(video) Tesla Model X 100D vs Audi SQ7. Ce maşină accelerează şi frânează cel mai repede

Jurnaliştii britanici de la Carwow au comparat în cadrul unei curse pe linie dreaptă şi pe o distanţă de 402 metri ce sistem de propulsie este mai rapid: unul electric sau unul diesel care este ajutat de un compresor electric.

Pentru acest experiment a fost folosit un Tesla Model X în versiune 100D şi un Audi SQ7.

Un electro-SUV Tesla Model X 100D este dotat cu două motoare electric care produc 525 de CP şi o baterie cu o capacitate de 100 de kWh. De la 0 până la 96 de km/h o astfel de maşină accelerează în 4.8 secunde.

Vezi mai multe: Tesla introduce versiunile Model S şi Model X 100D

La rândul său, un Audi SQ7 are sub capotă un agregat V8 diesel tri-turbo – două turbine şi un compresor electric. În total sunt produşi 435 de CP şi 900 Nm, care împing maşina de la 0-100 de km/h în aceleaşi 4.8 secunde.

Vezi şi: (foto) AutoSpot.MD: Pe străzile Chişinăului a apărut încă un Audi SQ7

În cursa pe linie dreaptă a câştigat “electricitatea”. Model X a parcurs distanţa în 13.4 secunde, iar viteza la final era de 164 de km/h. Audi a ajuns la finiş în 13.5 secunde cu o viteză maximă de 170 de km/h.

Totodată, jurnaliştii au măsurat timpul de accelerare de la 96 la 160 de km/h a maşinilor şi au făcut un test care demonstrează eficienţa mecanismelor de frânare, dar şi a accelerării.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/