(video) Un primar din raionul Drochia a fost prins beat la volan. Devine pieton cu dosar penal

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aseară, în jurul orei 22:00, polițiștii de patrulare au oprit la ieșirea din satul Pervomaiscoe din raionul Drochia un automobil marca Mitsubishi care se deplasa neuniform. În urma verificărilor a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, care se afla în stare vădită de ebrietate şi de la care se simțea un miros puternic de alcool.

La solicitarea poliţiştilor de a fi testat alcoolscopic, conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât şi prelevarea probelor biologice în vederea determinării concentrației de alcool.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru refuzul, împotrivirea sau eschivarea de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Conform legislației în vigoare, o astfel de persoană se pedepsește cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Ulterior s-a stabilit că bărbatul deține o funcție de conducere, mai exact cea de primar a unei localități din raionul Drochia.

Inspectoratul General al Poliției vine repetat cu apel către șoferi să respecte regulile de circulație și să nu conducă în stare de ebrietate, pentru a nu pune în pericol propria viață, dar și a celor din jur. De asemenea, reiterează că nu va tolera astfel de comportament în trafic, indiferent de statutul și funcția deținută.

Cmentariile sunt închise