(video) Honda HR-V facelift este dezvăluit în mai multe detalii despre dotări şi motoare
Honda dezvăluie toate caracteristicile modelului actualizat HR-V pe care l-a prezentat la sfârşitul verii anului trecut, împreună cu detalii despre motorizările disponibile sub capotă.
Noul Honda HR-V facelift este numit drept cel mai sofisticat SUV subcompact al mărcii făcut până în prezent. Stilul exterior sportiv este completat de upgrade-uri la designul interior și materiale, precum și o gamă mai largă de tehnologii avansate. HR-V continuă să ofere spațiu și versatilitate ca şi un MPV și acum beneficiază de o dinamică de conducere îmbunătățită și o gamă mai largă de motoare eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.
Conceptul de design general al lui HR-V combină eleganța și fluiditatea unui coupe cu utilitatea și tăria unui SUV. Pentru cel mai recent model, echipa de dezvoltare a căutat să-i sporească sofisticarea și recursul emoțional printr-o serie de actualizări de design. Modelul HR-V facelift se mândrește cu o identitate distinctivă și auto-asigurată, având în același timp o descendență clară a familiei din care provine. Reîmprospătarea se manifestă printr-o interpretare mai substanțială a semnăturii grafice frontale Solid Wing Face, cu un panou nou, lucios, de culoare închisă, care înlocuiește combinația black-and-chrome de deasupra grilei radiatorului.
În faţă, nouă este şi bara de protecţie care include acum nişte faruri anti ceaţă cu o formă circulară, secţiuni îmbunătăţite de admisie a aerului, în timp ce farurile au acum lentile proiectoare cu lumini de zi LED standard.
În partea din spate, o garnitură cromată închisă la culoare de pe hayon oglindește elementul din partea din faţă a maşinii, iar stopurile sunt incluse în nişte carcase întunecate. Pe modelele în nivele de echipare mai superioare, roțile includ jante noi de 17 inci, iar terminaţia eşapamentului are un finisaj cromat. Farurile și stopurile devin full LED. Paleta de culori pentru caroserie include nouă opţiuni. Pentru cei care doresc mai multe opţiuni speciale există modelul HR-V Sport.
HR-V păstrează performanțe aerodinamice remarcabile în segmentul crossover. Sub vehicul, trei panouri (sub motor, podeaua din față și podeaua din spate) ajută la îmbunătăţirea și optimizarea fluxului de aer, stimulând astfel un consum eficient. De asemenea, acestea îmbunătățesc izolarea fonică pentru o deplasare confortabilă la interior.
Interiorul a suferit careva schimbări mai subtile, însă se evidențiază prin sistemul Magic Seat. Acesta permite ca prin rabatarea 60:40 a locurilor de pe rândul din spate să poată fi adoptate numeroase configurații pentru a maximiza nivelul de încărcare:
- Modul utilitar – bancheta din spate spate se pliază înainte, iar baza scaunelor intră până în spaţiul unde de regulă pasagerii din spate îşi ţin picioarele, creând o suprafaţă lungă şi plată de 1.845 mm;
- Modul înalt – partea frontală a bazei scaunului din spate se ridică în sus și înapoi și este blocată într-o poziție verticală pentru a lăsa o înălțime a încărcăturii de 1.240 mm de la podea la tavan, permițând ca obiectele înalte să fie plasate în spatele scaunelor din față;
- Modul lung – scaunul pasagerului din față se pliază înapoi într-o poziție orizontală, în timp ce bancheta din spate se rabatează înainte, formând un “tunel” pentru a găzdui elemente de până la 2.445 mm lungime.
Volumul portbagajului în sine este de 470 de litri şi poate creşte până la 1.103 litri. Portbagajul are o lăţime de acces de 1.180 de mm şi o înălţime de 650 de mm.
Habitaclul îi va bucura pe viitorii proprietari cu o utilizare largă de materiale soft touch, plăcute la atingere, împreună cu noi scaune faţă. Acestea sunt standard tapiţate cu un material textil de calitate, opţional în combinaţie cu inserţii din piele şi cusături contrastante, în timp ce în nivel de echipare de top sunt complet acoperite cu piele. Bordul, consola centrală şi uşile pot fi realizate într-o schemă de două culori la alegere, cu inserţii cromate sau în piano black pentru contrast. Încă o dotare unică în segment este acoperişul panoramic cu trapă.
Pe planşa de bord există un ecran de 7 inci, color şi tactil, prin care poate fi operat sistemul infotainment Honda Connect. Acesta poate funcţiona în combinaţie cu multe alte dotări de conectivitate precum Wi-Fi, Bluetooth, HDMI sau sistemul de navigaţie prin satelit opţional Garmin. Standard însă pe maşină vine un ecran LCD de 5 inci şi un sistem audio cu patru difuzoare de 160 W putere. Opţional există unul cu şase difuzoare şi 180 W.
Pachetul de izolație acustică foarte eficient al lui HR-V a fost îmbunătățit acum prin adăugarea unui nivel mai mare de material izolant în jurul mașinii, inclusiv în jurul pereților etanși din față și pe arcurile roţilor, în jurul structurii portbagajului și a panourilor portierelor faţă/spate. Acesta încorporează material de calitate superioară și nişte covoraşe absorbante de sunet de un tip care de obicei se găsesc doar pe vehiculele premium. La o viteză constantă de 100 de km/h, ocupanții vor experimenta un nivel de zgomot cu o intensitate de doar 65 dB.
Mai mult, în funcție de nivelul de echipare, noul HR-V facelift este, de asemenea, echipat cu sistemul Active Noise Cancellation (ANC) pentru prima dată. ANC este conceput pentru a reduce zgomotul de joasă frecvență în interior prin monitorizarea unor astfel de zgomote folosind două microfoane în cabină, apoi anulându-le cu semnale audio cu o fază inversă cu exactitate, prin difuzoarele sistemului audio.
Ca și în cazul tuturor vehiculelor noi Honda vândute în Europa, HR-V facelift este echipat cu o gamă largă de tehnologii de siguranță active și pasive concepute pentru a face condusul mai ușor și mai sigur, în timp ce maximizează nivelul de protecţie a ocupatiilor și pietonilor. Fiecare HR-V vândut în Europa va fi echipat cu Honda City-Brake Active System.
Special conceput pentru a ajuta la evitarea sau atenuarea accidentelor la viteze reduse, sistemul utilizează tehnologia unui radar cu laser pentru a scana drumul înainte, aplicând automat frânele în cazul în care este detectat un risc iminent de coliziune. Sistemul este proiectat să funcționeze la viteze sub 32 km/h. În cazul în care sistemul identifică un risc de coliziune, atunci se va produce o pre-frânare, precum și o avertizare sonoră și vizuală, urmată, în cele din urmă, de frânarea integrală autonomă pentru a aduce mașina la o oprire completă dacă şoferul nu se implică.
Modelele în nivel de echipare medii şi superioare mai vin echipate cu suita Advanced Driver Assist System, care utilizează mai mulţi senzori şi radare, plus o cameră faţă şi spate, toate standard. Lista de tehnologii incluse cuprinde: avertizare risc de coliziune frontală, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, limitator de viteză inteligent, sistem de avertizare în cazul părăsirii benzii, sistem de comutare automată a luminilor în faruri, etc.
De asemenea, fiecare automobil vine standard cu un număr total de opt airbag-uri.
Într-un final, pe partea de motoare avem următoarele opţiuni (tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă):
- benzinar i-VTEC de 1.5 litri, 130 CP şi 155 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h în 10.7 secunde cu o cutie manuală cu şase trepte sau 11.4 secunde cu CVT-ul opţional, viteză maximă 192 şi 187 km/h respectiv, consum mixt în ciclu realist WLTP – 6.6-6.8 litri;
- benzinar i-VTEC TURBO de 1.5 litri (doar pe versiunea HR-V Sport), 182 CP şi 240 Nm (220 Nm cu CVT), acceleraţie 0-100 de km/h în 7.8 secunde şi 215 km/h viteză maximă cu transmisia manuală standard cu şase rapoarte (cu CVT opţional în 8.6 secunde şi până la 200 km/h), consum mixt în ciclu realist WLTP – 6.7-7.1 litri;
- diesel i-DTEC turbo de 1.6 litri, 120 CP şi 300 Nm, cuplat doar la cutia manuală cu şase trepte, acceleraţie 0-100 de km/h în 10.5 secunde, viteză maximă 188 de km/h, consum mixt în ciclu realist WLTP – 5.0-5.2 litri;
Modelul Honda HR-V facelift poate fi comandat oficial şi prin intermediul distribuitorului oficial din Republica Moldova.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise