Yandex.Taxi Moldova va monitoriza viteza mașinilor de taxi prin intermediul unei aplicații

Taximetrele vor prezenta o siguranţă mai mare în traficul din capitală şi împrejurimi. Yandex.Taxi a lansat în Moldova tehnologia de monitorizare automatizată a vitezei automobilelor, un serviciu dezvoltat intern de companie.

Iată cum funcţionează mai exact: În momentul în care șoferul efectuează comanda serviciului Yandex.Taxi, tehnologia, care lucrează cu ajutorul GPS-ului, urmărește traiectoria rutieră a acestuia și determină viteza de mișcare a automobilului. Ulterior, datele acumulate de dispozitiv prin intermediul Yandex.Navigator sunt comparate cu viteza maximă admisă pe secțiunea propriu-zisă a drumului.

Dacă șoferul depășește viteza, sistemul îl avertizează în acest sens direct în aplicație. Tehnologia ține cont de posibile interferențe cu semnalul, inclusiv de apariția unor modificări neașteptate ale coordonatelor geografice și este creată astfel încât să evite anomaliile de acest fel.

După mai multe avertismente de depășire a vitezei maxime admisibile, algoritmul restricționează temporar accesul șoferului la comenzile serviciului Yandex.Taxi, iar în cazul încălcărilor repetate, restricția impusă de aplicație nu mai poate fi scoasă!

Yandex.Taxi a testat această tehnologie în Chișinău în lunile aprilie-mai ale acestui an. Rezultatele au arătat că 72.6% dintre șoferii care au depășit sistematic viteza au reacționat cu atenție la avertizări și au încetat să mărească viteza de deplasare după cea de-a doua notificare!

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/