(foto) Premieră europeană: Noua Toyota Yaris GR SPORT

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă variaţie în familia de modele Yaris şi un nou reprezentant al liniei de modele cu iz sportiv a mărcii.

Toyota Yaris GR SPORT se prezintă pentru prima dată într-o premieră europeană şi va fi versiunea sau echiparea de top a noului Yaris, cu o treaptă sub deja faimosul GR Yaris.

Caracteristici cheie:

  • Poate fi specificat cu o nuanță nouă, atractivă, Dynamic Gray, care este exclusivă pentru modelul GR SPORT și include un tratament bi-ton cu accente negre.
  • Noile jante exclusive de 18 inci au segmente finisate în roşu, iar grila frontală primește un design nou-nouț al plasei.
  • Un nou difuzor în formă de T este exclusiv pentru model.
  • Tema GAZOO Racing continuă în interior cu siglele GAZOO Racing pe volan, tetiera scaunului, butonul de pornire a motorului și pe afişajul panoului de instrumente. Ornamentele ușilor, registrul lateral, consola și volanul mai dispun de finisaje exclusive GR SPORT în gun metal silver.
  • Scaunele au o nouă garnitură din material textil cu cusături accentuate roșii, în timp ce un tip de scaun nou cu tapiţerie Ultrasuede şi cu încălzire este oferit opțional. Cusăturile roșii se mai găsesc pe volanul acoperit cu piele perforată și schimbătorul de viteze.
  • Sub capotă poate fi instalat un propulsor hibrid de 1.5 litri (116 CP), fie un benzinar pur de 1.5 litri (125 CP/153 Nm). Acesta din urmă este cuplat la o transmisie manuală inteligentă (iMT), care mărește automat turația motorului la schimbarea treptelor de viteză, pentru a asigura schimbări de viteză fără probleme. Sistemul iMT funcționează și la trecerea treptelor de viteză superioare pentru a reduce șocul la schimbare. De asemenea, sunt asigurate porniri fără probleme, iar riscul de blocare este neglijabil.
  • Atât suspensiile față, cât și cele din spate au fost modernizate pentru a oferi performanțe mai bune. Amortizoarele au fost optimizate astfel încât, la viteze mai mici, să reacționeze mai rapid pentru a oferi un răspuns mai bun al direcției și un confort la rulare. În plus, în spate, arcurile sunt optimizate pentru a suprima înclinarea caroseriei sau ridicarea roților în timpul accelerării și frânării pentru a asigura o experiență lină și distractivă de condus.
  • Servodirecția electronică a fost actualizată pentru a reduce întârzierea reacţiei în urma comenzilor şoferului.
  • Bretele suplimentare sub maşină sporesc rigiditatea, manevrabilitatea și stabilitatea caroseriei.
  • Performanța aerodinamică a fost îmbunătățită cu garnituri suplimentare în interiorul arcurilor roţilor pentru a reduce rezistența aerodinamică.

Noul Yaris GR SPORT va fi disponibil pe piaţa europeană din al doilea trimestru al lui 2022.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2021/12/2021202-spec-sheet-yaris-gr-sport-v3-final.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise