(video) Premieră mondială: Noul Lexus RX şi RX L facelift

Lexus a dezvăluit actualizatul RX, modelul de bază al brandului, cel mai bine vândut Lexus din toate timpurile şi cel mai popular SUV premium hibrid din lume. Acum, această maşină, care a contribuit ca un pionier la stabilirea segmentului de SUV-uri de lux, când a fost introdus pentru prima dată în 1998, se bucură de o serie de modificări evoluţionare.

Proaspătul design exterior al lui RX păstrează o aparenţă puternică și sportivă, în timp ce linia de caracter, care rulează de la partea din față a vehiculului spre spate a fost îmbunătățită, oferind aspectului general un debit excepțional și o consistență. Rezultatul este un exterior elegant, dinamic, care subliniază noul limbaj de design al Lexus.

În ceea ce privește caracterul de conducere a lui RX, aici inginerii au atras caracteristicile pe care le-au implementat anterior pe modelele LC şi LS. Fiecare parte a maşinii a fost revizuită şi în particular se scot în evidenţă îmbunătăţiri făcute la rigiditatea caroseriei şi la sistemul de suspensii, prin adăugarea unor noi amortizoare absorbante de şoc şi a unui sistem de control al frânării, printre altele. Rezultatul este un vehicul cu un excelent simţ de manipulare și de precizie.

De asemenea, noul RX este echipat în premieră în industrie cu un sistem BladeScan Type AHS şi cu cea mai recentă generaţie a complexului Lexus Safety System +.

În câteva cuvinte, iată ce s-a schimbat la exterior şi interior:

  • Designul nou sculptat al ambelor bare de protecţie a permis atingerea unor linii şi muchii mai eficiente aerodinamic, unde mai pui că şi contribuie la aspectul dinamic al maşinii;
  • Conectarea panourilor rocker la partea de jos a grilajului, într-o linie dreaptă, oferă un sentiment de rezistență sporită și stabilitate;
  • Designerii au legat bara de protecție inferioară posterioară cu apărătoarele de noroi spate, în opinia lor contrastând acum mai bine cu inserţia de pe montanţii posteriori;
  • Prin scoaterea şi mai mult în evidenţă, în particular a terminaţiilor eşapamentului şi a scutului şasiului pentru a accentua lățimea mare, designerii au dorit să-i facă aspectul posterior mai sportiv, mai agresiv;
  • Semnătura luminoasă a farurilor sub forma literei L se răsfrânge acum şi asupra noii grile a radiatorului, care, împreună cu un cadru nou, se îmbină în partea laterală a barelor de protecție oferind un profil unificat;
  • Noile faruri subțiri redau părţii frontale a maşini o mai mare claritate, în timp ce stopurile combinate şi modificate prezintă un motiv sub format literei L;
  • Scaunele din al treilea rând, de pe modelul RX L cu ampatament alungit, au acum două poziții diferite de ședere. Este disponibil chiar mai mult spaţiu pentru picioare cu noua setare ce poate fi utilizată atunci când este nevoie;
  • Scaunele din al doilea rând de pe RX L au fost reconfigurate pentru a include unele individuale (Captain Seats), adăugând 95 mm de spaţiu pentru picioare pentru pasagerii din al treilea rând;

Una dintre modificările aduse noului RX este setul de îmbunătăţiri care contribuie la plăcerea de a-l conduce, rezultând din revizuiri făcute la suspensie şi la rigiditatea caroseriei. Inginerul şef Takeaki Kato a fost determinat să atingă acest obiectiv, împreună cu echipa sa, prin:

  • Tehnologie de sudare cu laser – Laser Screw Welding (LSW), care a fost utilizată pe scară largă în întregul vehicul, împreună cu utilizarea sporită de adezivi de înaltă rezistență (în total 4.2 de metri de adeziv strategic plasat). În combinație cu rigiditatea sporită a barelor stabilizatoare (acum tubulare și cu 1 mm mai late) și rigiditatea îmbunătățită a butucului roţilor, rezultatul este un răspuns mai rapid la comenzile direcției.
  • Sistemul Active Cornering Assist (ACA), care suprimă subvirarea şi ruliul la deplasarea cu viteză prin curbe. Un tuning a suferit şi EPS-ul (servodirecţia asistată electric).
  • Amortizoarele de șoc reproiectate sunt acum echipate cu un nou dispozitiv de control al frecării – Friction Control Device (FCD) – care reduce și mai mult vibrațiile de înaltă frecvență cauzate de imperfecțiunile suprafeţei rutiere. Amortizoarele permit, de asemenea, ca maşina să abordeze virajele într-o manieră plată și să obțină o capacitate de reacție excepţională.

