(video) BMW detaliază noul X2 plug-in hybrid. Ce autonomie are şi cât costă

Prezentat de fapt cu câteva zile după Revelion, noul BMW X2 xDrive25e sau mai bine spus primul BMW X2 plug-in hybrid, este gata să ajungă la clienţii interesaţi. Bavarezii au decis să-l detalieze acum şi să anunţe autonomia reală în regim electric de rulare.

Se întâmplă în aceeaşi zi când a fost prezentat BMW Seria 5 facelift, BMW Seria 6 GT facelift şi MINI Countryman facelift! În plus, cu acest model, BMW introduce un update pentru toată gama X2.

Odată cu lansarea primului SAC cu propulsie plug-in hybrid, BMW Group îşi continuă strategia sa de electrificare. La fel ca şi în alte clase de automobile, diversitatea modelelor cu sistem de propulsie electrificat din segmentul compact premium este în continuă creştere. Noul BMW X2 xDrive25e urmează după modelul Sports Activity Vehicle BMW X1 xDrive25e şi spaţiosul BMW 225xe Active Tourer. Un alt model plug-in hybrid de clasă compactă este MINI Cooper SE Countryman ALL4.

Noul BMW X2 xDrive25e aduce pe piaţă accente de design şi dotări de echipamente atractive care, în paralel cu lansarea modelului plug-in hybrid, vor fi prezente pe toate variantele ulterioare ale modelului SAC compact începând din această vară. Cea mai atractivă inovaţie este designul modificat al părţii frontale a maşinii. Stilul clar al suprafeţei, în special în combinaţie cu echipările M Sport şi M Sport X, asigură o prezenţă puternică.

Funcţia de “lumini de vreme rea”, care este integrată în farurile LED standard, înlocuieşte proiectoarele de ceaţă rotunde disponibile anterior, ele fiind respectiv eliminate. Chiar şi la versiunea de bază, aspectul părţii frontale este îmbunătăţit prin elementele cu design negru lucios. În plus, conturul negru lucios pentru prizele de aer inferioare subliniază imaginea sportivă şi sofisticată a lui BMW X2.

De asemnea, gama de echipamente speciale disponibilă pentru BMW X2 urmează să fie extinsă. În viitor, funcţia Real Time Traffic Information (informaţii despre trafic în timp real) va fi inclusă şi ea în pachetul Business. Varietatea de culori pentru exterior va fi completată de varianta Phytonic Blue metalizat.

Revenind la protagonistul nostru, aflaţi că are o unitate de propulsie formată dintr-un motorul cu combustie, motor electric sincron şi o baterie de înaltă tensiune. Ultimele două provin din a patra şi cea mai recentă generaţie a tehnologiei BMW eDrive, dezvoltată special pentru modelele plug-in hybrid. Agregatul electric dezvoltă 95 CP şi 165 Nm, transferând cuplul spre puntea din spate printr-o transmisie individuală cu o singură treaptă. Iar motorul turbo pe benzină de 1.5 litri şi cu doar trei cilindri dezvoltă o putere maximă de 125 CP şi un cuplu maxim de 220 Nm. Puterea este transferată spre roţile din faţă printr-o transmisie Steptronic cu şase trepte.

Sistemul de tracţiune integrală specific ajută noul BMW X2 xDrive25e să obţină un grad de agilitate de neegalat în segment. Mai mult decât atât, transferul de putere spre roţile faţă şi spate este aliniat rapid şi precis la fiecare situaţie de condus, în orice condiţii meteo şi de drum, asigurând cel mai înalt nivel de tracţiune şi stabilitate a automobilului.

Puterea sistemului, livrată împreună de motorul termic şi cel electric, este de 220 CP, iar cuplul total se ridică la 385 Nm. La demaraj şi accelerare, dezvoltarea spontană a puterii motorului electric asigură un răspuns prompt al acceleraţiei. Noul BMW X2 xDrive25e sprintează de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde. De asemenea, la accelerările scurte şi la depăşiri, impulsul electric al sistemului de propulsie asigură un plus de sportivitate. Viteza maximă a noului BMW X2 xDrive25e este de 195 km/h, iar în regim electric este de până la 135 km/h.

