(video) Şeful IGP a ordonat retragerea tuturor polițiștilor din intersecțiile capitalei după scandalul iniţiat de primar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lupta indirectă şi pasarea responsabilităților între Primăria Municipiului Chişinău şi Inspectoratul General al Poliţiei continuă. De această dată, şefului IGP Viorel Cernăuţeanu i-a ajuns cuţitul la os după un scandal iniţiat de primarul general Ion Ceban care a acuzat că poliţiştii implicaţi în dirijarea traficului sunt de fapt cei care generează ambuteiajele.

În această ordine de idei, edilul a organizat chiar şi o transmisiune în direct în această după amiază pentru a demonstra problema. Şi se pare că şeful Primăriei este de partea celor care fac nişte comentarii similare în spaţiul online atunci când apar situaţii de genul.

În replică, Viorel Cernăuțeanu, nemulțumit de acuzațiile aduse în adresa angajaților săi de la INSP, mobilizați în intersecții la fluidizarea traficului, prin serviciul de presă al IGP a anunțat acum seara că retrage toți polițiștii în acest sens (cel mai probabil temporar) și ridică în schimb dronele, astfel încât să arate „situația reală despre cum se circulă prin oraș”, notează Realitatea.

„Este regretabil că se arată o stradă liberă care duce spre centrul capitalei și nu ieșirile din oraș, unde se circulă cu mare dificultate, mai ales în orele de vârf”, se spune în reacția conducerii poliției.

Viorel Cernăuțeanu recomandă administrației publice locale ca „atunci când elaborează anumite proiecte de infrastructură, să se consulte cu Poliția pe aspect de siguranță rutieră, or aceasta este problema de bază a ambuteiajelor din capitală”.

„Îndemnăm actorii politici să nu-și facă PR politic în campania electorală pe seama Poliției, dar să-și îndeplinească fiecare instituție atribuțiile funcționale”, se mai spune în reacția poliției, prin care se dă de înțeles că polițiștii nu ar activa la indicația PAS.


„În acest context, vă informam că astăzi vor fi retrase toate echipajele de poliție care defluidizează traficul rutier și vor fi ridicate doar dronele pentru a arăta situația reală și cum se circulă fără implicarea oamenilor legii. (…) Precizez că semafoarele din capitală nu sunt sincronizate între ele, or colegii noștri implicați la defluidizarea traficului comunică prin stațiile radio despre străzile și intersecțiile unde se necesită degajarea traficului.”

Diana Fetco, șefa Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), declarație pentru Newsmaker

Iar pentru Ştiri.md chiar Cernăuțeanu a declarat că:

„Ion Ceban a intrat în campania electorală, spre deosebire de noi, care ne facem meseria și venim în suportul oamenilor în aceste momente de haos în trafic. Cu părere de rău, domnul Ceban s-a dus în centrul orașului acolo unde nu sunt ambuteiaje. De ce nu a mers pe Calea Ieșilor sau pe Calea Orheiului, acolo unde nu fac față semafoarele lui? Am mers personal pe Calea Orheiului, e haos.

Toți polițiștii din intersecții vor fi retrași, să vedem dacă semafoarele vor face față traficului din Chișinău, pentru a demonstra că semafoarele nu se descurcă și nu lucrează în regim sincron. Cu regret, domnul Ion Ceban singur nu știe ce vrea, fluidizarea traficului sau semafoare. Spre deosebire de el, noi nu facem campanie electorală, dar muncim.”

În acelaşi timp, a apărut şi o reacţie de la deputatul Radu Marian:

Așa un filmuleț a apărut și pe pagina Poliției:

Cmentariile sunt închise