(video) Volkswagen ID.7 ar putea deveni un sedan sport cu aproape 600 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania VW a promis că va prezenta în cadrul IAA Mobility 2023 din München noul ID.7 GTX, însă se pare că ceva nu a mers conform planurilor iniţiale şi nu am văzut debutul maşinii. În schimb, pentru un alt eveniment paralel a fost pregătit show car-ul ID.X Performance, unul care arată mult mai interesant!

ID.X Performance a prezentat viziunea VW pentru un sedan sport complet electric din clasa medie superioară la ID. Treffen în Locarno, pe malul elvețian a Lago Maggiore, între 8 și 9 septembrie. Mașina dispune de AWD (precum ID.7 GTX), suspensie orientată spre performanță și un aspect expresiv.

Ce ştim despre model:

  • Se remarcă prin: bare de protecţie modificate cu un splitter şi un difuzor din fibră de carbon, praguri laterale custom, o aripă posterioară din fibră de carbon şi bosaje aplicate pe aripile roţilor. Poartă jante din aliaj de 20 inchi, cu prindere centrală, în anvelope Michelin Cup 2R.
  • Inginerii au mărit ecartamentul cu 80 mm şi au micşorat garda la sol datorită suspensiei sport cu arcuri deosebit de rigide cu 60 mm.
  • Stopurile au aplicate o folie fumurie pentru un aspect sportiv.
  • În interiorul vehiculului există patru scaune-scoică din carbon, care oferă suport optim chiar și cu un stil de condus dinamic. Accentele roșii subliniază caracteristicile sportive. În portbagaj există o bară specifică pentru sporirea rigidității caroseriei.
  • Mașina folosește platforma MEB, doar că motorul sincron excitat permanent de pe puntea din spate face acum echipă cu unul asincron pe puntea din față pentru a crea un sistem de tracțiune integrală (411 kW/559 CP în total). Avantajele acestui setup sunt o capacitate de supra sarcină de scurtă durată și pierderi de rezistență deosebit de scăzute. Ca rezultat, acest tip de motor este ideal pentru furnizarea de putere pe termen scurt sub forma unei funcții de amplificare. 
  • Cuplul livrat este controlat de un Vehicle Dynamics Manager, care gestionează și funcționarea diferențialului posterior blocabil. Funcția este controlată pe un monitor separat de 17 cm în diagonală din consola centrală.
  • Energia pentru motoare este furnizată de o baterie care permite o putere mare continuă și timpi scurți de încărcare cu o capacitate de până la 200 kW.

Nu s-au anunțat perspective de producție în serie a modelului, însă nu se exclude că unele soluţii sau chiar trenul de rulare să-l vedem pe ID.7 GTX.

Cmentariile sunt închise