Votat de Parlament! Din ce zi permisul de conducere va putea fi uitat acasă fără griji şi în ce condiţii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permise de conducere. Aceștia vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital, fiind însă necesară prezentarea oricărui alt act de identitate.

În acest sens, Parlamentul a adoptat astăzi în lectură finală un proiect de modificare a Legii privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional.

FOTO: carsguide.com.au

Prin actul aprobat se propune substituirea noțiunii de „permis de conducere” cu cea de „drept de a conduce vehicule”, fapt ce va permite preluarea practicilor internaționale privind implementarea permiselor de conducere electronice.

De asemenea, se prevede simplificarea procedurilor de certificare a aptitudinilor pentru obținerea dreptului de a conduce, prin reducerea numărului actelor permisive, care trebuie prezentate organelor de resort.

Proiectul vizează și o serie de ajustări tehnice privind revizuirea și unificarea terminologiei utilizate în cadrul normativ. Astfel, se propune substituirea termenului de „autovehicul” cu termenul „vehicul”.

Important este de notat că prevederile votate nu se răsfrâng asupra conducătorilor auto care conduc vehicule în trafic internaţional! Acelaşi proiect de lege vine cu un anunţ important şi pentru cetățenii străini rezidenți în Moldova.

Menționăm că dreptul de a conduce vehicule va putea fi verificat în traficul național, în baza Registrului de stat al conducătorilor de vehicule, iar pentru asta nu este necesar de a modifica și adopta alte acte normative. Totodată, în contextul implementării dreptului de a conduce vehicule, MAI a elaborat un set de acte normative ce prevăd procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, care va fi înaintat Guvernului spre aprobare.

Proiectul a fost susținut cu votul a 77 de deputați și prevederile sale vor intra în vigoare după 30 de zile de la data adoptării, respectiv din 23 ianuarie 2022. Din februarie 2022 la sigur trebuie să dispară grija.🙂

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/