(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-Benz GLC Coupe facelift

0

La doar câteva săptămâni după dezvăluirea SUV-ului actualizat GLC, Mercedes-Benz prezintă modelul GLC Coupe facelift. Următoarea generație a modelului de succes îmbină cu îndemânare și complexitate sportivitatea unui coupe cu funcționalitatea unui SUV. Rezultatul este un vehicul pentru individualiști care acordă o importanță maximă aspectului extraordinar, celei mai mari libertăți posibile și tehnologiei de pionierat.

GLC Coupe facelift este caracterizat de aspectul său dinamic și de liniile elegante. Caracteristicile off-road includ capătul frontal dominant, formele puternice și detaliile cromate montate standard, cum ar fi cele din față și din spate. Caracterul său de coupe strălucește în silueta ghemuită, cu linia de acoperiș care se lasă uşor peste lunetă.

La fel, partea frontală include acum grila de radiator cromată cu „diamante” (neagră dacă este ales Night package), puternic conturată, cu celebra stea integrată și cu o singură lamă tipică, completată de prizele de aer distincte și de noile contururi ale farurilor de înaltă performanță cu LED-uri, montate standard (opţional pot fi Multibeam LED). Diferite mai sunt barele de protecţie, stopurile full LED şi jantele.

O atmosferă premium şi o interfaţă prietenoasă la control se află în interiorul acestei maşini. Asa cum este de obicei pentru Mercedes-Benz, o importanţă deosebită este acordată interiorului. Accentul se pune pe tabloul de bord și pe liniile curgătoare ale consolei centrale. Fiind un panou mare dintr-o singură bucată, consola se deplasează elegant de la deflectoarele de aerisire centrale până la cotieră.

Culoarea interioară magma grey este complet nouă. Volanul multifuncțional complet revizuit este disponibil în două versiuni. Acestea pot include acum comenzi pentru controlul sistemului Active Distance Assist DISTRONIC sau butoane tactile pentru controlul panoului de bord şi a sistemului multimedia.

Touchpad multifuncțional de pe consola centrală îmbunătățește capacitatea de operare comodă mai mult și înlocuiește butonul rotativ cu apăsare. O altă noutate pe GLC este introducerea sistemului multimedia MBUX. Acesta va putea fi controlat prin cinci moduri: tactil însuşi ecranul central, prin butoanele tactile de pe volan, prin touchpad-ul menţionat, prin gesturi cu un asistent care poate recunoaşte printr-o cameră sau prin voce.

Cele două ecrane mari sunt disponibile opţional. Respectiv, standard se va oferi un panou de bord cu ceasuri analogice, iar pentru o taxă suplimentară un ecran de 12.3 inci, iar ecranul sistemului multimedia va măsura 7 inci şi va avea o rezoluţie de 960×540 pixeli în mod standard, iar opţional 10.25 inci cu o rezoluţie 1920×720 pixeli.

De asemenea, acum se oferă opţional sistemul ENERGIZING comfort control,care asigură că diverse sisteme din vehicul îşi combină „forțele” pentru a crea un mediu optim. Acest lucru integrează iluminatul ambiental și atmosfera muzicală, controlul climei, selecții muzicale și video adecvate, precum și funcția de masaj, încălzire și ventilare a scaunelor, totul pentru a crea o situaţie relaxantă pentru combaterea stresului.

Cele mai moderne sisteme de asistență la volan sunt completate, printre altele, de exit-warning function, emergency-corridor function şi tail-end-of-traffic-jam function. Printre noile caracteristici se numără şi asistența la manevrarea cu remorci, care oferă suport atunci când are loc deplasarea cu spatele. Sistemul utilizează senzori în capul cu bilă a cârligului de remorcare și un inel magnetic pentru a măsura unghiul dintre vehiculul tractor și remorcă. Un set de camere cu vizualizare la 360 de grade oferă o vizibilitate bună și o imagine îmbunătățită pe ecranul central.

Pe partea de motoare avem agregate noi, cu unele suplimentare care vor fi adăugate în cursul anului. Toate modelele diesel îndeplinesc deja cerințele standardului Euro 6d (RDE – Real Driving Emissions Stage 2), care intră în vigoare în 2020. Acest lucru este realizat datorită configurației izolate a sistemului de post-tratare a gazelor de eșapament, instalat direct pe motor. Este compus dintr-un convertor catalitic de oxidare (DOC), filtru de particule cu funcție de convertizor catalitic SCR (sDPF) și un convertizor catalitic SCR cu injecţie cu uree AdBlue. Sistemul este mai eficient datorită unui convertizor suplimentar de reducere catalitică selectivă (SCR) cu un catalizator care injectează amoniac (ASC) în tractul de evacuare.

Motoarele pe benzină sunt electrificate prin integrarea unui sistem electric de bord de 48 V (EQ Boost). Generatorul de pornire cu o curea este responsabil pentru funcțiile hibride, cum ar fi stimularea sau recuperarea energiei, permițând în același timp economii de combustibil care au fost în trecut rezervate doar de tehnologii hibride de înaltă tensiune.

GLC 200 4MATICGLC 300 4MATICGLC 200 d 4MATICGLC 220 d 4MATICGLC 300 d 4MATIC
Nr. cilindri/aranjament4/în linie4/în linie4/în linie4/în linie4/în linie
Putere motor cu combustie internă (CP)1972581163194245
Putere electromotor – Energy Recovery Boost (CP)1414
Cuplu maxim motor cu combustie internă (Nm)320370360400500
Cuplu maxim suplimentar de la electromotor (Nm)150150
Consum mixt (l/100 km)7.4-7.17.4-7.15.5-5.25.5-5.25.8
Emisii mixte de CO2 (g/km)169-161169-161145-137145-137153-151

Ca o alternativă la suspensia sport standard cu amortizare adaptivă, una numită DYNAMIC BODY CONTROL cu amortizoare reglabile pentru arcurile de oțel pe puntea față și spate este disponibilă ca opțiune. În funcție de situația de conducere, viteza și starea drumului, amortizarea este controlată individual pentru fiecare roată în interacțiune cu caracteristicile motorului, transmisiei și direcției. O opţiune mai superioară este suspensia pneumatică AIR BODY CONTROL pentru a spori confortul și sportivitatea.

Vânzările de GLC Coupe vor demara peste câteva săptămâni în Germania.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata