(video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne Coupe! Ajung 340 de cai putere?

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc

Anul trecut Porsche anunța un concurent nou pentru BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe și Audi Q8. Bineînțeles este vorba despre Cayenne Coupe – un model care vine să ofere încă o opțiune pentru clienții care privesc spre un SUV coupe de clasă premium.

Eu am reușit să-l testez în mai multe versiuni în cadrul testului internațional din Slovenia, inclusiv Cayenne S Coupe și Cayenne Turbo Coupe. Din păcate însă nu am reușit să conduc atunci și versiunea entry level Cayenne Coupe, care este și cea mai populară printre clienții din Moldova.

Prin urmare am luat mașina la test drive și am mers cu ea tocmai la vinăria Et Cetera pentru a testa versiunea cu 340 de cai putere. Vă invit să vedeți și voi reportajul video împreună cu galeria de fotografii realizate de Victor Daniliuc.

Pentru orice eventualitate am lăsat un pic mai jos și reportajul pe care l-am filmat în 2019 în Slovenia. Atunci testam pentru prima dată Cayenne Coupe în versiunea S și Turbo (galerie foto aici).

GALERIE FOTO de Victor Daniliuc

Dacă din față este mai greu să deosebești un Cayenne obișnuit de un Cayenne Coupe, spatele este total diferit! Arată mult mai dinamic.

Sunt și diferențe în dotări între cele două: coupeul vine cu roți de 20 de inci standard.

Doar priviți ce frumos arată mașina asta în preajma vinăriei. Totuși au lucrat frumos băieții de la Et Cetera.

Interiorul m-a impresionat mult. Materialele sunt foarte calitative și plăcute la atingere. Știe Porsche să impresioneze la acest capitol.

Monitorul are o rezoluție înaltă, iar comenzile tactile se pot accesa foarte ușor.

Din mers Cayenne Coupe se comportă ca un Porsche adevărat. Manevrabilitatea este precisă, iar accelerațiile rapide.

Înaintea testului îmi era interesant să aflu dacă dinamica lui Cayenne Coupe e demnă de un Porsche. După primii kilometri la volanul mașinii aceste dubii au dispărut. Versiunea cu 340 de cai putere accelerează ușor și încrezut. Primii 100 km/h sunt atinși în 5.9 secunde, viteza maximă e de 243 km/h!

Pe final de test drive am prins și un apus excepțional! Sperăm că v-a plăcut testul nostru!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/