(video) Premieră: Noul sedan Skoda Slavia – înlocuitorul lui Rapid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul sedan Skoda Slavia şi-a făcut debutul astăzi în India şi va înlocui local modelul Rapid. Denumirea sa este preluată din bogata moștenire a companiei cehe, deoarece fondatorii săi Vaclav Laurin și Vaclav Klement și-au început afacerea iniţial cu biciclete, pentru vânzarea cărora a fost înființată marca Slavia în 1896.

Noutatea face parte dintr-o a doua fază a planului India 2.0 în care grupul VW a investit un miliard de dolari pentru a consolida semnificativ prezența mărcilor Skoda și Volkswagen în regiune. Totuşi, Skoda Slavia nu va fi un model exclusiv pentru India, în viitor fiind programat să apară şi pe alte pieţe!

Caracteristici cheie:

  • Deşi se aseamănă vizual cu noua generaţie Skoda Fabia, nu este un derivat din aceasta! Slavia este de fapt un schimbat şi modernizat Volkswagen Virtus (Polo sedan vândut în Brazilia din 2017). Caroseria le este comună, însă designul frontal şi posterior se aseamănă cu al Fabia.
  • Farurile standard sunt pe halogen, iar opţional pot fi LED. Stopurile sunt standard pe bază de LED-uri. Dimensiunea jantelor variază între 15 şi 16 inci.
  • Noul Slavia este considerabil mai mare decât Rapid, iar în unele privințe a depășit chiar și prima generație Octavia. Măsoară 4.541 x 1.752 x 1.487 x 2.651 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Modelul cehilor este mai lung cu 59 mm decât al germanilor, însă ampatamentul e identic. Volumul portbagajului constituie 521 litri şi compartimentul conţine mai multe cârlige, elemente de organizare a spaţiului de marcă.
  • Designul interior nu este comun cu al lui VW Virtus, dar e aproape la fel ca al modelului Fabia. Versiunea de bază are un panou de bord cu ceasuri analogice, un sistem de aer condiționat convențional, un monitor central de 7.0 inci și două airbaguri, ESC, printre altele.
  • Contra cost pot fi oferite: airbaguri laterale și de tip cortină, panou de bord digital de 8.0 inci, monitor central de 10 inci cu navigaţie, o cameră video retrovizoare, sistem de climatizare cu panou tactil, o trapă, încălzire şi ventilare pentru scaunele frontale, etc.
  • Sedanul se bazează pe platforma MQB-A0-IN, adaptată și simplificată special pentru India, cu suspensie spate semi-dependentă și frâne posterioare cu tambur. Tracțiunea este evident pe puntea din faţă.
  • Sub capotă se oferă benzinare 1.0 TSI (115 CP) și 1.5 TSI (150 CP). Unitatea de bază are trei cilindri şi se poate combina cu o cutie mecanică sau automată cu şase trepte, în timp ce motorul mai puternic cu patru cilindri – cu aceeaşi cutie manuală sau un DSG cu şapte trepte. sau clasicul “automat” cu șase trepte, iar motorul cu patru cilindri este combinat cu aceeași transmisie manuală sau cu “robot” cu șapte trepte DSG.

Vânzările noului Skoda Slavia vor începe în India din primul trimestru al lui 2022.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise