şi decoraţiune BMW Individual Shadow Line high-glos extinsă.

Pe toate modelele mecanismelor de frânare, etrierele au câte patru pistoane în faţă şi câte unul singur în spate

  • Varietate largă de sisteme avansate de asistare a conducătorului + Noul concept de afişare şi control BMW Operating System 7.0

Numeroase sisteme de ultimă oră pentru asistarea conducătorului sunt disponibile pentru îmbunătăţirea confortului şi a siguranţei noului BMW Seria 8 Coupe. Gama include cruise controlul activ cu funcţia Stop & Go (până la 210 km/h), asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, avertizare la schimbarea benzii şi la părăsirea benzii, asistentul de menţinere a benzii cu protecţie la coliziune laterală şi asistentul de evitare prin schimbarea benzii, BMW Night Vision, precum şi avertizarea la trafic transversal, la intersecţii şi de sens unic.

Pe lângă direcţie, asistentul de parcare preia manevrele de accelerare şi frânare. De asemenea, sistemul include Reversing Assistant (asistent pentru mers înapoi) asigură deplasarea automată în marşarier pe acelaşi traseu pe care automboilul la parcurs înainte, pe o distanţă de până la 80 de metri. Traseul este memorat de automobil timp de trei zile de la oprire. Această soluţie asigură ieşirea din spaţiile înguste sau parcări!

Interesant mai este că prin intermediul funcţiei Auto Start Stop care se bazează pe sistemul de navigaţie, camere şi radare, în unele situaţii care permit acest lucru, motorul se poate deconecta automat dacă nu se apasă acceleratorul la viteze între 15 şi 160 de km/h.

Prin includerea conceptului de afişare şi control BMW Operating System 7.0, disponibil standard pentru noul BMW Seria 8 Coupe, conducătorului i se asigură informaţiile corecte la momentul potrivit. Afişările personalizate pot fi apelat atât pe panoul de instrumente, cât şi displayul central iDrive cu diagonala de 10.25 inci (26.04 cm). Structură de meniu plat, optimizată pentru controlul tactil, permite accesul rapid la toate setările şi funcţiile. Conţinutul bazat pe situaţie include vizualizarea acceleraţiei laterale în timpul virajelor de mare viteză!

Pentru a permite interacţiunea multimodală, conducătorul poate alege să utilizeze butoanele de pe volan, controlerul iDrive, afişajul tactil, controlul vocal sau controlul BMW prin gesturi. BMW Live Cockpit Professional este disponibil standard şi cuprinde un panoul de instrument complet digital, cu un afişaj de 12.3 inci (31.24 cm), în centrul căruia, de exemplu, poate fi afişată o anumită secţiune a hărţii de navigaţie.

Disponibil în versiune îmbunătăţită, BMW Head-Up Display se regăseşte pe lista echipamente disponibile standard şi oferă zonă de proiecţie mai mare, conţinut nou şi grafică optimizată, un mod de afişare sport şi unul compact.

Asistentul personal de mobilitate BMW Connected este disponibil pentru o conectivitate perfectă între automobil şi dispozitivele digitale. Serviciile digitale disponibile pentru utilizare în noul BMW Seria 8 Coupe includ avertismentele de pericol obţinute prin interconectarea cu alte automobile BMW, actualizarea software “over-the-air”, integrarea Microsoft Office 365 şi Skype for Business, precum şi BMW Digital Key, care permite clienţilor să deblocheze automobilul şi să pornească motorul cu ajutorul unui smartphone (trebuie să aibă funcţie NFC neapărat).

Preţurile de start pentru noul BMW Seria 8 pornesc în Marea Britanie de la £76.270 (86.625 euro) pentru 840d şi de la £100.045 (113.628 euro) pentru M850i. Pe piaţă apare din noiembrie 2018 şi va fi produs acolo unde se face şi BMW Seria 7, la uzina din Dingolfing.

O premieră publică extinsă va avea loc în toamnă la Salonul Auto de la Paris.

  • Specificaţii tehnice complete motorizări BMW M850i xDrive Coupe şi BMW 840d xDrive Coupe

*Dacă nu apare imediat documentul, actualizează pagina!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/