(foto) Ediţie specială pentru Europa: Toyota RAV4 Hybrid Black Edition

După cum este şi clar din denumire, noul RAV4 Hybrid Black Edition a beneficiat de un tratament stilistic într-o singură culoare unică, care face ca SUV-ul de dimensiuni medii să iasă în evidență în mulțime. Modelul este anunţat de subdiviziunea europeană a companiei, pentru piaţa locală.

Finisajul adânc de vopsea Midnight Black aruncă unghiurile și fațetele caroseriei într-un relief ascuțit, un efect accentuat prin utilizarea unor elemente potrivite de styling negre.

Grila frontală și grila inferioară, barele de protecție inferioare, corpurile oglinzilor retrovizoare, pragurile laterale, elementele de protecţie din zona arcurilor roţilor, garnitura din spate și spoilerul sunt toate negre, în timp ce roțile cu jante din aliaj de 19 inci au un finisaj negru lucios.

Chiar și senzorii de parcare inteligenţi sunt vopsiţi în negru, iar singurele elemente care ies în evidenţă sunt logourile şi inscripţiile, rama superioară a portierelor, dar şi terminaţiile eşapamentului care sunt cromate. Elemente negre conţin şi farurile/stopurile.

În cabina care la moment nu ni se arată, scaunele sunt tapițate cu o piele sintetică neagră de înaltă calitate, cu cusături contrastante gri. Acest lucru se combină cu un tavan de culoare neagră și alte suprafeţe negre (parte a specificației RAV4 Style).

Caracteristicile standard și opționale ale echipamentului se potrivesc cu cele ale actualului RAV4 Style și includ, printre altele, senzori de parcare inteligenți, un sistem de camere la 360 de grade, oglindă retrovizoare digitală, un sistem audio premium JBL cu nouă boxe şi cu DAB, un încărcător wireless pentru telefoane. Complexul Toyota Safety Sense și integrarea smartphone-ului prin Apple CarPlay sau Android Auto sunt oferite standard.

Noua ediție RAV4 Hybrid Black Edition este disponibilă la comandă (acum) cu livrări către clienți începând cu octombrie 2020. Un preţ de start este necesar de întrebat la dealeri.

Cmentariile sunt închise