(video) România: Un pod dat în folosință în noiembrie 2021 s-a prăbuşit săptămâna trecută peste Siret

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Joia trecută, 9 iunie, în judeţul Neamţ s-a prăbuşit un pod peste râul Siret. Ok, se mai întâmplă periodic astfel de incidente pentru că nimic nu ţine veşnic, însă nimeni nu s-a aşteptat să se întâmple cu un pod reabilitat şi redeschis pentru circulaţie în noiembrie 2021!

În momentul prăbușirii era traversat de un camion și o autoutilitară. Un şofer a fost rănit uşor, iar altul a fost speriat de-a binelea.

Podul de la Luțca a intrat în august 2020 în reparații capitale, după 30 de ani de exploatare. În noiembrie 2021 podul s-a redeschis. La acea vreme, președintele Consiliul Județean Neamț, Ionel Arsene, promitea că „zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic”, notează presa locală.

Podul a fost dat în folosință în luna noiembrie a anului trecut, după un amplu proces de reabilitare. Costul total al lucrărilor se ridică la 8.3 milioane lei românești. Autoritățile locale nu își explică cum a fost posibil un asemenea accident, iar patronul firmei care a făcut lucrările de reabilitare susține că a respectat proiectul în totalitate.

„Este un pod reabilitat, redeschis în toamnă. Podul este de construcție specifică. Este un pod hobanat pe cabluri, are 216 metri lungime. Nu au fost probleme după inaugurare. Presa locală și toți își dau doar cu părerea. S-au făcut teste de greutate până s-a redeschis. Au fost urcate opt autocamioane, opt ori patru, cu timp de așteptare. Eu nu am fost la recepția podului, că nu am calitatea să fac așa ceva, dar cei de specialitate din Inspectoratul de Stat în Construcții, din CJ, specialiștii de resort vă vor da mai multe detalii. S-au făcut măsurători să vadă greutatea podului, cât s-a lăsat. Au fost ore întregi de măsurători.”

Gheorghe Iacob, primarul comunei Sagna din județul Neamț

Din păcate, în momentul producerii incidentului, pe sub pod trecea o turmă de 20 de oi. Multe dintre ele nu au supraviețuit.

Vezi neapărat:

Cmentariile sunt închise