(video) La volan din copilărie. Un bărbat de 101 ani a încercat acum noul Ford Mustang Mach-E

Născut în 1920, Harold Baggott a urcat pentru prima dată la volanul unei maşini – un Ford Model T transformat într-un vehicul de livrare a laptelui într-o fermă – la vârsta de 10 ani.

Permisul de conducere şi l-a obţinut în 1936 (primul an în care au fost introduse), iar prima maşină şi-a cumpărat-o deja în 1937, un Ford 8 Popular în schimbul a 100 de lire sterline și un Ford Anglia în anul următor.

De atunci, familia sa a fost proprietară a 20 de autoturisme, pe lângă vehicule comerciale Ford sub formă de șasiu, transformate în autocare pentru o flotă de 140 de unităţi, dedicate unei afaceri în transporturi.

Harold Baggott şi-a amintit recent de experiențele sale în Model T, urcând la volanul unui exemplar din 1915 din colecția de patrimoniu Ford, înainte de a trece la cârma unui nou Mustang Mach-E electric.

Iată ce impresii a avut în urma acestei experiențe:

“De la vârsta de 10 ani, mi-am păstrat interesul pentru automobilism și astăzi mă trezesc interesat de trecerea la electrificare în urma eliminării treptate de către guvern a motoarelor tradiționale cu combustie cu care sunt obișnuit. Mi-am amintit despre experiența de conducere a Model T și am văzut ce aduce viitorul. A fost emoționant să urc la volanul a ceea ce mă aștept să văd că strănepoții mei vor conduce”.

Cmentariile sunt închise