(video) Premieră mondială: Noul DS 3 facelift – ce s-a schimbat

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

DS Automobiles prezintă cel mai recent model – noul DS 3 facelift – cu ocazia debutului Paris Fashion Week, colecția moda feminină Prêt-à-Porter pentru sezonul primăvară-vară 2023. Ca partener de lungă durată al Fédération de la Haute Couture et de la Mode, DS Automobiles a ales acest eveniment de neratat din capitala modei pentru a dezvălui crossoverul compact actualizat pe străzile Parisului.

Ca şi fratele mai mare, noul DS 7 facelift, noutatea nu va mai purta în denumire cuvântul Crossback.

Caracteristici cheie:

 • Ambasadoarea Mărcii – Andrea Brotschi – a prezentat noul DS 3 într-o ședință foto ce pune în scenă o rochie neagră cu trenă foarte lungă, în contrast cu noua nuanță Diva Red oferită de maşină.
 • Partea frontală afișează cele mai vizibile evoluții. Noul DS 3 adoptă limbajul de design specific tuturor modelelor din gama DS Automobiles, cu o grilă redesenată, mai lată și pusă în valoare de inserțiile în formă de diamant, care, în funcție de model, pot fi cromate sau în negru lucios. Emblematicele DS WINGS au fost modificate pentru a se îmbina subtil cu grila și farurile.
 • Noile blocuri optice cu LED (standard în toată gama) introduc un design mai dinamic și oferă maşinii un aspect mai agresiv, cu trei module specifice puse în valoare de un crom satinat.
  • Noile faruri diurne prezintă două linii cu LED dispuse vertical de o parte și de alta a părții frontale pentru o semnătură distinctă și mai extinsă, în concordanță cu cel mai recent limbaj de design al mărcii DS Automobiles.
  • Proiectoarele DS MATRIX LED VISION, cu control inteligent și schimbare automată a luminilor de drum, pentru confort și siguranță maximă la bord sunt oferite opțional.
   • Proiectoarele DS MATRIX LED VISION sunt alcătuite din trei module LED pentru faza scurtă, precum și un modul MATRIX BEAM, adaptiv. Acesta este compus din 15 părți identice, dar independente, care se aprind și se diminuează progresiv în funcție de condițiile de trafic detectate de camera video amplasată în partea superioară a parbrizului.
   • Grație celei mai noi generații de faruri DS MATRIX LED VISION, vei putea să conduci noaptea cu luminile setate pe faza lungă, fără a-i deranja pe ceilalți șoferi participanți la trafic.
 • Noul DS 3 a evoluat stilistic, dar și tehnic. Noul scut și grila au fost complet reproiectate pentru a optimiza performanța aerodinamică a mașinii. Profilurile aerodinamice care încadrează grila inferioară de admisie a aerului demonstrează această nouă eficiență.
  • Atenția acordată detaliilor se observă la finisajul emblemelor amplasate pe grilă si capotă, adăugarea unei inserții în relief Clous de Paris și varietatea de culori oferite în funcție de model.
  • Profilul își păstrează semnăturile distinctive, un exercițiu de echilibru între designul îndrăzneț și expertiză tehnică, cu aripioarele de rechin specifice modelului DS 3, mânerele care ies în relief în fața ta și garniturile invizibile ale geamurilor exterioare.
  • Partea din spate este mai rafinată: farurile și hayonul sunt puse discret în valoare de un bandou negru lăcuit. Hayonul primește semnătura DS Automobiles grație unei tehnologii inedite, literele din inox lustruit fiind decupate și fixate una câte una în ornamentul acestuia.
 • Jantele primesc un design cu totul nou pentru o eficiență crescută. Disponibile în 17 și 18 inchi, acestea sunt împărțite în funcție de diferite teme și culori. În versiunea 100% electrică E-TENSE este disponibil cu jante noi de 18 inchi TOULOUSE cu anvelope „Tall & Narrow Class A+”.
 • DS 3 este oferit cu şapte culori de caroserie nemetalizate, metalizate și perlate, dintre care două nuanțe perlate Diva Red, o nuanță în trei straturi specifică pentru modelul actualizat și Lacquered Grey. Crystal Pearl, Platinum Grey, Artense Grey, Perla Nera Black și Polar White completează oferta cu posibilitatea de a crea combinații bi-ton cu două variante de plafon: Perla Black sau noul Carat Grey.
  • De la lansarea conceptului electrificat Wild Rubis la Salonul Auto de la Shanghai 2013, departamentul Culori, Materiale și Finisaje a lucrat la conceperea unui nuanțe de roșu, specifică mărcii DS Automobiles.
  • În China, apoi în timpul aparițiilor sale în Europa, culoarea Wild Rubis – formată din unsprezece straturi succesive aplicate de două ori și fără lac colorat – a făcut impresie. De atunci au fost create peste 40 de versiuni diferite pentru a obține nuanța inedită Diva Red. Culoarea, prin tratamentul său remarcabil în trei straturi cu o nuanță profundă, un strat semi-transparent și lac protector, beneficiază de cea mai recentă tehnologie de măcinare a pigmentului pentru o saturație mai mare, cu scopul de a dezvălui intensitatea roșului și de a accentua efectul flop (unde variația culorii și a luminozității depinde de unghiul de vizualizare).
 • Modelul este echipat cu mânere retractabile. Această tehnologie exclusivă oferă un design pur și o notă avangardistă modelului, optimizând în același timp eficiența sa aerodinamică. Este suficient să te apropii de mașina ta DS 3 și, pe o rază de 1.5 metri, mașina se descuie automat, iar cele 4 mânere, invizibile până acum, apar.  Nu-ți rămâne de făcut decât să deschizi portiera și să preiei controlul volanului. Când te îndepărtezi de mașină, mânerele se retractează și mașina se încuie automat.
 • În habitaclu materialele au fost selecționate cu ambiția de a oferi un aspect caracterizat de excelență, inovație și durabilitate. Pielea, în special pielea Nappa cu finisaj Art Leather, Alcantara®, detaliile precum cusătura „pearl point” sau inserțiile în relief Clous de Paris semnează caracterul unic oferit de cockpit-ul DS Automobiles. Această atenție la detalii, adânc înrădăcinată în ADN-ul mărcii, se regăsește la bord și reprezintă un punct major de diferențiere.
 • Postul de conducere a evoluat odată cu adoptarea unui volan nou, care regrupează comenzile sistemelor de asistență la condus și butoanele sistemului de infotainment, alături de padelele de schimbare a vitezelor pentru transmisiile automate.
  • A primit un nou sistem de infotainment disponibil pe un ecran central standard de 10.3 inchi, de înaltă definiție, cu un cadru redesenat finisat în negru lucios. Sistemul multimedia DS IRIS SYSTEM oferă navigația conectată și funcția de recunoaștere vocală inteligentă.
  • Acest sistem mai oferă utilizatorului posibilitatea de a personaliza ecranul central și instrumentarul de bord de 7 inchi, completat de un head-up display care proiectează informațiile esențiale pentru condus direct în câmpul vizual al conducătorului auto.
  • Ecranul central este împărțit în 12 pătrate și poate găzdui widget-uri de dimensiuni diferite. Şi instrumentarul de bord este împărțit în două zone distincte care pot fi personalizate. Funcțiile pot fi controlate cu ajutorul unui sistem avansat de recunoaștere vocală în 40 de limbi sau prin comenzile tactile de pe panoul central.
  • Funcția mirroring este, de asemenea, disponibilă wireless.
 • Scaunele beneficiază de un design și tehnologii care amplifică farmecul și starea de bine oferite de acestea. De dimensiuni mari, acestea sunt realizate dintr-o spumă inovatoare de înaltă densitate, pentru un confort la ședere la cel mai bun nivel de pe piață. Scaunele față pot fi încălzite, pot avea funcție de masaj (lombar) și reglaje electrice (longitudinal, pe înălțime, înclinare, lombar).
 • DS Automobiles a dezvoltat un sistem de sunet inedit, FOCAL Electra, echipat cu 12 difuzoare și un amplificator de 515 W. Difuzoarele sunt poziționate perfect în jurul habitaclului pentru a oferi pasagerilor un sunet incredibil. Rezultatul este o semnătură acustică unică, cu un sunet pur și detaliat la bordul vehiculului.
 • Nivele de echipare:
  • Situat în vârful gamei, nivelul de echipare OPÉRA oferă un interior îmbrăcat în piele Nappa Basalt Black cu scaune cu model brățară de ceas pentru o imersiune într-un lux creativ, impregnat de caracter și modernitate.
  • Nivelul de echipare RIVOLI oferă scaune noi îmbrăcate în piele Basalt Black cu decoruri Basalt Black care imită solzii. Este disponibilă, de asemenea, o tapițerie mixtă Pebble Grey cu piele Nappa/material textil.
  • Pe nivelurile de echipare PERFORMANCE Line și PERFORMANCE Line +, scaunele, planșa de bord și panourile ușilor sunt îmbrăcate în Alcantara®. Noile scaune din piele Basalt Black sunt disponibile opțional. Nivelul de echipare PERFORMANCE Line + primește dotări suplimentare, precum o cotieră centrală, covorașe și iluminare pentru parasolare și spațiul pentru picioare.
