(video) Un ceh a făcut acasă o replică a lui McLaren F1 şi a vândut-o cu 60000 de euro

Poate cea mai detaliată replică a iconicului hipercar McLaren F1, acum câteva ore, s-a vândut printr-o licitaţie online pe eBay. A fost realizată de un ceh cu forţele proprii, el reuşind să copie cu o mare exactitate nu doar designul exterior, ci şi caracteristica principală a interiorului.

Munca i-a fost răsplătită cu 51.000 de lire sterline, de fapt atât cât a cerut.

https://www.youtube.com/watch?v=FbxxRWNDDYI&list=PLKHxU8F-GdmDRSZWZ0v2HxKs94ivvUwW3
Playlist cu mai multe filmuleţe

Adevărul este că în spatele acestei replici stă un Porsche Boxster din 2001. Totuşi, arată foarte asemănător cu originalul, având un design similar al părții frontale și al pereților laterali, precum și un capac al compartimentului motorului.

În plus, coupeul este echipat cu aceeași aripă posterioare și gură de admisie pe acoperiș. Chiar și ușile se deschid precum cele de pe adevăratul McLaren F1, vertical!

Interiorul lui Porsche Boxster a fost reproiectat semnificativ. Comenzile de control și panoul de bord din fabrică au fost păstrate, dar acestea, împreună cu scaunul șoferului, au fost mutate în partea centrală a cabinei.

Nu de alta, dar trei locuri şi un volan montat central, împreună cu setul de pedale centrat, este din nou una dintre principalele caracteristici distinctive ale lui McLaren F1. Iar pentru asta nu a fost necesar doar de transformat planşa de bord, ci şi de câteva intervenţii în direcţie şi cutia de viteze. Mai dispune şi de un sistem hidraulic pentru ridicarea punţii frontale la necesitate, printre altele.

Ce fel de motor pune în mişcare replica nu se menționează. S-a notat doar că este un benzinar cuplat la o cutie de viteze automată, ce trimite puterea spre puntea din spate. Originalul Porsche Boxster din prima generație (986) a fost echipat cu mai multe tipuri de motoare, cu 204-252 CP la ofertă.

Vânzătorul a mai precizat că toate modificările pe care le-a efectuat au nevoie de înregistrare oficială pentru ca maşina să poată fi folosită fără probleme chiar şi pe drumurile publice, iar pentru asta a fost gata să furnizeze toate documentele tehnice necesare.

Vezi şi: (foto) “Handmade” impresionant! Acest Porsche 911 GT3 RS este de fapt un alt model Porsche

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/