(video) Startul unei noi ere! S-a emis oficial prima certificare din lume pentru un taxi zburător autonom şi electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

China a emis oficial acum câteva zile prima certificare din lume pentru un taxi zburător autonom şi electric, a anunţat compania producătoare, semn al unei potenţiale autorizări iminente privind exploatarea comercială a acestor vehicule în întreaga ţară.

Acest “certificat tipizat”, care dovedeşte siguranţa şi navigabilitatea aparatului, a fost emis pentru o aeronavă construită de start-up-ul chinezesc EHang, unul dintre liderii mondiali din sectorul în plin avânt al mobilităţii aeriene urbane.

Este vorba despre primul eVTOL (“Aeronavă electrică cu decolare şi aterizare verticale”) din lume care a obţinut un astfel de certificat, a precizat compania, ceea ce face din China una dintre naţiunile fruntaşe în acest domeniu.

„Administraţia chineză pentru aviaţie civilă (CAAC) a emis certificatul tipizat pentru sistemul de aeronavă fără pilot EH216-S”, a precizat instituţia într-un comunicat. Documentul indică faptul că vehiculul îndeplineşte cerinţele de navigabilitate şi posedă capacităţile de siguranţă pentru operaţiuni cu echipaj uman, a detaliat CAAC.

Solicitarea unui certificat tipizat este un proces îndelungat şi costisitor, dar care, odată ce documentul a fost obţinut, deschide larg uşa spre utilizarea aeronavelor de acest tip de către publicul larg. „Acest model va face obiectul unor examene de calificare operaţională şi va fi oficial pus în exploatare comercială după ce a îndeplinit cerinţele”, a precizat CAAC.

„Sperăm să devenim primii din lume, pe termen scurt, care lansează exploatarea comercială a eVTOL cu pilot automat.”

Hu Huazhi, fondatorul şi CEO-ul companiei EHang

Considerată unul dintre liderii mondiali din domeniul mobilităţii aeriene urbane, compania chineză a fost înfiinţată în 2014 înainte să fie listată la Bursa NASQAD în 2019. Ea are sediul general în metropola Guangzhou din sudul Chinei.

Vom vedea în curând pasageri plătitori de bilete folosind aceste aeronave pe cerul Chinei? Se pare că da! Ieri EHang a anunțat semnarea unui Acord de cooperare strategică cu Guvernul Municipal Hefei pentru dezvoltarea comună a unui ecosistem economic de joasă altitudine în orașul Hefei, provincia Anhui. EHang va participa la așa-numitul Hefei’s Full-Space Unmanned System Integrated Application Demonstration Project și va lansa operațiuni regulate cu UAV-uri (unmanned aerial vehicles) în Luogang Central Park din Hefei.

Acest parc urmează să devină cel mai important super-aerohub UAM (urban air mobility) din lume. Guvernul Municipal Hefei intenționează să ofere sprijin EHang sub forma coordonării sau facilitării comenzilor de cumpărare, pentru nu mai puțin de 100 de unități de UAV-uri din seria EH216, și sprijin financiar, în valoare totală de 100 milioane de dolari. Momentul specific, valoarea și tipul de sprijin vor face obiectul unui acord definitiv suplimentar.

În plus, Guvernul Municipal Hefei va sprijini activ EHang în diversificarea aplicațiilor UAV și a cooperărilor în turismul cultural, urgență și salvare, logistică, stingerea incendiilor și alte scenarii de „low-altitude +” pe piața locală Hefei. Pentru accelerarea înființării Full-Space Unmanned System, Guvernul Municipal Hefei va oferi, de asemenea, EHang sprijin complet în utilizarea spațiului terestru, dezvoltarea infrastructurii și subvenții operaționale specializate. 

EHang intenționează să își înființeze sediul regional pentru China de Est în Hefei pentru a promova producția, vânzările și operațiunile UAV și pentru a accelera adoptarea UAM în zonă. Prin valorificarea avantajelor strategice oferite de provincia Anhui și orașul Hefei, inclusiv locația, grupul de talente și politicile favorabile, EHang intenționează să înceapă metodic operațiunile comerciale cu EH216-S.

Cmentariile sunt închise