(video) Premieră mondială: Noul Land Rover Defender 130 poate transporta până la opt adulţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Land Rover a ales ultima zi a primăverii pentru a introduce varianta superioară a noului Defender. Pe lângă cea cu trei uşi (cunoscută drept Defender 90) şi cea cu cinci uşi (Defender 110), noul Defender 130 devine modelul de top al familiei, oferind o lungime mai mare cu 340 mm, toată adăugată în consola posterioară pentru a putea fi transportaţi în habitaclu până la opt adulţi.

Caracteristici cheie:

  • Modelul Defender 130 va exista în format cu doar cinci locuri pe două rânduri sau cu opt locuri pe trei rânduri.
  • Maşina măsoară 5.358 x 2.008 (cu oglinzi) x 1.970 x 3.022 mm. Are o rază de întoarcere de 12.84 metri. Garda la sol în modul off-road îi este de 290 mm, iar articulaţia suspensiei se ridică până la 430 mm. Consola frontală îi măsoară 845 mm, iar cea posterioară 1.491 mm. Se poate deplasa prin vaduri de apă cu o adâncime de până la 900 mm. Acoperişul suportă 300 de kg (static) sau 168 kg (în mişcare). Poate tracta o remorcă de până la 3.0 tone. Sarcina utilă maximală este de până la 750 kg cu toate locurile ocupate sau până la 800 kg cu cinci locuri ocupate.
  • Unghiurile de atac, rampă şi degajare constituie 37.5, 27.8 şi 28.5 grade.
  • Exclusivă pentru Defender 130 este culoarea Sedona Red. Opţional este un Extended Bright Pack: toate panourile inferioare ale caroseriei sunt finisate în Ceres Silver Satin, oferind un finisaj distinctiv pe vehiculele finisate în Hakuba Silver, Fuji White și Yulong White. Detaliile Ceres Silver pot fi găsite pe capotă şi aripile laterale, completate perfect de jantele din aliaj Luna de 20 de inci, care sunt disponibile într-un finisaj Bright Silver.
  • Vine standard cu un acoperiş panoramic, o sticlă pe acoperiş fiind disponibilă de montat şi deasupra celui de-al treilea rând de scaune.
  • Împrejurimile stopurilor LED au fost reproiectate pentru a menține cele trei linii distincte care definesc profilul lateral al Defender-ului, pe măsură ce se ridică subtil spre spate.
  • Accesul în portbagaj rămâne neschimbat, în timp ce este disponibil un capac în culoarea caroseriei pentru roata de rezervă, care reflectă poziționarea Defender 130 în vârful gamei de modele. Șinele de acoperiș în Narvik Black sunt oferite standard, în timp ce gama completă de accesorii exterioare Defender – inclusiv pachetele Explorer, Adventure, Country și Urban – sunt de asemenea disponibile.
  • În portbagaj mai există butoane prin care se poate coborî suspensia pneumatică electronică pentru a încărca lucruri mai uşor. Modele de cârliguri de remorcare detașabile și cu mai multe înălțimi sunt disponibile.
  • Pe rândul al treilea există şi spaţiu suficient pentru cap, iar printre altele se propun: scaune încălzite, cotiere căptușite, spaţii de depozitare, porturi USB-C, chiar şi covoraşe individuale. Pasagerii din rândurile doi şi trei vor sta mai sus faţă de cei din primul rând (format scaune de stadion) pentru o vizibilitate superioară. Accesul pe rândul trei este descris drept unul fără efort, deoarece scaunele din rândul doi repede alunecă şi se pliază înainte pentru a oferi acces larg.
  • Maşina cu opt locuri are un portbagaj cu volum de 389 litri, iar cea cu cinci locuri – 1.329 litri (cu al doilea rând rabatat – 2.516 litri). Scaunele de pe rândul doi şi trei se rabatează în proporţii de 40:20:40. Cu al treilea rând rabatat, volumul creşte până la 1.232 litri, iar cu rândul doi şi trei – 2.291 litri.
  • Confortul suplimentar este asigurat de ventilația pentru fiecare rând, iar deflectoare suplimentare, care oferă mai multă capacitate de încălzire și climatizare, se oferă printr-un opţional sistem de climatizare automată pe patru zone, exclusiv pentru Defender 130.
  • Detalii în Noble Chrome se regăsesc pe comenzile de aerisire și pe cele electrice ale scaunelor, în timp ce elementele difuzoarelor sunt finisate în culoarea luminoasă Ceres Silver. Un nou finisaj din lemn Natural Light Oak engineered conferă un aspect și o senzație naturală, modernă, disponibilă pentru a completa elegant scaunele din piele Windsor perforată în nuanţă Light Oyster. Pielea Windsor perforată Vintage Tan este disponibilă opţional, în timp ce modelele X-Dynamic pot fi specificate cu țesătură Robustec în finisaj Duo Tone.
  • Sistemul multimedia Pivi Pro este operabil pe un monitor central de 11.4 inci, curbat. Sistemul de navigație de la bord îi este integrat cu platforma globală de poziționare what3words din Marea Britanie. Creatorii săi au împărțit teritoriul planetei în 57 de trilioane de parcele pătrate de 3×3 metri, atribuindu-le fiecărei o denumire ușor de reținut din trei cuvinte. Șoferul poate găsi destinația dorită introducând acest cod pe ecran sau pe smartphone.
  • Calitatea aerului interior este îmbunătățită de Cabin Air Purification Plus, care își face debutul pe Defender prin noua variantă 130. Este o dotare standard și combină tehnologia nanoe X pentru reducerea alergenilor și îndepărtarea agenților patogeni, pentru a ajuta la reducerea semnificativă a mirosurilor și a virușilor. În plus, managementul CO2 și filtrarea aerului în cabină PM2.5 îmbunătățesc mediul cabinei prin monitorizarea aerului interior și exterior și ajustarea în consecință, asigurându-se că ocupanții experimentează cea mai bună calitate a aerului disponibilă. Tehnologia avansată nanoe X este dovedită științific că reduce semnificativ virușii și bacteriile, iar funcția Purge permite clienților să dezinfecteze cabina înainte de plecare, de la distanță, folosind smartphone-ul.
  • Sub capotă pot fi montate doar următoarele motoare cu şase cilindri, în combinaţie cu Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) şi cutie de viteze automată ZF cu opt trepte:
    • P300 – benzinar de 3.0 litri, mild hybrid, 300 CP şi 470 Nm (0-100 km/h în 8.0 secunde).
    • P400 – benzinar de 3.0 litri, mild hybrid, 400 CP şi 550 Nm (0-100 km/h în 6.6 secunde).
    • D250 – diesel de 3.0 litri, mild hybrid, 250 CP şi 600 Nm (0-100 km/h în 7.5 secunde).
    • D300 – diesel de 3.0 litri, mild hybrid, 300 CP şi 650 Nm (0-100 km/h în 8.9 secunde).
  • Fiecare Defender 130 vine standard cu suspensie pneumatică electronică cu Adaptive Dynamics şi sistem Terrain Response. Aceasta permite ridicarea punţii frontale cu alţi 71.5 mm, iar celei posterioare cu 73.5 mm.
  • Noul Defender 130 este disponibil în specificaţiile SE, HSE, X-Dynamic, X şi First Edition (toate cu jante standard de 20 inci). Modelul First Edition, disponibil doar în primul an de vânzări, se bazează pe cel HSE + o listă extinsă de echipamente, inclusiv faruri Matrix LED, scaune încălzite pe al doilea și al treilea rând, climatizare pe patru zone, sistem audio Meridian Sound System, Driver Assist Pack și geamuri posterioare fumurii.
  • Toate modelele Defender dispun acum de Keyless Entry cu funcţie Automated Walkaway Lock, care va bloca automat maşina când brelocul se va afla la peste 1.5 metri de aceasta.

Noul Defender 130 poate fi deja comandat. În Marea Britanie costă minimum 73.895 de lire sterline.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/