(video) Premieră: Noul Pagani Huayra Codalunga i-a costat pe proprietari minimum 7.000.000 de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pagani a prezentat o nouă variaţie exclusivă a modelului Huayra – Codalunga. Primele imagini render într-o calitate proastă au apărut pe Instagram încă în februarie, însă mai interesant este alt lucru.

Pagani Huayra Coda Lunga a fost şi rezultatul unui studiu de design realizat de lmm23design. Autorul, încă în mai 2021, şi-a imaginat cum ar arăta un Huayra Longtail în stilul unui McLaren F1 Longtail, menţionând că nu are nicio afiliere cu Pagani Automobili.

După prezentarea maşinii reale de către Pagani, cei de la LMM Design au venit cu o reacţie: „Proiectul nostru nu are nimic de-a face cu Pagani și l-am făcut pe al nostru înainte să ne dăm seama că Pagani construiește unul. Denumirea este doar o coincidență.”

Caracteristici cheie:

  • Este o ediție limitată de doar cinci vehicule, produsă în strânsă colaborare cu clienții în cadrul Pagani Grandi Complicazioni, divizia de Proiecte Speciale care se concentrează pe crearea de vehicule unice și rare.

Există posibilități practic infinite pentru stilizarea și personalizarea acestor vehicule. Fiecare proiect este punctul culminant al unei călătorii lungi și minuțioase, lucrând cu clientul pentru a-și interpreta preferințele și dorințele, cu o ambiție comună și un efort combinat din partea tuturor pentru a crea o operă de artă potrivită numelui Pagani. O echipă interfuncțională a susținut proiectul cu meticulozitate de la creare până la design și dezvoltare, pentru a ne ajuta să realizăm viziunea clienților noștri.” 

Lorenzo Kerkoc, șeful Pagani Grandi Complicazioni
  • Aflăm că este rezultatul unei cereri: încă în 2018, doi colecționari Pagani i-au cerut lui Horacio să producă o versiune cu coadă lungă a lui Pagani Huayra Coupé, cu ideea de a crea un hypercar elegant, cu un design curat și raționalizat, un model care s-ar simți ca acasă, atât pe șosea, cât și la concursurile internaţionale.
  • Chiar dacă proiectul este limitat la doar cinci unități, au fost desfășurate resurse semnificative pentru a crea un hypercar care să respecte cerințele de reglementare globale și să fie pe deplin certificat.
  • A fost nevoie de doi ani de muncă îndeaproape cu clientul pentru a finaliza conceptul de styling. Au fost construite două modele, unul la scară 1:4 și celălalt de dimensiune completă, utilizate pentru ultimele considerente cu clienții și ultimele rafinamente înainte de a începe producția tuturor componentelor necesare.
  • Maşina în sine reprezintă un omagiu adus formelor atemporale realizate de carosierii italieni și ale mașinilor de curse italiene din anii ’60, prezentând linii curate și forme sinuoase și elegante. Carosierii anilor ’60 s-au inspirat din designul avioanelor și, într-o căutare neîncetată pentru viteză și rezistență aerodinamică redusă, au creat unele dintre cele mai emblematice forme din istoria automobilelor. La acea vreme, panourile de caroserie mari create manual din aliaj de aluminiu au fost rezultatul. Astăzi, Pagani își folosește know-how-ul în materiale compozite avansate pentru a crea o caroserie care urmează această inspirație.
  • Capacul posterior ce acoperă motorul, cu o suprafaţă de peste 3.7 metri pătraţi şi care este mai lung cu 370 mm decât cel al unui Huayra Coupé, ascunde un V12 twin-turbo de 6.0 litri, marca AMG, care produce 840 CP şi 1.100 Nm de cuplu. Este cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şapte trepte.
  • Lipsa grilajelor posterioare face loc pentru o vedere neobstrucționată asupra sistemului de evacuare a gazelor de eşapament, care este fabricat din titan și cântărește doar 4.4 kg. Acoperirea ceramică specială este un omagiu adus mașinilor de curse din Le Mans, iar simfonia care emană din cele patru țevi de eșapament este un tribut pasiunii auto.
  • Complet diferite mai sunt barele de protecţie, dar şi blocurile optice, cele frontale şi posterioare.
  • Modelul are o greutate record de mică, de doar 1.280 kg, alături de o eficiență aerodinamică extrem de ridicată, ajutată de forma și lungimea suplimentară a mașinii. Cele patru flapsuri cu profiluri variabile (de pe capotă şi coadă) reprezintă cea mai recentă soluţie aerodinamică activă, o caracteristică care a avut o avanpremieră mondială în 2011 și care a fost ulterior rafinată cu fiecare model.
  • Culorile și materialele folosite amintesc de mașinile anilor 1960. Vopseaua de la exterior se amestecă în elementele cockpit-ului, în timp ce părțile structurale își păstrează finisajul expus din fibră de carbon. Atingerea artizanală poate fi văzută și pe finisajele interioare din piele naturală.
  • Pentru exemplarul din imagini s-a făcut alegerea de a folosi culori neutre și vopsele semi-mate sau complet mate, pentru a evoca nuanțele din trecut și pentru a scoate în evidență simplitatea designului mașinii. Acest concept joacă un rol fundamental și la interior, unde scaunele sunt finisate cu o tapițerie din piele şi nubuc, iar componentele din aluminiu sunt prelucrate dintr-un singur bloc.

Este aprobat pentru utilizare rutieră în întreaga lume. Preţul de start declarat este de tocmai 7.000.000 de euro. Toate au fost evident epuizate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise