(video) Papa Francisc întreprinde de astăzi o vizită istorică în România. Dacia a pregătit un papamobil special

Papa Francisc soseşte astăzi în România pentru o vizită istorică de trei zile între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul “Să mergem împreună”.

Papa Francisc se va găsi în toată această perioadă prin Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc, iar unele deplasări îi vor fi asigurate cu un Papamobil făcut în colaborare cu Dacia!

Papamobilul pentru vizita Sanctităţii sale Papa Francisc în România a fost conceput de uzina Dacia şi SPP (Serviciul de Protecţie şi Pază), în urma unei analize riguroase, informează reprezentanţii SPP. Automobilul a fost deja văzut şi agreat de Suveranul Pontif, echipa SPP fiind primită în aprilie, la Vatican, scrie Mediafax.

Papamobilul a fost pregătit special pentru vizita Papei Francisc în România, iar autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), în conformitate cu normele de securitate. De altfel, Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă.

Primul Papamobil din istorie a fost un Nürburg 460 Pullman Saloon, construit în anii ’30 de Mercedes-Benz, special pentru Papa Pius al XI-lea. Iar în anii ’60, Papa Ioan al XXIII-lea se deplasa cu ocazia vizitelor oficiale într-un 600 Pullman Landaulet sau într-un 300 SEL.

De-a lungul timpului, alte mașini destinate transportului Suveranului Pontif au fost Fiat Campagnola, SEAT Panda, Jeep Wrangler, Mercedes-Benz Clasa M, Clasa G și un Leyland Constructor modificat. Totuși, termenul “Papamobil” s-a consacrat abia în anii 1970, când în fruntea Bisericii Catolice era Ioan Paul al II-lea. Acesta și-a vizitat țara natală – Polonia – într-un vehicul utilitar FSC Star 660, o autospecială pe șasiu de camion.

Acum a venit rândul producătorului de la Mioveni să ofere un vehicul modificat pentru transportul Papei Francisc în România. Este vorba de un model Dacia Duster cu modificările impuse de serviciile de securitate și care oferă în același timp Suveranului Pontif posibilitatea să vadă și să fie văzut de cei care vor participa la manifestările din România. Cu siguranță sub capota acestui Duster modificat se află cel mai puternic motor de care dispune Dacia pentru că noua instalaţie și alte elemente de siguranță au crescut serios greutatea SUV-ului, notează Auto-Bild.

Amintim că nu este pentru prima dată când Papa Francisc are un contact cu un model Dacia. Suveranul Pontif a folosit pentru vizita din anul 2016 din Armenia o Dacia Logan, după ceremonia oficială de bun venit de la aeroport.

Vezi şi: (video) UAZ Pickup a fost transformat într-un Papamobil! Însă doar pentru un serial TV

Vezi şi: (foto) Papa Francisc a primit în dar o maşină electrică pentru deplasări prin Vatican

Vezi şi: (update) Cu doar 10 dolari ai şansa de a câştiga Lamborghini-ul donat Papei de la Roma şi ulterior vândut la licitaţie

Cmentariile sunt închise