(video) Cu ce scop, pentru prima dată, Volvo a scăpat de la 30 m înălţime 10 maşini noi

Ceea ce veţi putea vedea mai jos este cel mai extrem test de impact efectuat vreodată de Volvo Cars și unul crucial. Specialiștii în descarcerări folosesc adesea mașini prăbușite la Centrul de siguranță al Volvo Cars pentru a-și perfecționa skill-urile.

Pentru a permite serviciilor de salvare să se pregătească pentru orice posibil scenariu de accident rutier și pentru a simula forțele care erup în cele mai extreme accidente, dincolo de ceea ce poate fi simulat într-un crash test obişnuit, Volvo Cars a luat recent măsuri la fel de extreme. Pentru prima dată, a aruncat mai multe maşini noi ridicate cu o macara, de la o înălțime de 30 de metri.

Această abordare a dus la crearea unor daune suficiente pentru a simula în mod adecvat cele găsite în cele mai extreme scenarii de accident.

https://player.vimeo.com/video/478038689

În astfel de situații, persoanele din interiorul mașinii sunt susceptibile de a fi într-o stare critică. Prin urmare, prioritatea este de a scoate oamenii din mașină și pentru a fi duşi la spital cât mai repede posibil, folosind instrumente hidraulice de salvare cunoscute în industrie ca „fălci de viață”. Specialiștii în descarcerare vorbesc adesea despre ora de aur: trebuie să elibereze și să ducă un rănit la spital în termen de o oră de la producerea accidentului.

„Lucrăm îndeaproape cu serviciile suedeze de salvare de mulți ani. Asta pentru că avem același scop: să avem drumuri mai sigure pentru toți. Sperăm că nimeni nu va avea de-a face cu cele mai grave accidente, dar nu toate pot fi evitate. În acest sens, prin astfel de metode, este vital să existe unele foarte eficiente care să ajute la salvarea vieților atunci când se întâmplă situaţii de genul”, a declarat Håkan Gustafson, investigator senior în cadrul echipei Volvo Cars Traffic Accident Research.

„În mod normal, am accidentat doar mașini în laborator, dar aceasta a fost prima dată când le-am scăpat de la înălţime. Știam că vom vedea deformări extreme după test și am făcut acest lucru pentru a oferi echipei de salvare o adevărată provocare cu care să lucrăm”.

Toate constatările de la accidente și lucrările de descarcerare care rezultă vor fi colectate într-un extins raport de cercetare. Acest raport va fi pus la dispoziție gratuit pentru salvatorii din afara Suediei, permițându-le să beneficieze de constatări și să își dezvolte în continuare capacitățile de salvare.

De obicei, angajaţii care se antrenează în descarcerări iau maşini de la groapa de gunoi. Dar acestea sunt adesea vechi de până la două decenii. Și în ceea ce privește rezistența oțelului, construcția cuștilor de siguranță și durabilitatea generală, există o mare diferență între cele moderne și cele construite în urmă cu 15-20 de ani. Iar noile Volvo sunt fabricate din unele dintre cele mai dure tipuri de oțel găsite în mașinile moderne.

Acest lucru face esențial pentru salvatori ca să-şi actualizeze în mod constant familiaritatea lor cu modele de mașini mai noi și să-şi revizuiască procesele, în scopul de a-şi dezvolta noi tehnici de descarcerare. Cu alte cuvinte, aceste sesiuni de formare pot însemna diferența dintre viață și moarte. Astfel, la solicitarea serviciilor de salvare, Volvo Cars a decis să intensifice lucrurile.

Un total de zece automobile Volvo, de modele diferite, au fost aruncate de sus cu o macara de mai multe ori. Înainte de cădere, inginerii de siguranță Volvo Cars au făcut calcule exacte cu privire la presiunea și forța la care trebuie să fie expusă fiecare mașină, pentru a atinge nivelul dorit de deteriorare.

Cmentariile sunt închise