(video) TOKYO 2019: Premieră mondială – Mazda MX-30 este prima maşină electrică a mărcii

0

Primul model electric de serie Mazda, Mazda MX-30, este chiar de astăzi disponibil pentru precomandă odată cu premiera de la Salonul Auto de la Tokyo. Mașina a fost creată pentru clienții care nu doresc să sacrifice plăcerea de a conduce când cumpără o mașină electrică.

Cu portierele sale unice, materialele ecologice și bateria de dimensiuni corecte care oferă o autonomie de aproximativ 200 de km, peste media zilnică de 48 km de condus a unui șofer european, noua Mazda MX-30 marchează un alt pas pozitiv în abordarea complexă a Mazda pentru reducerea emisiilor în urma lansării recente a motorului inovator Skyactiv-X.

Vorbind despre Mazda MX-30, care va ajunge la dealerii din Europa în a doua jumătate a anului 2020, lucru confirmat şi de Mazda Moldova, Yasuhiro Aoyama președinte și CEO Mazda Motor Europe a declarat:

“La fel ca la toate modelele noastre, designerii și inginerii au avut un obiectiv foarte clar pentru primul nostru vehicul electric cu baterii. Trebuia să aibă un design care iese în evidență, să fie excelent la condus, un element cheie al ADN-ului Mazda care ne face unici în comparație cu concurenții și, cel mai important, să contribuie pozitiv la reducerea emisiilor pe întregul ciclu de viață al produsului.

Pe lângă tehnologiile de electrificare pe care le introducem în toată gama noastră, fiind un producător mai mic, ne-am concentrat toate eforturile pe crearea unei mașini electrice care anticipăm că va fi o a doua mașină pentru posesori, a cărei autonomie va satisface nevoile clienților.

Mulți dintre jurnaliștii care au condus vehiculul nostru de test au spus că este una dintre puținele mașini electrice pe care le-au condus și care au caracteristicile pozitive ale unei mașini obișnuite. În centrul fiecărui model Mazda proiectat se află plăcerea de a conduce și va fi la fel și în cazul mașinii noastre electrice”.

Ca orice alt model Mazda, MX-30 oferă o senzație de condus foarte naturală cu un răspuns rapid al accelerației, pe viraje și la frânare, exact așa cum te aștepți în situații cotidiene. La Mazda MX-30, acest lucru este realizat prin abordările tehnice inovatoare din pachetul e-Skyactiv. Acesta include integrarea bateriei în structura caroseriei vehiculului, ceea ce îmbunătățește rigiditatea generală a caroseriei și oferă un răspuns excelent la manevrele șoferului.

Totodată, având în vedere importanța sunetului pentru percepția șoferului asupra cuplului și vitezei, inginerii Mazda au creat, de asemenea, un sistem de sunet electronic în interiorul Mazda MX-30, care este sincronizat cu cuplul motorului în ceea ce privește frecvența și presiunea sunetului.

Acest lucru duce la o variație mai mică a vitezei vehiculului și la un comportament stabil, care este susținută și de sistemul unic G-Vectoring Control (GVC) al Mazda, ce a fost extins și folosește avantajele motorului electric (electric G-Vectoring Control Plus)!

Mazda MX-30 continuă tema minimalistă “less is more” (mai puţin este mai mult) utilizată atât la exteriorul, cât și la interiorul mașinilor din gama actuală. Cabina oferă un sentiment de unitate mulțumită liniei fluide ce pornește din partea superioară a montantului A și se întinde până în spate. Culoarea acoperișului face această senzație și mai clară.

Ușile freestyle îi oferă Mazdei MX-30 o siluetă distinctivă și elegantă, iar pasagerilor le asigură acces mai ușor atât la scaunele din față, cât și la cele din spate. Portierele se pot deschide la 82 şi 80 de grade respectiv.

La interior se folosesc materiale ecologice/reciclate care înlocuiesc o mare parte din pielea reală cu o alternativă vegană. În consola centrală este integrată și o plută de proveniență ecologică ce oferă un spațiu de stocare creativ.

Chiar în faţa levierului transmisiei se regăseşte în premieră pentru un model Mazda un ecran tactil de 7 inci ce înlocuieşte un panou cu butoane pentru controlul climatizării. Un alt ecran de 7 inci este folosit pentru afişarea sistemului multimedia şi încă un monitor se găseşte pe panoul de bord.

De ce MX poate vă întrebaţi? Mazda a folosit prefixul MX pentru mai multe produse care au fost create în pofida tendințelor din industria auto de la un moment dat. Cu MX-5 a realizat un model sportiv cu două locuri când roadster-ul a fost renegat de alți producători.

Cu Mazda MX-30 a dezvoltat o experiență complet nouă de model electric, cu ADN-ul Mazda cu design unic de interior și exterior și dinamică de condus aparte. Astfel, niponii doresc să se asigure că clienții săi pot să experimenteze în continuare bucuria de a conduce pentru care Mazda este binecunoscută.

Mazda MX-30 este disponibilă pentru precomandă în mai multe piețe din Europa (detalii pot fi solicitate la dealerul Mazda Moldova) și va sosi în reprezentanțe în a doua jumătate a anului 2020. Cum mai multe informaţii despre model vom reveni într-un alt articol.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Specificaţii (cu caracter provizoriu):

 • Caroserie – SUV
 • Capacitate – 5 persoane
 • Lungime × lățime × înălțime x ampatament – 4.395 mm × 1.795 mm × 1.570 mm x 2.655 mm
 • Tren de rulare – e-SKYACTIV
 • Suspensie față/spate – McPherson/Bară de torsiune
 • Direcție – Pinion și cremalieră
 • Frâne (față/spate) – Discuri ventilate/Discuri pline/Frâne regenerative
 • Dimensiuni anvelope – 215/55R18
 • Baterie (Tip, Celulă, Voltaj total, Putere electrică totală (capacitatea bateriei)) – Litiu-ion, Prismatică, 355 V, 35.5 kWh
 • Motor (Tip, Sistem de răcire) – Asincron, cu apă
 • Încărcare (DC – Curent continuu, AC – Curent alternativ) – COMBO/CHAdeMO spec, Maximum 6.6 kW

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata