(video) Premieră: Pagani introduce noul Imola şi arată cum a făcut modelul Huayra Roadster BC

Horacio Pagani urma să vină la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, care s-a anulat, cu tocmai două maşini nou dezvoltate. Pe lângă ediţia limitată Huayra Roadster BC, care a fost anunţată în august 2019 şi pe care urma să o vedem în premieră publică, producătorul de super maşini a pregătit un noul model derivat şi limitat – Imola!

Maşinile din primele imagini din galeria foto reprezintă primul exemplar Roadster BC din ediţia limitată, cu o finisare unică, alături de al treilea exemplar din doar cele cinci Pagani Imola care vor exista! Primele Roadster BC urmează a fi livrate de la mijlocul anului curent.

Primul Roadster BC prezintă un finisaj cu aspect de carbon mat, în două nuanțe noi, Cobalto și Indaco, în timp ce banda centrală oferă un finisaj din carbon în culorile Cobalto și Azzurro Sardegna. Interiorul este confecționat din Alcantara și piele naturală. Blu Tricolore este nuanța aleasă pentru al 3-lea din cele cinci hipercaruri Imola. Finisajul este lucios, în timp ce accentele albe, care subliniază aspectul său agresiv, sunt mate. De data aceasta, interiorul este decorat cu piele albastră şi Alcantara, în timp ce sigla Imola este brodată pe interiorul ușilor, astfel încât să fie vizibilă atunci când sunt deschise. Jantele au culoarea titanului.

Revenind la noutatea Pagani, pe care producătorul o numeşte pur şi simplu Imola, trebuie să ştiţi că:

  • Vor exista doar cinci exemplare, omologate pentru a rula şi pe drumurile publice, şi evident toate au fost vândute pentru 5.000.000 de euro plus TVA!
  • Greutatea uscată îi este de 1.246 kg. Produce dintr-un motor V12 Mercedes-Benz AMG de 5.980 cm³ tocmai 838 CP şi 1.100 Nm de cuplu (de la 4.400 rpm). Tracţiunea este pe puntea din spate, cutia de viteze una Xtrac cu şapte rapoarte. Caracteristicile dinamice nu se anunţă.
  • Hipercar numit după denumirea circuitului pe care a fost modelat şi fin dezvoltat. A trecut prin cel mai sever test de validare pe traseu aplicat vreodată la o mașină Pagani. Pe lângă procesul de validare obișnuit și deja scrupulos, de fapt, Imola a parcurs peste 16.000 de km pe pistă cu viteză de curse – echivalentul a aproximativ trei distanţe totale parcurse în cele 24 de ore de la Le Mans.
  • Un pas important înainte în progresul tehnologic și științific al Pagani Automobili, Pagani Imola este un vehicul-laborator în care au fost concepute, testate și dezvoltate inovații importante. Unele dintre acestea au fost utilizate pe Roadster BC și vor fi o caracteristică a viitoarelor creații ale Pagani.
  • Pagani Imola folosește sistemul de aerodinamică activă introdusă de Huayra, primul vehicul stradal care a fost echipat cu această tehnologie. Aceasta înseamnă că fiecare dintre cele patru aripi mobile se comportă în funcție de circumstanțele de conducere într-un mod dinamic și imediat și chiar atunci când frânează, generând o acțiune de frânare aerodinamică.
  • Geometria suspensiei a fost proiectată din nou pentru a transfera puterea și cuplul viu de 1.100 Nm la sol, pentru a reduce efectul de scufundare și de balansare la frânare. Atât de mult şi serios s-a intervenit, încât, potrivit Pagani, șoferul poate aborda colţul unui viraj frânând în ultima mie de secundă.
  • S-a aplicat pe fiecare roată un sistem controlat electronic de amortizoare active, fiind şi interconectate între ele. Suspensia din față poate varia garda la sol într-un mod inteligent și automat. Dialoghează cu unitatea centrală, care gestionează controlul aerodinamic activ, precum și controlează funcțiile motorului, diferențialului și schimbătorului de viteze. Introducerea sistemului SMART GAS reduce timpul de schimb al treptelor și îmbunătățește caracterul de curse al modelului Imola, în timp ce plăcerea de a conduce este asigurată datorită suspensiei active.
  • Ca întotdeauna, Pagani Automobili se angajează puternic să cerceteze materiale compozite avansate. Noua formulă de Carbo-Titanium HP62 G2 și Carbo-Triax HP62, dezvoltată pentru monococul central ultra-consolidat al lui Pagani Imola și Roadster BC, a fost creată pentru a reduce greutatea în timp ce se crește rigiditatea torsională și la îndoire.
  • Pagani Imola atrage atenția fanatică pentru reducerea greutății la noi înălțimi, odată cu introducerea lui Acquarello Light, un nou sistem de vopsire personalizat, care reprezintă o evoluție suplimentară a stadiului avansat al Pagani, permițând reducerea greutății vopselei cu 5 kg, menținând în același timp bogăția de culoare, profunzimea și strălucirea!
  • Cercetările realizate pentru economisirea greutății de-a lungul anilor au dus la utilizarea tot mai amplă a aliajelor nobile, precum cele din aluminiu, titan și oțel crom-molibden, permițând o optimizare generală în ceea ce privește proprietățile mecanice, ușurința și o mai mare experimentare estetică. Pe nou-născutul Pagani Imola efortul a implicat mai mult de 770 de componente forjate sau prelucrate CNC, de data aceasta oferind un aspect de textură nou dezvoltat, aplicat special pentru piesele din aliaj de aluminiu.
  • Sistemul inovativ de frânare construit de Brembo a fost optimizat, printr-un studiu aerodinamic intens și prin nenumărate teste dedicate, pentru a îmbunătăți în continuare întregul sistem de răcire.
  • Lucrând cu Pirelli și noul sistem Next MIRS, au fost dezvoltate pneuri pentru un vehicul care să ofere o performanță excelentă pe pistă, dar care să fie comunicabil și ușor de condus, în stilul unui Pagani adevărat.

Cu prezentarea noului Imola, Pagani arată într-un scurt documentar cum a fost făcut modelul Huayra Roadster BC:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Mai multe detalii şi specificaţii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/