(video) Striemo, o marcă a Honda, a prezentat o trotinetă cu o probabilitate mică de a cădea de pe ea în mers

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La începutul săptămânii curente, grupul Honda Motor Co., Ltd. a anunțat înființarea Striemo Inc., o a doua marcă comercială care provine din IGNITION, noul program de creare de afaceri al Honda.

Cu această ocazie se anunţă şi primul produs de micromobilitate al noului brand, care devine şi prima trotinetă electrică a Honda.

Este vorba despre o trotinetă electrică numită la fel Striemo, dedicată pentru o singură persoană şi având trei roți. Cântărește aproape 20 kg și poate parcurge până la 30 km cu o singură încărcare a bateriei (în dependenţă de stilul de condus, timp de încărcare 3.5 ore), montată în coloana de direcţie.

Există anunţate trei moduri de viteză: 6, 15 și maximum 25 km/h. Urmează să se obţină şi certificarea sarcinii maximale de 120 kg.

Se deosebește însă de altele printr-un sistem de asistenţă a echilibrului, primul de acest gen din lume pentru un astfel de vehicul, care o echilibrează automat şi care permite o călătorie stabilă, cu o probabilitate mai mică de a cădea în timpul mersului, pe întregul interval de viteză. Această structură unică a fost realizată printr-un design precis în care echilibrul centrului de greutate a fost calculat pe baza unei zecimi de milimetru.

Yotaro Mori, care a proiectat anterior motociclete pentru Honda, a devenit șeful mărcii Striemo: „Scopul meu este să fac din Striemo unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport în viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume și să fac îmbunătățiri care să vă ajute să vă bucurați de ușurință și libertate de mișcare.”

Striemo este programat să fie pus în vânzare în Japonia înainte de sfârșitul acestui an și în Europa/SUA în 2023. Primele 300 de exemplare Launch Edition vor costa echivalentul a 1.900 de dolari şi vor fi vândute prin loterie în statul asiatic.

În Japonia, modelele vândute în cursul acestui an vor fi tratate ca mopede de clasa 1 în conformitate cu reglementările actuale și vor necesita permis (respectiv utilizatori de 18 ani), cască, plăcuţă de înmatriculare și chiar o asigurare de răspundere civilă. De asemenea, nu vor putea fi utilizate pe piste de biciclete sau trotuare, respectiv doar pe carosabile!

Cmentariile sunt închise