(foto) Noul Volkswagen Tiguan va fi de nerecunoscut! Iată cum ar putea arăta

Colegii britanici de la Auto Express au decis să presupună din punct de vedere grafic cum va arăta noua generaţie VW Tiguan în baza informaţiilor pe care le deţin din surse proprii. Conform viziunii autorilor, SUV-ul popular îşi va pierde formele sale robuste şi unghiulare în detrimentul unui corp mai frumos sculptat şi cu un acoperiş care se lasă pe spate.

FOTO: autoexpress.co.uk

În imagini, viitorul Tiguan ne este arătat sub forma unei maşini cu o siluetă practic similară modelelor coupe din segment, înfrumusețată cu inserţii din plastic negru pe praguri şi arcuri, o grilă de radiator mai îngustă şi în schimb cu prize de aer mai largi pentru bara de protecţie.

Blocurile optice full LED vor fi la sigur realizate în stilul modelelor electrice din noua linie ID. Stopurile, conform tendinţei, se văd a fi la fel pe bază de LED-uri şi interconectate între ele. Interiorul încă reprezintă o dilemă, dar jurnaliștii consideră că schimbările externe nu vor afecta capacitatea de încărcare a mașinii: volumul portbagajului este estimat acum ca fiind de 470 de litri.

În plus, Tiguan va păstra versiunea cu ampatament extins, care în prezent este disponibilă nu numai pe piaţa din China, iar printre opțiunile de motorizare va exista şi una electrificată. Aceasta din urmă va conţine un demaror-generator de 48 V care va oferi suport în primele secunde de accelerare de pe loc.

Cel mai probabil, noul Tiguan va fi oferit cu un sistem de pilotare automată de nivel 3 sau mai superior, iar gama de motoare o va împărţi cu cea a noului Golf VIII care se va lansa deja peste câteva săptămâni.

Lista de unităţi va cuprinde agregate de trei şi patru cilindri, cu volume cuprinse între 1.0 şi 2.0 litri, iar cutiile de viteze vor fi manuale cu şase trepte sau noi DSG-uri cu şapte sau chiar opt trepte. Vârful de gamă va fi Tiguan R, care va produce circa 350 de CP dintr-un benzinar turbo cu patru cilindri.

Conform informaţiilor preliminare, Volkswagen Tiguan îşi va schimba generația în 2022.

Vezi şi: (update) Interiorul noului VW Golf 8 a fost deconspirat într-o primă schiţă oficială

Cmentariile sunt închise