(video) Premieră: UAZ Patriot, acum şi cu o cutie de viteze automată! Clienţii sunt foarte impresionaţi

Primul UAZ de serie din istorie cu o cutie de viteze automată este gata să intre pe piață. Compania rusească a dezvăluit astăzi o listă finală de preţuri şi detalii, iar dealerii au început să înregistreze deja comenzi pentru “Patrioţii” cu două pedale.

Producția de vehicule comerciale va demara de la 1 septembrie și în vânzare ar trebui să fie disponibile până la sfârșitul lunii.

UAZ foloseşte pentru SUV-ul său o transmisie hidromecanică cu șase trepte Punch Powerglide 6L50. Compania producătoare Punch PowerGlide este o fostă divizie franceză a General Motors, care a fost cumpărată în 2013 de Punch Group.

Familia de transmisii automate din care face parte şi modelul 6L50 este recunoscută prin faptul că au fost folosite în trecut şi pe unele modele vechi Cadillac sau BMW. În prezent cutiile de viteze sunt achiziționate de către producătorii Tata, ZAIC și alte companii chineze.

Inclusiv cele pentru UAZ Patriot sunt asamblate la uzina Punch Powerglide din orașul francez Strasbourg.

Cutia de model 6L50 este capabilă să prelucreze până la 450 Nm de cuplu produs de motoare pe benzină şi până la 550 Nm dacă este combinată cu un agregat diesel. Limita generală este setată la 651 Nm şi este mai mult decât ok pentru Patriot, al cărui cel mai puternic motor generează 150 de CP şi 235 Nm de cuplu.

Mai aflăm că a şasea sa treaptă este mai lungă decât a cincea a cutiei mecanice de bază (raport de 0,674:1 vs 0,88:1), de aceea în regim de exploatare extra urban Patriot se anunţă a fi mai eficient. Consumul anunţat în acest regim, la deplasarea cu o viteză de 90 de km/h, este de 9.5 litri în loc de 11.5 litri la 100 de km parcurşi. Totuşi, cel mixt în ciclu NEDC este de 13.7 în loc de 12.5 litri la 100 de km.

UAZ-ul Patriot cu noua cutie de viteze automată va fi oferit în combinaţie cu patru nivele de echipare, dar care nu le imită pe cele care se combină cu transmisia manuală. De exemplu, maşinile cu două pedale vor avea un încălzitor suplimentar al habitaclului, ceea ce constituie o dotare opţională (9.100 de ruble) dacă are cutie de viteze manuală.

Preţul de start pentru un UAZ Patriot cu o cutie automată este în Rusia de 1.034.000 de ruble (14.000 de euro), cu 90.000 de ruble (1.220 de euro) mai mult decât o maşină cu o cutie manuală.

Nivelul de echipare “Optimum” include două airbag-uri, ABS, aer condiționat, geamuri și oglinzi retrovizoare acţionate electrice și încălzite printre altele. Echiparea “Premium” aduce un sistem de stabilizare, sistem de control al climatizării, sticle atermice, încălzire pentru toate scaunele şi parbriz, cruise control, sistem multimedia cu navigaţie, volan multifuncțional încălzit și tapițat cu piele, precum și jante din aliaj de 16 inci.

Echiparea “Status” aduce jante cu design nou de 18 inci, un interior tapiţat cu o imitaţie de piele, cotieră pentru bancheta din spate, cameră video spate şi senzori de parcare faţă/spate.

Cel mai scump Patriot a devenit cel cu cutie automată şi în echipare Edition 1, care reprezintă de fapt o ediţie limitată: doar 300 de maşini vor exista. Costă de la 1.298.000 de ruble (17.575 de euro) şi include printre altele noi scaune frontale cu profil mai comod, suporturi laterale mai pronunţate şi tapiţerie din dermatină de culoare neagră sau maro. De asemenea o astfel de maşină are o nouă culoare pentru caroserie “Titan Grey”, covoraşe speciale şi o plăcuţă cu numărul de ordine al exemplarului.

Vezi şi: (video) UAZ Pickup a fost transformat într-un Papamobil! Însă doar pentru un serial TV

Iată reacţiile oamenilor care au avut ocazia să testeze o astfel de maşină înainte de startul înregistrării comenzilor:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/