(video) Un echipaj de poliţie, filmat cum “trişează” startul de la semafor într-o intersecţie din Chişinău

Inspectorii de poliţie care mai şi conduc maşini de serviciu ar trebui să fie un etalon în trafic pentru ceilalţi cetăţeni conducători de vehicule. La sigur la asta se gândesc cei mai mulţi dintre noi şi îşi doresc să fie adevărat, însă nu şi în Republica Moldova, deocamdată.

Deşi pare a fi un mărunţis, gestul “demn de urmat” al şoferului echipajului de poliție din imagini demonstrează că forţele de ordine locale sunt încă departe de a fi la nivelul colegilor din occident în comportament şi respect faţă de cei din jur. Chiar dacă la sigur ştia foarte bine ce face, fiind sub privirea mai multor ochi, poliţistul în cauză a încălcat intenţionat câteva reguli de circulaţie pe care însăşi angajatorul le apără, pentru că, cine va îndrăzni să-i spună ceva…

S-a întâmplat asta la intersecţia străzilor Meşterul Manole şi Vadul lui Vodă. Imaginile ne-au fost trimise la adresa redacţiei de un martor ocular. Să sperăm la mai bine, că poliţiştii noştri vor fi mai corecţi chiar şi în astfel de lucruri mici, şi că legea este una pentru toţi şi trebuie respectată când nu există vreo misiune de serviciu.

Că tot vorbim de poliţie, iată o imagine surprinsă în capitala Finlandei acum câteva ore, care spune multe despre ceea ce am menţionat anterior, că legea e una pentru toţi. O poliţistă, care are expres această responsabilitate, aplică o amendă pentru parcare neregulamentară pe trotuar, chiar dacă maşina este a unui coleg de al său.

Potrivit 110km.ru, martorii oculari spun că mașina de serviciu era parcată pe trotuar, lângă un restaurant, unde de obicei iau masa polițiști și pompieri. De asemenea, se observă că în preajmă se află o parcare, unde putea fi lăsat automobilul, însă dintr-un oarecare motiv s-a ales altă opţiune.

FOTO: reddit.com

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-incalcarea-unui-echipaj-inp-trimisa-politiei-prin-viber-iata-raspunsul-primit/

https://autoblog.md/foto-chisinau-surprins-un-echipaj-inp-parcat-pe-trotuar-si-trimis-incalcarea-politiei-raspunsul-pe-care-l-primit/

https://autoblog.md/sa-fi-luat-mita-un-echipaj-inp-a-refuzat-sa-amendeze-un-sofer-care-circula-neregulamentar/

Cmentariile sunt închise