(video) Să ne așteptăm la un nou record? Maşina personală a lui Carroll Shelby va fi vândută în ianuarie la licitaţie

UPDATE: S-a vândut pentru 5.940.000 de dolari!


Casa de licitaţii Mecum va vinde în luna ianuarie un Shelby 427 Cobra Roadster! Automobilul este numit atracţia principală în cadrul KISSIMMEE 2021, care va avea loc în zilele de 7-16 ianuarie, deoarece a fost automobilul personal al legendarului Carroll Shelby, fiind în posesia sa de după producţie şi până când a decedat.

Va reuşi oare vânzarea sa să înregistreze un nou preţ record pentru un produs marca Shelby? Amintim că în 2016, o mașină similară a mers de sub ciocan în schimbul a 13,75 milioane de dolari SUA şi a devenit atunci cel mai scump automobil de producţie americană vândut vreodată la o licitație.

Mașina sport cu numărul CSX3178 a fost construită în anul 1966. Actualul proprietar a cumpărat-o de la familia Shelby în 2016, la patru ani după moartea lui Carroll Shelby. La momentul asamblării, caroseria acestui Cobra era vopsită în culoarea Charcoal Gray (doar cinci au fost finisate în aceasta) şi avea sub capotă un motor de 7.0 litri volum, cuplat la o cutie mecanică în patru trepte.

Roadster-ul a fost revopsit de câteva ori, iar motorul modificat. La inițiativa lui Shelby chiar şi cutia de viteze a fost înlocuită cu una automată.

Conform informaţiilor oferite de casa de licitaţii, după achiziţia sa din 2016 actualul posesor a dat-o la restaurare completă, proces în care i s-a întors atât aspectul, cât şi agregatele pe care le-a primit în original. Cobra Legendary Motorcar Company s-a ocupat de toate lucrările necesare.

Se susține că acesta este singurul exemplar Shelby 427 Cobra care a existat de-a lungul întregii vieţi a lui Carroll Shelby în proprietatea sa. Costul estimat al mașinii nu este menționat, dar vom actualiza neapărat acest articol cu suma de bani care a fost dată în schimb.

https://autoblog.md/video-reportaj-special-autoblog-md-in-vizita-la-atelierul-shelby-din-las-vegas/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/