  • Nivelul BASTILLE a fost complet revizuit, cu scaune noi îmbrăcate în tapițerie textilă Silicium Grey Peruzzi, cu bandouri cu efect de solzi pe planșa de bord și panourile ușilor. Opțional sunt disponibile scaune noi îmbrăcate în piele Basalt Black.
 • Sub capotă va fi disponibil în continuare cu propulsie pe benzină, motorină şi complet electrică.
  • Noul DS 3 E-TENSE primește un motor electric nou (asamblat la Trémery-Metz), un reductor (produs la Valenciennes) și o baterie nouă (asamblată la) pentru un plus de putere și autonomie.
   • Noul motor electric sincron hybrid (HSM) beneficiază de expertiza obținută în cursele de Formula E pentru  a afișa o eficiență crescută. Acesta oferă 156 CP și un cuplu de 260 Nm la o tensiune de 400 volți.
   • Noua baterie de 54 kWh (50.8 kWh utili) oferă o încărcare rapidă, o autonomie mai bună și o durată de viață crescută. Încărcătorul de bord standard primește 100 kW la curent continuu (încărcare 0-80% în 25 minute) și 11 kW la curent alternativ (încărcare 0-100% în 5 ore).
   • Cu o arhitectură optimizată, bateria este foarte compactă și bine amplasată sub scaunele față și spate și tunelul central. Spațiul interior și postul de conducere sunt similare cu cele oferite de motorizările termice.
   • Unic în segment, DS 3 E-TENSE oferă o autonomie de până la 402 km în ciclu mixt WLTP (12.6 kWh/100 km) și de peste 500 km în traficul urban, grație eficienței motorului electric, abilității de a recupera energie, dar și datorită unor dotări precum: pompa de căldură, precondiționarea termică sau noile blocuri optice cu LED, optimizarea aerodinamică a părții frontale și a jantelor, o gardă la sol coborâtă cu 10 mm pe versiunile echipate cu anvelope Tall & Narrow de 17 și 18 inchi. Toate acestea permit un câștig de până la 7.6% pentru coeficientul aerodinamic.
  • Este disponibil, de asemenea, cu două motorizări pe benzină: PureTech 100 cu transmisie manuală cu şase viteze și PureTech 130 cu cutie de viteze automată cu opt rapoarte.
  • În plus, este disponibil un motor diesel BlueHDi 130 cu transmisie automată cu opt viteze.
  • Toate motoarele termice respectă cele mai noi standarde în materie de emisii.
 • Din punct de vedere a tehnologiilor electronice şi a sistemelor de asistenţă, VISIO PARK 2 completează gama. Sistemul oferă asistență la parcare cu o viziune la 360° reprodusă cu ajutorul camerelor video digitale de înaltă rezoluție.
 • Echipat standard cu o cameră video amplasată în spatele parbrizului, oferă standard o serie de sisteme de asistență la condus de înaltă performanță: Lane Keeping Assist, recunoașterea semnelor de circulație, cu afișarea informațiilor pe instrumentarul de bord și Active Safety Brake – la viteze de până la 85 km/h.
 • Mai are DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare semi-autonomă de nivel 2 ce asigură un nivel ridicat de confort și siguranță la bord. DS DRIVE ASSIST scanează mediul înconjurător cu ajutorul mai multor senzori și al unui radar amplasat în spatele barei de protecție față.
  • Sistemul asociază regulatorul de viteză adaptiv cu funcția Stop and Go și sistemul de asistență la menținerea benzii pentru a oferi un condus semi-autonom de nivel 2. Viteza este ajustată în funcție de mediul în care rulează. Sistemul folosește senzori pentru a poziționa perfect vehiculul pe banda de rulare, controlând direcția. 
  • DS DRIVE DS DRIVE ASSIST funcționează la viteze cuprinse între 5 și 140 km/h și gestionează viteza și traiectoria mașinii, sub supravegherea conducătorului auto, garantând confortul și relaxarea la volan.
 • Disponibil opțional, sistemul de recunoaștere extinsă a indicatoarelor rutiere detectează semnele de limită de viteză alături de alte semne de circulație (stop, sens unic, accesul interzis și sfârșitul interzicerii de a depăși).

Comenzile pentru noul DS 3 facelift vor fi procesate din 27 septembrie. Preţul de start în Franţa pentru modelul DS 3 PureTech 100 + cutie manuală + echipare BASTILLE este de 30.100 de euro.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata