(video) Record mondial! Un polonez a realizat cel mai rapid derapaj la volanul unui BMW controlat cu piciorul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cartea Recordurilor Guinness a confirmat recordul pilotului polonez Bartosz Ostałowski pentru cea mai rapidă deplasare pe 50 de metri de carosabil în derapaj. Recordul a fost stabilit la categoria mașinilor controlate cu picioarele. Nu de alta, dar Ostalowski și-a pierdut ambele mâini în 2006, în urma unui accident.

Segmentul de control de 50 de metri a fost parcurs cu un unghi al derapajului care a variat între 30 şi până la 60 de grade. Viteza medie a mașinii sale în acest tronson a fost de 231,66 km/h, însă s-a intrat în el cu 277 km/h!

Recordul a fost stabilit cu ajutorul unui picior pe volanul unui BMW Seria 3 cu tracțiune spate, special pregătit. Este echipat cu un motor cu opt cilindri de la Chevrolet, cu un volum de 7.0 litri, care datorită supraalimentării duble dezvoltă 1.000 CP şi 1.280 Nm de cuplu! Este cuplat la o transmisie automată ZF cu posibilitate de schimbare manuală a vitezelor.

Şi interesant cum se schimbă aceste trepte: Bartosz Ostałowski îşi foloseşte umărul drept, prin care trimite comenzile necesare unui dispozitiv conectat la cutie. Cu piciorul stâng controlează volanul supercarului cu tracţiune spate, iar cu cel drept operează pedalele și frâna de mână adaptată. 

În ciuda absenței membrelor superioare, sportivul participă la seriile naționale de rallycross și drift. Iar prin acest record a vrut să-și demonstreze credința că imposibilul nu există, există doar în mintea umană: „Sunt mândru că am demonstrat încă o dată că fiecare dintre noi are un potențial uriaș, datorită căruia putem reuși în orice”, a spus Ostałowski.

A fost felicitat chiar şi de Fernando Alonso pentru realizare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/