(video) Triumf pentru Ferrari! Carlos Sainz a câștigat Marele Premiu al Australiei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această dimineață devreme, când mulți moldoveni încă poate se odihneau, fanii înrăiți ai Ferrari erau în extaz. În celălalt capăt al planetei a avut loc Marele Premiu de Formula 1 al Australiei. Și unul dintre motivele pentru care ar merita de privit în reluare, fie cele mai tari momente, este că nu Max Verstappen a câștigat tradițional cursa.

Atât el, cât și ambii piloți Mercedes-AMG, George Russell chiar în ultimul tur din cauza unui accident serios, au abandonat-o. Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. a luat marele premiu pe circuitul Albert Park din Melbourne, în faţa a peste 130.000 de spectatori. Podiumul a fost completat de Charles Leclerc și Lando Norris.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Cursa a fost marcată de abandonul campionului en-titre şi liderului clasamentului general, olandezul Max Verstappen. Plecat din pole position, Verstappen a fost nevoit să se retragă după doar patru tururi din cauza unor probleme mecanice. A fost pentru prima oară în ultimii doi ani când a fost nevoit să recurgă la un asemenea gest!

Carlos Sainz Jr a plecat de pe poziţia secundă, din prima linie. El a revenit în competiție după ce a ratat etapa precedentă din cauza unei operaţii de apendicită pe care a suferit-o pe neprins de veste.

În prima cursă a sezonului, în Bahrain, Sainz a ocupat locul al treilea după Max Verstappen şi Sergio Perez. Astăzi a fost a treia cursă câștigată de pilotul spaniol în cariera sa la Ferrari, după cele din 2022 (Marea Britanie) şi Singapore (2023). Iar punctul pentru cel mai rapid tur a ajuns tot în palmaresul echipei cu ajutorul lui Charles Leclerc.

Marele Premiu din Australia a fost a treia cursă din sezon, următoarea fiind setată pentru primul weekend al lunii aprilie în Japonia. Însă deja unii piloți și unele echipe încep să prindă distanță. Situația este foarte proastă pentru germanii de la Mercedes-AMG, de exemplu.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise