Peste 3600 de șoferi, prinși cu viteză excesivă în această săptămână! Valoarea totală a amenzilor acordate

În doar 5 zile ale săptămânii curente, peste 3.600 de șoferi au fost prinși pe drumurile naţionale circulând cu viteză excesivă! Cifra impunătoare nu ne comunică nimic altceva decât faptul că regulile de circulaţie se încalcă în cel mai grav mod şi mii de şoferi nici nu ţin cont de ele.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP menţionează că toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi de până la 1.800 de lei, dar şi cu aplicarea a 3-5 puncte de penalizare de la 3 la 5.

Suma totală a amenzilor acordate, reieşind din cifrele autorităţilor, s-ar ridica la circa 6.5 milioane de lei!

De asemenea, poliţia anunţă că din cauza vitezei mari de circulaţie, în aceste zile s-au produs patru accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și patru traumatizate.

Apropo, deoarece urmează două zile de odihnă, pentru a evita consecințele accidentelor produse ca urmare a vitezei excesive, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP anunţă că intensifică la maximum măsurile de prevenire în rândurile iubitorilor de viteză excesivă, care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului!

În acest weekend, polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP vor acționa pe toate traseele din țară cu antrenarea automobilelor specializate de monitorizare a traficului rutier și radare, întru depistarea conducătorilor auto care depăşesc viteza de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum.

Astfel, reamintim șoferilor să respecte următoarele recomandări:

  • nu depășiți limita de viteză;
  • adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
  • abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
  • păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul premergător.

Poliţia nu va tolera abaterile de la lege și va întreprinde toate măsurile pentru a disciplina șoferii care încalcă RCR.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise