(video) Acest Talbot-Lago din 1937 a devenit cea mai valoroasă maşină franceză vândută vreodată la licitaţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La o licitație organizată recent de Gooding & Company (puteţi afla pe link mai multe detalii interesante din istoria sa) a fost vândut un automobil foarte rar – un Talbot-Lago din 1937.

Cineva l-a cumpărat pentru 13.425.000 de dolari în schimb, fapt care l-a făcut cel mai scump automobil francez vândut vreodată la licitaţie şi cea mai scumpă mașină a acestui brand din istorie!

Valoarea specială a acestui model – 150-C-SS Teardrop Coupe – este că are un corp realizat de carosierul Figoni et Falaschi. În total, potrivit mai multor surse, au fost produse între 10 și 12 astfel de mașini, dar doar două dintre ele au primit o versiune specială a caroseriei din aluminiu – Modéle New York.

În același timp, exemplarul din imagini cu nr. şasiului 90107 poate fi considerat unic – dintre cele două coupeuri doar el şi-a păstrat corpul în forma sa originală, deşi mașina a fost revopsită în mod repetat.

Aproape întreaga viață de 85 de ani şi-a petrecut-o în California, SUA. În tot acest timp a trecut prin mâinile mai multor colecționari eminenți și a participat la diverse concursuri de specialitate, unde a primit șapte premii.

Coupeul este echipat cu un motor cu șase cilindri în linie şi volum de 4.0 litri (trei carburatoare, 140 CP), cuplat la o cutie preselectivă cu patru trepte. Pentru a schimba treptele este necesar întâi de mutat levierul, după care de apăsat pedala ambreiajului şi abia ulterior are loc comutarea.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise