(video) Un şofer din capitală şi-a înscenat răpirea automobilului. Riscă chiar şi închisoare

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un bărbat în vârstă de 35 de ani este cercetat penal pentru denunțare falsă sau plângere falsă. La data de 8 octombrie a alertat poliţia pentru faptul că pe parcursul nopții i-ar fi fost răpit automobilul, o Toyota Prius ce era parcată în curtea blocului de locuit amplasat pe bd. Traian. Prejudiciul cauzat constituie 200.000 lei.

Cu aceste informații, ofițerii secției investigare infracțiuni a IP Botanica au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru a stabili și identifica făptașul în comiterea infracțiunii, cât și locaţia automobilului răpit.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către forțele de ordine și analizării imaginilor video ridicate de pe camerele de supraveghere s-a constatat că mijlocul de transport a fost luat de la locul parcării chiar de către bărbat!

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vina, comunicând că a mers în ospeție, după care a uitat unde a parcat automobilul.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru Denunţarea falsă sau plângerea falsă, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 32.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În acest context Poliția face apel către cetățeni pentru ca să nu recurgă la așa gesturi și să ducă organele de drept în eroare, deoarece acțiunile date se pedepsesc penal!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata