(video) SUA: Henry Ford a ajuns să terorizeze proprietarii de Ford-uri din Detroit

Omonimul celebrului constructor american Henry Ford este suspectat într-o serie de spargeri și furturi din maşini cu logoul ovalului albastru. Jurnaliştii de peste ocean au aflat că bărbatul dat în căutare a mai fost certat cu legea în mod repetat, fiind anterior plasat după gratii pentru jaf şi deţinere ilegală de arme şi instrumente pentru furturi.

Vezi şi: (video) Situaţia ciudată a unui şofer din Chişinău după ce maşina i-a fost spartă. Hoţul umbla după piese de Prius cu un Prius

Poliţiştilor din Detroit le este dificil deocamdată să răspundă la întrebarea de ce Henry Ford fură părţi componente anume de la maşinile mărcii americane. Poate o face din auto-ironie sau poate piesele acestor automobile sunt apreciate pe piaţa gri.

Oricare ar fi cauza, infractorul a reușit deja să fure roţile de pe un EcoSport și echipamentul GPS dintr-un pick-up F-150. Pentru aceste acţiuni a şi fost emis un mandat de arest pe numele său, dar și anunţată o recompensă pentru orice informație utilă.

Departamentul de corecție din Michigan avertizează că Henry Ford este periculos și posibil înarmat. Conform informațiilor disponibile, bărbatul în vârstă de 49 de ani a evadat din arest la domiciliu, tăind brățara electronică prinsă de picior. Ulterior el a trimis dispozitivul la poliție prin poştă și a indicat în notă că el ar fi fost eliberat condiționat.

Vezi şi: (video) SUA: Un grup de hoţi au furat roţi în valoare de 120000 de dolari în doar o oră

Cmentariile sunt închise