Energia de propulsie electrică este stocată într-o baterie litiu-ion cu o densitate energetică mare şi o capacitate energetică brută de 10 kWh. Aceasta permite noului BMW X2 xDrive25e să obţină o autonomie electrică de până la 57 de kilometri în ciclul de testare legal al UE. În consecinţă, este posibilă parcurgerea unei părţi importante a condusului zilnic – când se face naveta între casă şi locul de muncă, de exemplu – doar prin puterea furnizată de motorul electric şi, prin urmare, fără emisii.

Bateria complet descărcată poate fi reîncărcată integral în aproximativ cinci ore de la o priză casnică, 80% din capacitatea totală fiind atinsă după 3.8 ore. Printr-un panou BMW i (wallbox), o încărcare de 100% a bateriei durează în jur de 3.2 ore, 80% din capacitatea totală fiind atinsă după 2.4 ore, cu o putere maximă de 3.7 kWh la curent alternativ.

Datorită autonomiei electrice lungi şi a emisiilor CO2 reduse, noul BMW X2 xDrive25e îndeplineşte criteriile stipulate pentru clasificarea ca automobil electric în Germania şi tratamentul preferenţial asociat în traficul rutier public. În plus, se califică şi pentru impozitarea auto redusă ca maşină de companie în Germania. Numai jumătate din preţul de listă brut este utilizat ca bază pentru calcularea beneficiului monetar din utilizarea privată a maşinii de companie. Iar în aceeaşi România, modelul beneficiază de programul Rabla Plus şi de o susţinere la achiziţie de 20.000 lei din preţul cu TVA.

Datorită montării bateriei de înaltă tensiune sub scaunele din spate, volumul portbagajului este doar puţin mai mic faţă de variantele de model BMW X2 cu propulsie convenţională. Modelul plug-in hybrid are şi un interior utilizabil variabil. Atunci când spătarul scaunelor, pliabile în raport 40:20:40, este coborât, capacitatea portbagajului creşte de la 410 la 1.290 de litri.

Atât structura caroseriei, cât şi configuraţia suspensiei au fost armonizate cu distribuţia maselor noului BMW X2 xDrive25e. Pentru a optimiza aerodinamica, alinierea sistemelor de arcuri şi amortizoare vine cu reducere a gărzii la sol cu 10 mm în comparaţie cu variantele de model cu propulsie convenţională.

Controlul inteligent al propulsiei sistemului plug-in hybrid garantează nu numai un transfer de putere la cerere spre roţile faţă şi spate, ci şi o interacţiune optimizată în ceea ce priveşte eficienţa între motorul termic şi cel electric. În acest proces, datele de navigaţie pot fi utilizate şi pentru alinierea sistemului de control al propulsiei la profilul traseului pentru a creşte cota de condus electric în zonele predefinite. În plus, conducătorul este capabil să influenţeze modul de operare cu ajutorul butonului eDrive de pe consola centrală.

Ca alternativă la setarea standard AUTO eDRIVE, modul MAX eDrive poate fi activat, în care noul BMW X2 xDrive25e atinge o viteză maximă de până la 135 km/h exclusiv prin utilizarea puterii motorului electric. În aceste condiţii motorul termic se activează doar când bateria atinge un nivel de energie minim sau la apăsarea completă a pedalei de acceleraţie. Modul SAVE BATTERY oferă opţiunea de a menţine nivelul de încărcare a bateriei în timpul călătoriei sau de a-l creşte cu ajutorul generării de energie. În acest fel, este posibilă o asigurarea unei nivel de încărcare al bateriei pentru un condus pur electric ulterior, de exemplu în zonele urbane.

Gama de echipamente standard specifică modelului pentru noul BMW X2 xDrive25e cuprinde o avertizare acustică pentru protecţia pietonilor, precum şi jante de 17 inci din aliaj uşor, climatizare automată pe două zone şi sistem de aer condiţionat auxiliar. Datele referitoare la funcţionarea sistemului hibrid prezentate pe display-ul central oferă conducătorului informaţii cu privire, printre altele, la fluxul de energie, nivelurile de consum actuale şi medii, precum şi numărul total de kilometri parcurşi cu motorul termic oprit.

Noul BMW X2 xDrive25e este disponibil în linii de echipare Advantage, Advantage Plus, M Sport şi M Sport X. Preţul său de start în Germania este de 47.250 de euro. Lansarea pe piaţă va avea loc în iulie.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/