(video) Premiul Maşina Anului 2021 în Europa a fost câştigat de fapt de două modele Toyota

Noua generaţie Toyota Yaris a fost numit Mașina Europeană a Anului 2021 în cadrul unui eveniment care a avut loc în după amiaza zilei de ieri. Însă premiul va trebui să-l împartă cu un alt model marca Toyota, care este de fapt o versiune a lui Yaris, însă în gamă este poziţionat ca un produs aparte!

https://youtu.be/Y8ap9twwZDo

Selectată de un juriu format din 59 de jurnaliști auto din întreaga Europă, a patra generație Yaris primește premiul la 21 de ani după ce prima generație inovatoare a fost numită Mașina Europeană a Anului în 2000, o premieră pentru Toyota. De asemenea, Yaris a fost recunoscut în mod constant de juriul concursului, fiecare generație a modelului fiind parte a unei liste scurte de finalişti.

Juriul a lăudat tehnologia hibridă de la bordul noului Yaris pentru conducerea lină, emisiile reduse și prețul accesibil – ilustrând de ce mai mult de 80% dintre clienţi aleg anume această motorizare. Modelul a fost, de asemenea, recunoscut pentru design, performanțe dinamice și siguranță de top.

Mai mult, juriul European Car of the Year a apreciat în mod deosebit succesul Toyota în relansarea pasiunii pentru piața hot hatch din toată Europa, odată cu introducerea lui GR Yaris. Modelul a fost premiat alături de fratele său mai mic.

Premiul european Mașina Anului 2021 vine la doar câteva zile după ce noua generaţie Yaris a fost numită pentru prima dată cea mai bine vândută mașină din Europa, semn clar că clienții europeni sunt de acord cu juriul concursului. În ianuarie 2021 a fost vândută în 18.094 de exemplare.

“Aceasta este o mare onoare pentru Toyota și aș dori să mulțumesc juriului pentru considerație și recunoaștere. Aș dori, de asemenea, să profit de această ocazie pentru a recunoaște pasiunea echipelor noastre de dezvoltare din Europa și Japonia. Acesta este cel mai bun Yaris din toate timpurile și, așa cum a intenționat Akio Toyoda, pune deja un zâmbet pe fața clienților noștri”, a comentat Matt Harrison, vicepreședinte executiv al Toyota Motor Europe.

Toyota a primit de trei ori premiul European Car of the Year. Yaris a câștigat în 2000, Prius în 2005 și acum Yaris a ridicat din nou trofeul în 2021.

Cmentariile sunt închise