(video) Vezi timp de 10 minute cum un entuziast şi-a făcut prima din lume Mazda MX-5 Miata cu AWD

Proprietarul unui buggy pe bază de Mazda MX-5 Miata a postat un filmuleţ de tip timelapse în care arată cum l-a făcut. Prima din lume, după cum afirmă el, MX-5 Miata pentru off-road şi cu AWD, este alcătuită parţial din piese marca Subaru şi parţial din componente personalizate.

Potrivit autorului proiectului, mașina care stă la bază a fost cumpărată acum patru ani. Motorul original a fost trimis la fier vechi şi între timp a rămas fără un compartiment al motorului, dar şi suspensie faţă, după care au demarat lucrările de transformare şi ranforsare a şasiului. Partea din față a coupeului a fost proiectată din nou pentru că trebuia să integreze o nouă unitate de propulsie.

Folosind un cadru tubular, pentru MX-5 s-a format o nouă “faţă”, sub capotă fiind aranjat un motor boxer EJ205 de 2.0 litri, preluat de la un Subaru Impreza WRX. Propulsorul a fost echipat cu un turbocompresor alternativ și un nou intercooler, iar radiatorul cu două ventilatoare a fost instalat în portbagaj. Conform măsurătorilor de pe standul dinamometric se generează 360 CP şi 488 Nm de cuplu. Sistemul de tracțiune integrală este, de asemenea, împrumutat de la Subaru.

Printre altele, coupeul are o suspensie cu o cursă lungă, roţi cu profil înalt, un cadru de siguranță masiv, părți alternative de caroserie și un habitaclu în stil sport. Neobişnuit, dar această Mazda a fost şi vopsită în culoarea albastră de marcă a Subaru.

La sfârşitul filmuleţului se poate vedea o demonstrație a capacităților noii “Mazdabaru” pe dune de nisip și pe un traseu murdar.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-timelapse-interesant-vezi-trei-minute-dezasamblarea-completa-unui-motor-mazda/
https://autoblog.md/videoclipul-zilei-18-luni-de-restaurare-unui-porsche-911-clasic-putin-peste-patru-minute/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/