Lexus este un pionier în tehnologiile de iluminat auto și a fost primul producător automobile care şi-a dotat vehiculele cu faruri LED și cu funcţie adaptivă a fasciculului de fază lungă (AHS) pentru a spori siguranța în situaţiile de trafic dens venit din sens opus. Pe actualizatul RX, Lexus, din nou, introduce o nouă premieră – sistemul BladeScan Type AHS.

Surse LED de lumină strălucesc pe două oglinzi de tip lamă, la viteze mari, iar fasciculul, mai mare acum, este transferat unei lentile dedicate pentru a ilumina drumul înainte. În timp ce lumina nu pare să fie în mișcare, sistemul BladeScan Type AHS controlează cu precizie distribuția luminii prin sincronizarea rotației oglinzilor lamă și prin comutarea și oprirea unor anume LED-uri. Deoarece efectul fasciculului de fază lungă poate fi extins într-un mod mai natural, sistemul luminează pete care pot fi dificil de văzut cu sisteme convenționale de iluminat, cum ar fi aceleaşi acostamente.

De asemenea, noile elemente din faruri îi vor permite conducătorului auto să recunoască pietonii și indicatoarele rutiere mult mai devreme, fără a împiedica vizibilitatea şi fără a-i orbi pe colegii care călătoresc din direcția opusă. Recunoașterea pietonilor pe timp de noapte a fost îmbunătățită pentru a-i detecta la o distanţă de 56 de metri în loc de cei 32 ai sistemului anterior.

Noul RX, de asemenea, vine echipat standard cu cea mai recentă versiune a complexului de sisteme de siguranță Lexus Safety System + 2.0, care include asistenţi şi tehnologii necesare prevenirii accidentelor rutiere. Principalele caracteristici sunt:

  • sistemul de pre-coliziune frontală (PCS), care utilizează o cameră foto din spatele parbrizului și radarul montat în grila radiatorului pentru a detecta pe timp de zi alte vehicule şi biciclişti, precum şi pietoni, chiar şi în condiţii de iluminare naturală scăzută;
  • faruri adaptive;
  • combinaţia de sisteme Dynamic Radar Cruise Control (DRCC) cu Lane Tracing Assist (LTA) va menţine maşina în banda sa de rulare, iar dacă sistemul detectează o potențială ieșire din bandă, atunci LTA avertizează conducătorul auto cu un avertisment vizual și o alertă sonoră, fie include vibraţii în volan (fie într-un ultim caz se poate implica automat pentru a corecta direcţia);
  • cu Road Sign Assist (RSA) se pot detecta indicatoarele rutiere prin aceeaşi cameră anterior menţionată, iar prin sistemul de navigaţie informaţiile necesare sunt afişate şi pe head-up display, atenţionându-l pe conducător să nu încalce regulile de circulaţie.

Printre alte noutăţi se numără un nou ecran multimedia tactil de 12.3 inci (standard de 8 inci), care funcţionează în colaborare cu un nou touchpad de pe tunelul central, un design nou pentru suportul telefonului şi noi porturi USB (până la şase), sistem de control vocal prin folosirea asistenţilor din telefoane Apple Siri sau Google Assistant. Adiţional se pot folosi sisteme de navigaţie ale telefoanelor în locul celui standard montat.

Mai sunt disponibile noi modele de jante de 18 şi 20 de inci, noi culori pentru caroserie, funcţie de deschidere fără contact a hayonului, etc. Sub capotă, unităţile de propulsie, inclusiv cele hibride, nu au suferit modificări importante despre care să se anunţe.

Printre altele se mai anunţă disponibilitatea a două pachete F SPORT. Primul include pe lângă un look exterior diferit un sistem de suspensie variabilă activă (AVS), care este mai receptivă decât sistemele anterioare. Al doilea adaugă la cele menţionate un sistem de admisie de aer rece suplimentar, un sistem activ de izolare fonică, EPS şi un volan încălzit. Opţional sunt disponibile noi amortizoare de peformanţă pentru toate roţile, alături de un Drive Mode Select cu mod Sport+ şi altele ce pot fi personalizate, dar şi o tapiţerie specială pentru habitaclu.

Premiera europeană a lui RX facelift va avea loc la 30 iunie 2019, în cadrul evenimentului la Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. Startul vânzărilor este programat pentru toamna acestui an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/