(video) Un rar GM Futurliner a apărut în vânzare pe Facebook pentru un milion de dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un rar GM Futurliner a apărut în vânzare publică și nu în cadrul unei licitații specializate, ci pe Facebook Marketplace! Vânzătorul cere un milion de dolari, fără câteva sute. Mașinăria, dacă este una 100% autentică, este una de colecție și valoarea sa doar va crește cu timpul.

Scurtul documentar atașat explică pe înțelese ce fel de autovehicul este acesta și scopul apariției sale pe planetă. Însă pe scurt, aflați că a fost parte a unei caravane numite Parade of Progress, care a activat în perioada anilor 1936–1941 și 1953–1956 în calitate de expoziție mobilă. Și s-a dovedit a fi eficientă, până când mass-media nu s-a dezvoltat.

Înainte de al doilea Război Mondial au activat opt exemplare prin SUA și Canada, iar în cea de după – 12 (printre care din cele opt, care au fost recondiționate și modernizate).

Exemplarul care își caută acum un nou proprietar pe Facebook este unul din cele 12 (se crede că este al șaptelea). Acesta a fost făcut în 1939 și restaurat complet la sfârșitul anilor 1990.

Aflăm că a fost modernizat cu un motor Detroit Diesel 4-71, transmisie automată Allison și o direcție asistată electric. Motorul original pe benzină și cutia de viteze originală sunt incluse în prețul de vânzare. Vânzătorul spune că poate atinge liber cel puțin 80 de km/h.

Bara de lumină funcționează. Laturile se deschid și se închid. Schimburi sau alte oferte ridicole nu se acceptă, prețul fiind unul fix de 998.900 de dolari. Se află acest GM Futurliner în Springfield, Massachusetts.

Aflați în context că mașinăria cu numărul 11 a fost vândută în 2006 la un preț record de 4.000.000 de dolari!

Cmentariile sunt închise