(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Mitsubishi Engelberg Tourer Concept e viitorul Outlander

Pe lângă noul ASX facelift la care ne-am oprit pentru a realiza un reportaj, Mitsubishi a mai prezentat la Salonul Auto de la Geneva un SUV conceptual prin care a introdus şi un nou termen – Mitsubishiness! Astfel numesc niponii noua interpretare a designului care a devenit deja o trăsătură de familie a mașinilor de brand.

Conceptul a fost botezat Engelberg Tourer (la fel ca şi oraşul elveţian ce include o faimoasă staţiune de schi) şi după cum se crede, este prototipul viitorului Outlander din generația a patra. Modelul de serie este aşteptat să fie lansat în 2020 şi va împărţi platforma cu cea a noului Nissan X-Trail.

Stilul corpului maşinii vorbește despre puterea și fiabilitatea sa, criterii care îi permit să navigheze pe și în afara drumurilor cu o mare încredere. Partea frontală include o grilă închisă, texturată, cu un logo scos în evidenţă, o capotă dreaptă, dar şi nişte faruri despărţite în două secţiuni. Nişte proiectoare anti ceaţă sunt integrate în portbagajul montat pe acoperiş, care se poate deschide sau închide automat.

În partea posterioară avem un spoiler deasupra lunetei, nişte stopuri LED subţiri şi stilate, dar şi o bară de protecţie care, ca şi cea din faţă, include o placă suplimentară de protecţie. Oglinzile laterale retrovizoare sunt înlocuite de nişte camere. În linii generale, cu ale sale jante mari şi linii robuste ale caroseriei, această maşină este pregătită şi bine echipată pentru un stil de viaţă activ.

Interiorul oferă un spațiu generos și un nivel ridicat de calitate și funcționalitate. Pe lângă trei rânduri de scaune (şase locuri), conducătorul unui astfel de vehicul se poate bucura şi de un cockpit cu mai multe ecrane, printre care se numără panoul de bord, afişajul sistemului multimedia şi panoul de control al sistemului de climatizare. Imaginile de pe oglinzile virtuale sunt redate pe alte două ecrane încorporate în uşi.

Judecând după toate acestea, conceptul Engelberg Tourer depășește actualul Outlander la capitolul dimensiuni, deși valorile exacte compania nu le raportează.

Din punct de vedere tehnic, mașina este pusă în mişcare de o unitate de propulsie plug-in hybrid, preluată de pe Outlander PHEV facelift. Acesta include un benzinar natural aspirat de 2.4 litri şi două electromotoare, câte unul pe fiecare osie, dar în schimb foloseşte o nouă generaţie de tehnologii de electrificare şi de control a tracţiunii. Doar pe bază de electricitate, conceptul poate rula până la 70 de km în ciclu WLTP, în timp ce autonomia totală urcă până la 700 de km.

Conceptul a mai fost dotat şi cu sistemul de tracţiune integrală Twin Motor full-time 4WD system. Acesta utilizează funcţia Active Yaw Control pentru a adapta cuplul împărțit între roțile din față, dar şi Super All-Wheel Control care livrează o îmbunătățire dramatică a performanțelor dinamice comparativ cu sistemele AWD convenționale.

Apropo, atunci când conducătorul auto selectează o destinație în sistemul de navigație de la bord, Connected Car System utilizează informații meteorologice, despre temperatură, topografie, trafic și starea suprafeţei de drum pentru a selecta modul optim de rulare, împărţirea de cuplu prin intermediul managementului energetic şi funcţionarea după condiţii a S-AWC. Acest lucru permite o conducere sigură și confortabilă, precum și o economie optimă de combustibil.

În plus, Mitsubishi a arătat la Salonul Auto de la Geneva sistemul numit Dendo Drive House (DDH). Acesta este conceput pentru a fi instalat într-o casă sau garaj și este proiectat pentru a optimiza consumul de energie electrică. DDH constă dintr-o baterie solară (montată pe acoperișul casei), un acumulator și un încărcător pentru o mașină electrică sau hibridă, și, de asemenea, se conectează la reţeaua electrică casnică.

Principiul de funcţionare este următorul: în timpul zilei, acumulatorul acumulează energia primită de la bateria solară, iar seara, atunci când familia se întoarce de la locul de muncă, această energie electrică poate fi folosită atât pentru uz casnic, cât și pentru reîncărcarea mașinii. În plus, în cazul în care alimentarea centralizată a casei este oprită, DDH face ca să fie lumină în locuinţă, folosind energia din bateria automobilului.

Mitsubishi planifică să vândă complexe DDH deja din acest an, iar primele piețe vor fi Japonia și Europa.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise