(video) Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani şi ar putea urca din nou la trei cifre

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Petrolul a atins astăzi prețul maxim din ultimii șapte ani după un atac al militanților houthi asupra Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, scrie hotnews.ro cu referire la CNBC.

„Condamnăm atacul milițiilor houthi asupra unor zone civile și instalații de pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Reiterăm că cei responsabili pentru acest atac ilegal asupra țării noastre vor fi trași la răsundere”, a declarat ministerul de externe al țării din Zona Golfului într-un comunicat imediat după atacul în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața.

FOTO: trade-fair-trips.com

Prețul de referință al petrolului Brent a crescut cu 1.6% până la 87.89 de dolari per baril marți dimineața, în timp cel al futures-urilor U.S. West Texas Intermediate cu 2%, ajungând la 85.56 de dolari la primele ore ale dimineții.

Ambele prețuri sunt la cel mai ridicat nivel pe care l-au înregistrat după octombrie 2014!

Analiștii din domeniul energetic pun creșterea prețului petrolului din ultimele săptămâni pe seama problemelor de aprovizionare, îngrijorărilor persistente privind o invazie rusească în Ucraina și temerilor legate de deteriorarea situației de securitate din Orientul Mijlociu.

Unii analiști se tem că prețul barilului de petrol ar putea urca din nou la trei cifre!

Atacul de luni al rebelilor houthi a provocat incendii ce au dus la explozia a trei camioane-cisternă lângă un depozit al companiei petroliere de stat ANDOC.

Incendiile au început în zona industrială Musaffah și la un șantier de construcții din apropierea Aeroportului Internațional Abu Dhabi, potrivit poliției din capitala Emiratelor. Aceasta a precizat că informațiile preliminare sugerează că atacul a fost realizat cu drone. Zborurile au fost afectate uşor, dar s-au reluat după o vreme.

Emiratele Arabe Unite sunt al treilea cel mai mare producător de petrol, membru al OPEC, iar ADNOC – Compania Petrolieră Națională din Abu Dhabi – controlează operațiunile de extracție din jurul capitalei țării, unde se află majoritatea rezervelor de petrol.

Cmentariile sunt închise