(video) SUA: Un motociclist a devenit multimilionar după ce a fost lovit pe autostradă de angajatul unui dealer auto

0

Implicarea într-un accident rutier pe autostradă, la care sigur nu s-a aşteptat, l-a făcut mai târziu multimilionar. Este istoria unui motociclist american care a câştigat un proces de judecată şi a fost despăgubit cu suma totală de 21.503.420,48 de dolari!

Accidentul cu pricina a avut loc încă în ziua de 8 februarie 2018. Matthew Rada a suferit mai multe traumatisme grave după ce conducătorul unei KIA Optima a părăsit brusc o aşa-zis bandă “carpool” a autostrăzii 405 din Los Angeles fără a-şi semnaliza intenţia.

Şoferul nu s-a asigurat şi astfel cele două vehicule au intrat în contact, motociclistul pierzând controlul “calului” său şi trecând peste trei benzi de circulaţie înainte de se lovi cu putere de partea laterală a unui camion. În urma accidentului Rada s-a ales cu multiple răni grave, mai multe oase i-au fost fracturate și a suferit mai multe intervenții chirurgicale în cele două săptămâni în care a fost internat ulterior.

Pe lângă un alt motociclist care a înregistrat momentul, alte câteva vehicule au fost oprite, iar conducătorii acestora au sărit în ajutorul persoanei rănite pentru a-l feri din a-şi face ceva mai rău înainte de a ajunge o ambulanță la faţa locului.

Filmuleţul ataşat a fost în cele din urmă suficient pentru ca o instanţă de judecată din Los Angeles, prin intermediul Curţii cu juraţi, să-i de-a câştig de cauză lui Rada, într-un proces împotriva șoferului și a angajatorului șoferului respectiv, un dealer auto din Irvine, cu obligarea achitării despăgubirii uriaşe.

Conform informaţiilor oficiale, șoferul din Optima era un mecanic care testa maşina unui client după efectuarea reparațiilor și nu ar fi trebuit să se afle pe banda de carpool care este dedicată doar pentru unele vehicule (respectiv nu numai că a încălcat regula, ci şi a făcut o manevră ilegală).

Avocații lui Rada caracterizează rănile sale ca “schimbătoare de viață”. Înainte de accident, Rada fusese un grafician al companiei Schuberth North America. Cu toate acestea, din cauza rănilor primite, el nu va mai fi capabil să-şi continue acest job.

Procesul de judecată care a avut loc abia recent a durat trei zile, însă Curţii cu juraţi i-au fost necesare doar două ore de analiză a cazului înainte de a declara un verdict pe caz, după ce membrii au fost martori la toate probele prezentate. Înainte de proces, avocații apărării au recunoscut deja vinovăția clienţilor – scopul procesului era doar de a stabili ce pagube i se datorau lui Rada.

Vezi şi: 

https://autoblog.md/video-un-motociclist-lovit-cu-piciorul-o-masina-si-provocat-un-dezastru-pe-o-autostrada/

https://autoblog.md/video-te-baga-sperieti-un-motociclist-reuseste-sa-scape-de-o-cazatura-la-peste-250-de-kmh/

https://autoblog.md/video-fapta-eroica-cum-un-motociclist-oprit-traficul-rutier-pentru-preveni-un-suicid/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata