(video) Schimb radical de look! Geely introduce a doua generaţie a modelului Atlas

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Geely a prezentat cu mare fast acasă, în cadrul unui eveniment combinat cu un concert muzical, noua, a doua generaţie a modelului Bo Yue. În afara Chinei este cunoscut sub denumirea Atlas.

Geely Bo Yue a apărut în vânzare din 2015, iar odată cu facelift-ul a primit sufixul Pro în denumire, procedura fiind făcută şi în cazul lui Atlas Pro, SUV disponibil oficial, la acest moment, şi pe piaţa din Republica Moldova.

A doua generaţie a maşinii se va numi complet Geely Bo Yue L. Litera finală are o dublă semnificație: modelul cu numele de cod FX11 este într-adevăr Long (vizibil mai lung decât precedesorul) şi va exista încă o vreme pe piaţa din China alături de prima generaţie, astfel fiind făcută o distingere.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este construit pe o platformă nouă. În locul arhitecturii NL proprii a Geely, acum se face uz de platforma CMA dezvoltată inițial de Volvo. Are o suspensie independentă pe puntea din spate şi un ampatament întins cu 107 mm, până la 2777 mm. Are şi ecartamente lărgite cu 58 mm în față și 68 mm în spate – acum 1618 mm pe ambele osii.
  • Creșterea dimensiunilor este mai mult decât vizibilă: noutatea este cu 126 mm mai lungă (4.670 mm) și cu 69 mm mai lată (1.900 mm), deși înălțimea a devenit mai mică cu 8 mm (1.705 mm).
  • Designul geometric îi este făcut cu inspiraţie din limbajul de design introdus prin concept Vision Starburst de anul trecut. Ansamblul de faruri (grosimea lor este de numai 120 mm) și lumini de zi este format din 182 de LED-uri. Jantele de bază sunt de 18 inci.
  • Designul interior nu a fost arătat în detalii. Ştim doar că este realizat la fel în stilul conceptului Vision Starburst.
    • În spatele volanului se găseşte un ecran de 10.25 inci pentru panoul de instrumente. În locul consolei centrale are un monitor tactil vertical de 13.2 inci, prin intermediul căruia se controlează şi sistemul de climatizare, printre altele.
    • Sistemul media rulează cu o intefaţă nouă Geely Galaxy OS Air, iar pentru procesare răspunde un system-on-chip Qualcomm 8155 de 7 nm. Se anunţă suport 5G şi posibilitatea de a face actualizări prin tehnologia OTA.
  • Se mai anunţă prezenţa unui head-up display cu realitate augmentată, un sistem de camere cu vedere la 360 de grade, un pilot automat de nivel 2 (cruise control adaptiv cu funcții de menţinere în bandă și de recunoaștere a indicatoarelor rutiere), etc.
  • Versiuni cu motoare pe benzină vor fi primele disponibile pe piaţă.
    • De bază va fi noul benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (181 CP şi 290 Nm), care a debutat recent pe Geely Coolray facelift
    • Mai performantă va fi unitatea turbo 4G20TDJ de 2.0 litri (218 CP şi 325 Nm).
    • Ambele agregate vin cuplate la o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte şi două ambreiaje. Tracţiunea este pe puntea din faţă.
  • Mai târziu vor fi introduce câteva unităţi de propulsie hibride, inclusiv PHEV. Acestea vor fi bazate pe motoare cu trei cilindri de 1.5 litri + un electromotor + o cutie de viteze cu trei trepte. Este probabil să apară şi maşini cu AWD, asta deoarece platforma CMA permite folosirea unui astfel de sistem.

În China, noul Bo Yue L va începe să se vândă de la toamnă. Preţul estimat va varia între 21 şi 27 de mii de dolari. Planurile de export vor fi anunțate de Geely la o dată ulterioară.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise