(foto) VW anunţă primul teaser al lui Tiguan facelift împreună cu un nou record de producţie

0

Un bestseller global stabilește un nou record: în primăvara anului 2020, Volkswagen Tiguan a depășit bariera producției de șase milioane de unități. Un total de 910.926 de unități ale SUV-ului au fost fabricate doar în 2019. Acest lucru face din Tiguan cel mai bine vândut automobil al mărcii Volkswagen și al întregului VW Group.

În prezent, vehiculul versatil este disponibil pentru a fi cumpărat în 80% din toate țările de pe pământ. Este cel mai de succes SUV de pe piață din Europa! Tiguan este şi unul dintre cele mai populare trei vehicule utilitare sportive din lume. Volkswagen produce cel mai bine vândut model în zone cu patru fusuri orare de pe trei continente.

În medie, un nou Tiguan părăsea linia de producție la fiecare 35 de secunde într-una din fabricile companiei în 2019, sau aproximativ 2.500 de maşini într-o zi! Această rată rapidă de producție reflectă dezvoltarea la fel de rapidă a acestei linii de produse.

Premiera mondială a primei generații Tiguan a avut loc la Salonul Auto Internațional (IAA) din Frankfurt în 2007. Mai târziu în același an, primul Tiguan a intrat pe piață. De atunci, nou-venitul s-a bucurat de o ascensiune meteorică. În 2008, Volkswagen a fabricat mai mult de 150.000 de unități de Tiguan, care a fost disponibil fie cu tracțiune integrală, fie cu tracțiune față doar. În Germania a revendicat titlul de cel mai de succes SUV de la început. Și, de la început, noul model a fost, de asemenea, în cerere la nivel mondial.

Cu acest model dinamic multi-talentat în condus, Volkswagen îndeplinește în mod clar cerințele clienților pentru un SUV modern și compact. O versiune actualizată în mod semnificativ a bestseller-ului a fost dezvăluită în 2011. A fost un succes răsunător: volumul anual al lui Tiguan a rupt ulterior bariera de 500.000 pentru prima dată.

A doua generație Tiguan a ajuns pe piață în aprilie 2016. SUV-ul a fost construit fiind folosită arhitectura Modular Transverse Toolkit (MQB) pentru prima dată. Și această platformă tehnică a schimbat totul. Proporțiile dinamice crescute au oferit modelului un design autentic și energic. Interiorul a devenit semnificativ mai încăpător datorită ampatamentului suplimentar, în timp ce noile sisteme de asistență au îmbunătățit siguranța activă a vehiculului.

Linia de produse a fost restructurată din nou în 2017, odată cu debutul unui al doilea model Tiguan – o versiune XL cu ampatament extins cu 110 mm, cu până la șapte locuri pentru pasageri și un design personalizat. Noua versiune a corpului vehiculului a dat liniei de produse un alt impuls major – 55% din toate modelele Tiguan care părăsesc linia de producție au acum o ampatament lung.

În America, Volkswagen vinde a doua generație Tiguan exclusiv în versiunea sa lungă. Pe piețele europene și în multe alte țări, modelul în cauză a fost lansat sub denumirea Tiguan Allspace. De asemenea, versiunea XL care se vinde în China sub denumirea de Tiguan L este la fel un bestseller, iar în octombrie 2019, Volkswagen i-a adăugat o unitate de propulsie PHEV la gama de motoare disponibile.

Tiguan este fabricat în prezent la patru fabrici Volkswagen, care sunt construite în zone din patru fusuri orare, asigurând astfel o producție aproape non-stop a SUV-ului versatil! Versiunea cu ampatament normal (NWB) este fabricată la uzina principală a Volkswagen din Wolfsburg, Germania, pentru piețele din Europa, Africa, Asia și Oceania.

Uzina din Kaluga, situată la 170 de kilometri sud-vest de Moscova, produce vehiculele NWB pentru piața rusă și pentru țările vecine din Asia Centrală. În Shanghai, Volkswagen produce Tiguan L cu un ampatament lung (LWB) pentru piața chineză. În orașul mexican Puebla, versiunile LWB ale Tiguan sunt produse pentru America de Nord și de Sud, dar și pentru țările din Europa, Africa, Asia și Oceania.

De-a lungul a două generații, Tiguan s-a dezvoltat într-unul dintre cele mai de succes vehicule utilitare sport din lume. În această perioadă a devenit unul dintre pilonii de producție ai mărcii și grupului Volkswagen.

Volkswagen se pregătește să lanseze următorul capitol din povestea sa de succes cu o actualizare tehnică și vizuală majoră în 2020. Unul dintre punctele culminante va fi o nouă variantă suplimentară plug-in hybrid pentru Europa! Numărătoarea inversă a început deja…

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/primele-imagini-noile-vw-arteon-shooting-brake-si-vw-tiguan-facelift-se-pregatesc-pentru-debut/

(foto) Noul Volkswagen Tiguan va fi de nerecunoscut! Iată cum ar putea arăta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata