(video) Premieră: Noul GMA T.33 Spider – unic în felul său

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gordon Murray Automotive introduce varianta Spider a modelului T.33, devenind al patrulea produs lansat de firma celebrului designer auto în nici trei ani. Cu două panouri de acoperiș detaşabile, o lunetă mobilă și un V12 aspirat natural în spatele cabinei, nu există niciun alt supercar ca acesta!

Dezvoltat în paralel cu T.33 și având aceeași construcție monococă din fibră de carbon Ultralight, T.33 Spider a fost proiectat meticulos pentru a oferi rigiditatea torsională excepțională necesară pentru o călătorie remarcabilă, manevrabilitate și agilitate, fără a adăuga greutate inutilă.

Caracteristici cheie:

  • Inspirat de modele iconice din anii 1960, dar cu proporțiile perfecte și suprafețele curgătoare lucrate din fibră de carbon, executate cu o puritate și o atenție neobosită la detalii, acesta este un supercar ca niciunul altul. Pentru a oferi viziunea de design definită de primele schițe, fiecare suprafață de la montantul A în spate este unică pentru T.33 Spider.
  • Realizate din compozit de carbon ușor, panourile de acoperiş pot fi specificate într-o gamă largă de culori. Pentru a spori gradul de utilizare, acestea pot fi depozitate frumos în portbagajul frontal de 115 litri atunci când nu sunt utilizate. Iar luneta poate fi coborâtă la apăsarea unui buton pentru a completa experiența unică. O priză de aer montată direct pe motor, o caracteristică distinctivă a lui T.33, devine mai bine văzută pe Spider când este fără acoperiş.
  • Integrate perfect în aripile posterioare și deschise cu un buton ascuns sub portierele tip fluture sunt două compartimente de depozitare de 90 de litri. Mecanismul prin care se deschid aceste uși și compartimente de depozitare sunt opere de artă inginerească.
  • Modelul combină un cockpit clasic cu unul digital. Un turometru central care arată maximum 11.100 rpm este pe ambele părţi cuprins de două ecrane dedicate pentru climatizare și infotainment, acesta din urmă dispunând de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.
  • Toate comenzile principale sunt frumoase din punct de vedere tactil: volanul din fibră de carbon împodobită în piele și pedalele perfect ponderate, maneta de schimbare a treptelor de viteză și comutatorul prelucrate din aliaj de aluminiu. Scaunele ușoare din fibră de carbon, inspirate de cele din curse, sunt reambalate într-o combinație de piele și Alcantara. Ca parte a experienței clienților, fiecare mașină este perfect adaptată proprietarului său.
  • Una dintre caracteristicile interioare unice, care distinge T.33 Spider de coupe, este că ornamentul pereților etanși din spate dintre cele două scaune este acum în culoarea caroseriei.
  • Profitând de toată experiența acumulată în proiectarea mașinilor de curse cu ground-effect, Gordon Murray și echipa sa au dezvoltat aerodinamica excepțională a lui T.33 Spider fără a recurge la o mulţime de prize de aer, praguri sau splittere care sunt de obicei folosite în alte supercaruri. Foloseşte în schimb Passive Boundary Layer Control (PBLC).
    • Introdus pe T.33, PBLC a fost rafinat în continuare pentru Spider. O priză mare de aer cu ground-effect în partea frontală a mașinii direcționează aerul de joasă presiune sub podea, care este apoi introdus într-un difuzor posterior cu o conductă de îndepărtare a stratului limită. În combinație cu eleronul posterior activ, PBLC oferă echilibrul ideal între rezistența redusă, forța de apăsare ridicată și stabilitatea superbă la mare viteză, cu sau fără panourile de acoperiș în poziție.
    • Iar secțiunea fixă din spate a acoperișului, care oferă protecție în caz de răsturnare, este o parte integrantă a designului caroseriei pentru a optimiza rigiditatea. Forma sa este optimizată cu atenție pentru a reduce la minimum rezistența aerodinamică, iar acest design este mai raționalizat decât două cocoaşe gemene care sunt tipice unui stil de caroserie speedster.
  • T.33 Spider este modelat în jurul tehnologiei monococului de carbon iStream® Ultralight. Cuprinzând panouri compozite din fibră de carbon, lipite de tuburi din aluminiu extrudat triangulate la noduri de aluminiu turnate cu matriță de precizie, aceasta oferă o structură a caroseriei care asigură echilibrul optim între rigiditate ridicată, greutate redusă și niveluri excepționale de siguranță și protecție a ocupanților.
    • Rezultatul: T.33 Spider are o greutate uscată de 1.108 kg, cu doar 18 kg mai mult decât coupeul.
  • T.33 Spider dispune de o suspensie cu braţe duble pe toate roţile, realizată din aluminiu ușor. Amortizoarele monotub de înaltă presiune au un design coilover și sunt, de asemenea, fabricate din aluminiu. Pe puntea din spate acestea sunt fixate direct de carcasa transmisiei. Echipa GMA a ales în mod intenționat să nu ofere amortizare adaptivă, dar în conformitate cu principiul perfecțiunii de conducere, ratele compresie şi recul au fost calibrate meticulos pentru a oferi echilibrul ideal.
  • GMA a dezvoltat un sistem de direcție electrohidraulic, care folosește o pompă electrică la cerere pentru a oferi asistență. Acest sistem oferă puritatea direcției hidraulice tradiționale, dar cu o eficiență energetică mai mare datorită eliminării pierderilor parazitare de la o pompă acționată de motor.
  • Pentru o performanţă bună de frânare foloseşte un sistem Carbon Ceramic Matrix (CCM). Oferind o combinație ideală de rezistență termică ridicată, masă redusă nesuspendată și uzură redusă, dispune de discuri 370×34 mm și etriere monobloc cu șase pistoane pe puntea față și discuri 340×34 mm cu etriere monobloc cu patru pistoane în spate.
    • T.33 Spider, ca și coupe, folosește o specificație asimetrică a roților. Punțile față și spate sunt dotate cu jante ușoare, din aluminiu forjat, de 19 inci și, respectiv, de 20 de inci, alături de anvelopele 235/35 ZR19 și 295/30 ZR20 Michelin Pilot Sport 4 S.
  • Inima modelului este un Cosworth GMA.2 V12 natural aspirat de 3.9 litri, cu un unghi de înclinare a cilindrilor de 65 de grade pentru o ambalare optimă în cadrul monococului și pentru a contribui la centrul de greutate scăzut al mașinii. Optimizate obsesiv pentru greutate, distribuitoarele rafinate de evacuare sunt realizate din inconel – ușoare și capabile să reziste la temperaturi extreme.
    • 75% din cuplul nominal maxim de 451 Nm este disponibil de la doar 2.500 rpm, în timp ce 90% este menținut de la 4.500-10.500 rpm. Puterea maximă de 617 CP este livrată la 10.250 rpm, motorul fiind limitat electronic la un uimitor 11.100 rpm, moment în care șoferul este recompensat cu un crescendo inconfundabil înainte de a trece la treapta următoare.
    • Motorul complet cântărește doar 178 kg, fiind cel mai uşor V12 de pe o maşină stradală din lume.
    • Este cuplat exclusiv la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, dezvoltată în parteneriat cu Xtrac şi cântărind doar 82 de kg.
    • Mai este în joc un ambreiaj multi-disc care oferă capacitatea de cuplu necesară cu inerție minimă și un diferențial mecanic cu alunecare limitată.
    • Tracţiunea este pe puntea din spate.
    • Viteza maximă se ridică la 335 km/h.

Va exista în doar 100 de exemplare. Preţul de start – 1.890.000 de lire sterline. Toate maşinile anterior lansate – T.50, T.50s şi T.33 sunt sold out!

Specificaţii tehnice în detalii:

[embeddoc url=”https://gordonmurray-production.s3-eu-west-2.amazonaws.com/media/documents/GMA_T.33_Spider_Technical_Specification.pdf”]

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise